Τίτος Κουτεντάκης: Ο μελλοντικός ηγέτης του κέντρου του ΠΑΟΚ!

Ποδόσφαιρο
Τίτος Κουτεντάκης: Ο μελλοντικός ηγέτης του κέντρου του ΠΑΟΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιέρωμα στην πορεία του Μεσαρίτη ποδοσφαιριστή που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του "δικεφάλου"

Ο Τίτος Κουτεντάκης (γεννημένος στις 22/08/2003) πήγε πριν λίγα χρόνια στην Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ και με έναν και μόνο στόχο… Την καθιέρωση! Το ταλέντο του είναι εμφανές και στον ΠΑΟΚ ξέρουν πως να τον διαχειριστούν και φέτος τον έκαναν μέλος της δεύτερης ομάδας.

Ο Μεσαρίτης μέσος έκανε… το κλίκ σε αρκετές ομάδες, με τις εμφανίσεις του στα τμήματα υποδομής του δικέφαλου, ωστόσο συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Η αρχή…

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από πολύ μικρός τα “βάσανα” στην ηλικία των πέντε, όταν πέρασε τις “πύλες” του Α.Ο Τυμπακίου και εκεί έμαθε πως να… κλοτσά το “τόπι”. Η εδραίωση του στο ποδόσφαιρο της Κρήτης ήταν γρήγορη και… διαρκής, αφού η συμμετοχή του στις μικτές ΕΠΣΗ τον ανέβασαν γρήγορα, αλλά και οι δυο συμμετοχές του σε τελικούς σε επίπεδο Παίδων (2017) και Νέων (2018).

Η συνέχεια ήταν… εντυπωσιακή για τον ίδιο, αφού οι συμμετοχές του με τον ΟΦΗ ’94 τον έφεραν στα μπλοκάκια της Εθνικής Παίδων U15.

Η μεγάλη μεταγραφή

Ήταν καλοκαίρι του 2018, όταν ο Κουτεντάκης θα έπαιρνε το αεροπλάνο για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και την πρώτη του μεταγραφή σε Σουπερλιγκάτη ομάδα. Η πρώτη σεζόν στην ομάδα ήταν στο τμήμα U17 και κατέγραψε 19 συμμετοχές, με 1 γκολ και 3 ασίστ. Εκείνη τη σεζόν η U17 έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος, ωστόσο δεν κατάφερε να το κατακτήσει.

Την επόμενη σεζόν ήρθε το πρωτάθλημα, με τον ίδιο να κατακτά τον πρώτο του τίτλο, ωστόσο ήταν η πρώτη COVID χρονιά που ήταν “κουτσουρεμένη”! Παράλληλα η “ονειρική” σεζόν ολοκληρώθηκε με 3 γκολ και 7 ασίστ για τον Κουτεντάκη, αλλά και την κλήση του στην Εθνική Παίδων U17.

Η “προαγωγή” και το πρωτάθλημα

Έναν χρόνο μετά, φόρεσε τη φανέλα της U19 και σε 12 συμμετοχές σκόραρε 1 γκολ και 2 ασίστ, στην κατάκτηση της Super League U19. Εκεί άρχισαν τα πρώτα… μπλοκάκια να “σημειώνουν” το όνομα του και να αυξάνονται οι μνηστήρες, ωστόσο για τον ίδιο δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο ο ΠΑΟΚ…

Κάπως έτσι στον δικέφαλο του βορρά τον ανέβασαν στη δεύτερη ομάδα, καθώς ξεχώριζε σε αρκετούς τομείς, και ετοιμάζεται να αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία, τη Super League 2. Στον ΠΑΟΚ έχουν στο μυαλό τους πως θα βρίσκεται μεταξύ… δεύτερης και U19 ομάδας, για να συμπληρώνει τον χρόνο του και να μην “πέσει” αγωνιστικά, ενώ η πρώτη ομάδα δεν θα αρχίσει να τον… δει!

Τι τον χαρακτηρίζει;

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όντας πολυεργαλείο. Στον δικέφαλο του βορρά τον χρησιμοποιούν σαν κεντρικό χαφ και έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει μια επίθεση, αλλά και να την τελειώσει.

Έχει ιδιαίτερη ταχύτητα, με πολύ υψηλή τεχνική κατάρτιση, αφού μπορεί να μεταβιβάσει τη μπάλα προς όλα τα σημεία, με μεγάλη ευκολία. Μπορεί να αμυνθεί εξίσου καλά, καθώς γυρνάει πίσω για να κλέψει και να ανεβάσει την ομάδα του.

Αυτό που τον διακρίνει περισσότερο είναι το διάβασμα του παιχνιδιού, ενώ η φυσική του κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από… τέλεια! Στον ΠΑΟΚ τον δοκιμάζουν συνεχώς σε νέες θέσεις, καθώς μπορεί να ανταπεξέλθει εξίσου καλά και εκτός της μεσαίας γραμμής.

Με πληροφορίες από το talentabout.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News