Εθνική: Κυνηγώντας... θαύματα

Ποδόσφαιρο
Εθνική: Κυνηγώντας... θαύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα το σενάριο πρόκρισης στα πλέι οφ, τα άλλα είναι χαμένα στην αριθμητική… Το πέρασμα από τις «συμπληγάδες» απαιτεί υπέρβαση και ανατροπή των πιο ρεαλιστικών προσδοκιών. Όμως το ποδόσφαιρο δεν έχει «αν»… Παίζεις και το αποτέλεσμα μετράει...

Ο στόχος να μείνει η Εθνική στο δρόμο πρόκρισης για το Μουντιάλ του Κατάρ, ξεπερνώντας τις “συμπληγάδες” Ισπανίας και Σουηδίας, δεν είναι ρεαλιστικός.

Επειδή ακριβώς δεν είναι, οι ελπίδες ενισχύουν το ενδιαφέρον των διεθνών μας για την υπέρβαση, μπροστά στα ακραία σενάρια που έχουν κλειδί την αποψινή μάχη με τους Ίβηρες.

Θα μπορέσει η Εθνική στην έδρα της να πάρει 2/2 νίκες με Ισπανία και Κόσοβο και μετά οι Ισπανοί να μην κερδίσουν την Σουηδία (εντός) την τελευταία αγωνιστική; Είναι το μόνο σενάριο που την κρατάει. Τα άλλα, την πιάσουν στα δίχτυα σαν τα ψάρια.

Με τέσσερις βαθμούς στα δυο παιχνίδια της και (νίκη υποχρεωτικά με Ισπανία) θα θέλει μετά τους Ισπανούς να ηττηθούν από την Σουηδία για να πιάσει την 2η θέση που θα την αφήνει έξω στη (συνολική) διαφορά τερμάτων! Η Ισπανία στο +8 (13-5 γκολ),  η Ελλάδα στο +1 (7-6 γκολ).

Το ίδιο ακριβώς αν μαζέψει έξι βαθμούς στα δυο παιχνίδια της και οι Σουηδοί χάσουν στα δικά τους ματς με Γεωργία και Ισπανία εκτός έδρας. Οι Σουηδοί είναι τώρα στο +9 (12-3 γκολ!

Το υπερβατικό λοιπόν που μπορεί να σμίξει με το ρεαλιστικό, παίζεται απόψε καθώς με νίκη. Η Ελλάδα πάει στους 12 βαθμούς,  η  Ίσπανία μένει στους 13. Αν την τελευταία αγωνιστική νικήσει το Κόσσοβο, θα θέλει μια ισοπαλία στο Ισπανία-Σουηδία που θα την φέρει  δεύτερη και την Ισπανία τρίτη.

Θα είναι η υπέρβαση που θα τρελάνει τον κόσμο της καθώς θα παίρνει εισιτήριο στα πλέι-οφ.

Κι αυτό δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο η φράση «υπέρβαση και ανατροπή» ισχύει, όσο κι αν το «αν» δεν έχει θέση…

-Την Ελλάδα την έχει φάει η έλλειψη σταθερότητας στα προκριματικά του Μουντιάλ. Νίκησε τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ και πήρε ισοπαλία με την Ισπανία στη Γρανάδα, κι έφερε ισοπαλίες με Γεωργία και Κόσοβο. Τώρα κυνηγά θαύματα ή φαντάσματα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News