Φαν Σιπ: Ο αγώνας με το Κόσοβο είναι η αρχή για τον επόμενο κύκλο

Ποδόσφαιρο
Φαν Σιπ: Ο αγώνας με το Κόσοβο είναι η αρχή για τον επόμενο κύκλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε ότι η Εθνική έχει κίνητρο στο αυριανό παιχνίδι με το Κόσοβο…

Η Εθνική Ελλάδας δεν διεκδικεί πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα από το ματς με το Κόσοβο το βράδυ της Κυριακής (14/11, 21:45, COSMOTE SPORT 1 HD και Open TV), όμως για τον Τζον Φαν Σιπ είναι σημαντικό το παιχνίδι αυτό, με τον Ολλανδό να ξεκαθαρίζει στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου πως το αντιμετωπίζει ως μία αρχή για τον επόμενο κύκλο της γαλανόλευκης.

"Πάντα πρέπει να έχεις κίνητρο στην Εθνική. Είναι τιμή, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά είναι η αρχή για τον επόμενο κύκλο. Θέλουμε να έχουμε μία καλή αρχή από τον αγώνα με το Κόσοβο. Θέλουμε να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε έτσι αυτό το ματς και πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε αυτά τα ματς.

Θεωρώ ότι κάναμε σημαντικά βήματα, στο να κλείσουμε την διαφορά με το επόμενο επίπεδο, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα παραπάνω για να πετύχουμε τους στόχους μας στο μέλλον", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με το Κόσοβο ο Ολλανδός, για να προσθέσει:

"Πολλοί παίκτες είχαν αποθεραπεία, δεν έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε. Ο Σιώπης είναι εκτός, αλλά όλοι οι άλλοι είναι διαθέσιμοι. Σήμερα έχουμε την τελευταία προπόνηση και θα αποφασίσουμε την αρχική ενδεκάδα".

Στη συνέχεια μίλησε για:

Το μέλλον του: "Θεωρώ ότι είναι πάντα σημαντικό να σκέφτεσαι το επόμενο ματς αλλά και την διαδικασία συνολικά. Δεν σταματά αυτό. Μιλάω με την ομάδα στην λογική ότι θα παραμείνω. Προφανώς πρέπει να μιλήσουμε ξανά, αλλά το μέλλον θα αναλυθεί μετά το τέλος του αγώνα με το Κόσοβο".

Την απουσία του Σιώπη: "Έχουμε επιλογές. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε, να έχουμε την μπάλα, να πιέσουμε. Έχουμε παίκτες γι'αυτό. Όλοι παίζουν σε αυτή τη λογική και όλοι παίζουν με την τιμή που προκαλεί η Εθνική ομάδα. Όλοι θα δώσουν το 100% τους και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Το ματς μετο Κόσοβο: "Είναι μία καλή ομάδα. Έχουν διαφορετικό προπονητή, είναι μία επικίνδυνη ομάδα με δυνατούς και γρήγορους παίκτες. Τα μπακ τους είναι επιθετικά. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να κρατήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας και να έχουμε την σωστή θέση για να την κερδίσουμε ξανά. Πρέπει να είμαστε σκληροί. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για τους τρεις βαθμούς".

Τη συνολική παρουσία της γαλανόλευκης με εκείνον στο τιμόνι: "Όταν αναλάβαμε πριν δύο χρόνια, η ομάδα ήταν ήδη σε δύσκολη κατάσταση. Δεν είχε καλά αποτελέσματα. Αλλάξαμε το κλίμα, τους παίκτες. Δώσαμε στην ομάδα παίκτες με μέλλον και ένα στυλ που αρέσει στον κόσμο. Λέει πολλά ότι ο κόσμος το βλέπει αυτό, βλέπει τι έχουμε αλλάξει, βλέπει ότι η ομάδα έχει μέλλον και ότι έχει πλησιάσει στο ανώτερο επίπεδο.

Είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα, να πάρουμε νίκες, να παίξουμε καλά στο Nations League και να προκριθούμε στο Euro. Πιστεύουμε στην ομάδα και στις προοπτικές των παικτών μας. Κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και εμπειρία σε ατομικό επίπεδο, αυτό θα βοηθήσει και την ομάδα. Δεν πήγαμε στο Μουντιάλ, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που αξίζουν και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News