Σουηδία-Ελλάδα 2-0: Κρίμα κι άδικο για την Εθνική... (video)

Ποδόσφαιρο
Σουηδία-Ελλάδα 2-0: Κρίμα κι άδικο για την Εθνική... (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετικό α' ημίχρονο με δύο δοκάρια, κακή εμφάνιση με δύο γκολ στην επανάληψη

Η Εθνική Ελλάδας του α' ημιχρόνου έδειχνε ικανή να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ αλλά στην επανάληψη όλα άλλαξαν και η ήττα με 2-0 από τη Σουηδία ψαλίδισε τις ελπίδες πρόκρισης...

Μια ήττα όμως που είναι κρίμα και άδικο με βάση την εξαιρετική εμφάνιση του α' ημιχρόνου αλλά και την ατυχία, με τα δύο δοκάρια στις προσπάθειες των Μασούρα και Παυλίδη...

H Eθνική μας ομάδα έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα 45λεπτα των τελευταίων ετών, πίεσε την εστία της Σουηδίας, έκανε ευκαιρίες, είχε δοκάρια αλλά στάθηκε άτυχη και δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ.

Οι διεθνείς μας δεν επηρεάστηκαν από την κατάμεστη "Friends Arena" και μετέφεραν το άγχος στους Σουηδούς, οι οποίοι μάλλον αιφνιδιάστηκαν από την πολύ καλή απόδοση της Ελλάδας, που είχε στο πλευρό της πάνω από 1500 Έλληνες φίλαθλους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ήταν ο Μασούρας. Ακυρωθέν γκολ στο 4' λόγω οφσάιντ, δοκάρι στο 21' (η φάση ξεκίνησε από φοβερή αμυντική προσπάθεια του Γιαννούλη και εξαιρετική μπαλιά του Μπακασέτα), ενώ στο 39' έκανε φοβερό γύρισμα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Παυλίδη χτύπησε στο οριζόντιο. 

Ωστόσο, όσο καλή και συγκεντρωμένη ήταν στο α' ημίχρονο η Ελλάδα, άλλο τόσο έχασε τα πατήματά της στην επανάληψη, υπέπεσε σε τραγικά λάθη και δέχτηκε δύο γκολ. 

Στο 58' ο Μαυροπάνος έπεσε άτσαλα πάνω στον Ίσακ, τον ανέτρεψε ξεκάθαρα και ο Γερμανός διαιτητής Tobias Stieler καταλόγισε πέναλτι. Ο Φόρσμπεργκ στο 59' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0. Από εκείνο το σημείο αποσυντονίστηκε πλήρως η ομάδα του Τζον Φαν'τ Σχιπ. Δέκα λεπτά μετά το γκολ του Φόρσμπεργκ, ήρθε και νέο δώρο από την ελληνική ομάδα.

Ο Όλσεν έκανε βολέ, ο Χατζηδιάκος δεν λειτούργησε σωστά, υπήρξε ασυνεννοησία με Βλαχοδήμο και Μαυροπάνο, ο Ίσακ επωφελήθηκε, πλάσαρε μέσα από την περιοχή και σκόραρε για το 2-0 στο 69'. 

Χωρίς η Σουηδία να είναι καλύτερη, τιμώρησε την Ελλάδα που έκανε αμυντικά λάθη και που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Χατζηδιάκου στο 86'.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Όλσον, Φόρσμπεργκ (87' Μ. Όλσον), Έκνταλ (81' Καγιούστε), Κλάεσον (82' Σβάνμπεργκ), Κουάισον (87' Γκιόκερες), Ίσακ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84' Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71' Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71' Τζόλης), Παυλίδης (75' Δουβίκας).

H EIKONA TOY OMIΛΟΥ

Η Εθνική Ελλάδας έμεινε στους 9 και πλέον κυνηγά μόνο την Ισπανία, με ελάχιστες πια ελπίδες για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Για να γίνει αυτό, η ομάδα του Τζόνι Φαν’τ Σχιπ πρέπει να κερδίσει την φούρια ρόχα, αλλά και το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στο Κόσοβο και την ίδια ώρα, οι Ισπανοί να μην κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας την Σουηδία.

TΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σουηδία – Ελλάδα 2-0

Κόσοβο – Γεωργία 1-2

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σουηδία 15 (6) +9

2. Ισπανία 13 (6) +8

3. Ελλάδα 9 (6) +1

4. Γεωργία 4 (7) -8

5. Κόσοβο 4 (7) -10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

11 Νοεμβρίου 2021

ΕΛΛΑΔΑ - Ισπανία

Γεωργία - Σουηδία

14 Νοεμβρίου 2021

ΕΛΛΑΔΑ - Κόσοβο

Ισπανία – Σουηδία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News