Η χαώδης διαφορά μέσα από μια “μικρή" είδηση!

Ποδόσφαιρο
Η χαώδης διαφορά μέσα από μια “μικρή" είδηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα χρόνια πίσω είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο στην οργάνωσή του; Ο Γκέραρντ δεν έβρισκε λογαριασμό, ο Σαμαράς μιλούσε για 50 χρόνια, οι εξελίξεις κάνουν τη σύγκρισή του με τους προηγμένους, δραματική

Για να καταλάβουμε το χάος που έχει η διαφορά των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων με τα προηγμένα ευρωπαϊκά και πόσο πίσω κρατούν το ποδόσφαιρό μας οι "ηγεμόνες" και “χειραγωγοί” του που αποτελούν ουσιαστικά τους καταστροφείς της ανάπτυξής του, ας δούμε μια απλή χτεσινή είδηση:

«Η αγγλική Premier League επιβεβαίωσε σήμερα τις ημερομηνίες για τη σεζόν 2022/23. Η σεζόν θα ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου 2022  και θα ολοκληρωθεί στις 28 Μαΐου 2023, με όλους τους αγώνες την τελευταία αγωνιστική να ξεκινούν ταυτόχρονα. Θα υπάρξει διακοπή στη μέση της σεζόν, μεταξύ 14 Νοεμβρίου και 26 Δεκεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ στο Κατάρ (21/11-18/12)».

Πώς να συγκριθεί η οργάνωση αυτή και με ποιους; Με την ΕΠΟ; Την Super League; Την Superleague 2; Τους υφυπουργούς αθλητισμού των αναδιαρθρώσεων των πρωταθλημάτων και του μπάχαλου;

Έχουν περάσει πολλά χρόνια με αυτό το ζητούμενο στον πάγο, προς επιβεβαίωση των όσων σχολίαζε ο αείμνηστος Ευγένιος Γκέραρντ για το κακό χάλι της οργάνωσης των ποδοσφαιρικών φορέων της χώρας, ή αυτό που έλεγε κάθε τόσο ο Γιάννης Σαμαράς ότι βρισκόμαστε 50 χρόνια πίσω από το προηγμένο ποδόσφαιρο. Κι όσο πάει η ψαλίδα ανοίγει…

Αλλά πώς να οργανωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο όταν ο κεντρικός φορέας του λειτουργεί ως τσιφλίκι μεγαλοπαραγόντων με εναλλαγές, που επηρεάζουν τους εκλέκτορες και όταν οι εκλεγόμενοι αναδεικνύονται όχι με κριτήρια ικανότητας, αλλά με στοιχεία θεληματικού χαρακτήρα.

Το ότι προκάλεσαν διεθνή επιτροπεία στην ηγεσία της ΕΠΟ, το ότι έχουν ρημάξει την ελληνική διαιτησία από τις επιρροές και προωθήσεις τους, χρυσοπληρώνοντας ξένους αρχιδιαιτητές αλλά και διαιτητές για τους αγώνες, αποκαλύπτει μια από τις βαθιές πληγές που προκαλεί το όλο σύστημα «διακυβέρνησης» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απογοήτευση και οργή μαζί για το “επιτελικό» έλλειμμα.

Το "συσχέτισε" η παραίτηση

Από την στιγμή που υπέβαλε την παραίτησή του από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ο ανώτατος δικαστής που βρήκε σπασμένο το αυτοκίνητό του, το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση που αφορούσε την έκπτωση μελών της διοίκησης της ΕΠΟ, πως να μην είναι σχετιζόμενη η μαφιόζικη επίθεση με το ποδόσφαιρο;

H παραίτησή του δείχνει πως ο ίδιος θεωρεί το περιστατικό άμεσα συνδεδεμένο με τον χώρο του ποδοσφαίρου και τη θέση που είχε στην ΕΠΟ. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν τη χώρα Κολομβία... Το θέμα έχει ξεφύγει, αφού δείχνουν ότι αδίστακτα εναλλάσσουν απειλές και εκβιασμούς με άνανδρες επιθέσεις.

Θα μιλήσουμε ξανά για το τι  κάνει το Κράτος, ή πιά σημασία δίνει η Κυβέρνηση; Το αυτονόητο δεν χωρά επαναλήψεις. Ή έχεις τη βούληση να φτάσεις το μαχαίρι στο κόκκαλο και να τους στείλεις στην φυλακή, ή τους καλύπτεις... Μέση λύση δεν στέκει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News