ΟΦΗ: Αυτό που θέλει είναι μπροστά...

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Αυτό που θέλει είναι μπροστά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκτίμηση των πέντε πρώτων αγωνιστικών και της συνέχειας – 11+1 «σφηνάκια» με… ακαταδίωκτο!

Άλλη η δύναμη των σχεδίων του Νιόπλια με πληρότητα στο δυναμικό της κρητικής ομάδας που μπορεί μετά την διακοπή να επιστρέψει δριμύτερη. Και τι θέλει ο ΟΦΗ; Την πρώτη χαρά της πρώτης νίκης θέλει, μετά από τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα, μέσα από ένα δύσκολο πρόγραμμα που περιλάμβανε Άρη εκτός και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης στο "Γεντί Κουλέ". Αντικειμενικά δύσκολο πρόγραμμα, αν υπολογισθεί ότι οι τέσσερις πρώτοι αντίπαλοι από τους πέντε ήταν στην εξάδα της περυσινής Superleague.

Από την ως τώρα αγωνιστικότητα της ομάδας του Νίκου Νιόπλια, κάνει σαφώς διαφαινόμενο πως αυτό το στοιχείο, αποτελεί βασική πυξίδα στην τρέχουσα σεζόν και η αισιοδοξία μπορεί να πλεύσει προς πελάγη επιτυχίας, με τις επιστροφές ποδοσφαιριστών που η απουσία τους σε παιχνίδια -όπως με τον ΠΑΟΚ- δημιούργησαν αδύναμα σημεία.

Η επανεμφάνιση του Ναμπί έδειξε την Κυριακή στα τελευταία λεπτά της μάχης με τον "Δικέφαλο του Βορρά", πως οι βασικές παρουσίες με πρωταγωνιστική φινέτσα μπορούν να ανεβάσουν τους δείκτες, που προτρέπουν τον Νίκο Νιόπλια να οδηγήσει τους παίκτες του με άλλο αέρα να εκτελέσουν τα σχέδιά του.

Με την ελπίδα βέβαια να μπορέσει να μειωθεί στο ελάχιστο το μέτρημα των σημαντικών απουσιών, που ακολούθησε σφόδρα πέρσι την κρητική ομάδα.

Αναμένεται πιο δυνατός μετά την διακοπή

Αυτή η διακοπή λόγω εθνικής, επιτρέπει στον ΟΦΗ να επανεμφανισθεί στο πρωτάθλημα με πιο ολοκληρωμένο πρόσωπο και να πάει για τη δυνατή μάχη στο Αγρίνιο με μεγαλύτερη ισχύ. Αυτή είναι τουλάχιστον η εκτίμηση, μένει να το δούμε στην πράξη…

Ο Ναμπί έκανε το πρώτο βήμα προκαλώντας το χειροκρότημα με τον ΠΑΟΚ. Καμάου, Βούρος, Γκαγιέγος επιστρέφουν, ο Λάμπρου επίσης ενώ μετράνε αντίστροφα Μεγιάδο και Τοράλ.

Ευχής έργο η συντομότερη επιστροφή του Τσιλιανίδη. Τόσο πολύ τον περιμένει ο φίλαθλος κόσμος, αναγνωρίζοντας την αξία και την προσφορά του.  Είναι και ο Στάικος αλλά και ο Καστάνιος που ίσως χρειασθεί έναν δυνατό διαλογισμό μήπως και βρει κάτι καλύτερο για τον εαυτό του στο παιχνίδι…

Ίσως ωφεληθεί ψυχολογικά και ο Ραχμάν Ουές από την κλήση του ξανά στη Συρία. Τα ματς με Νότια Κορέα και Λίβανο, είναι πρόκληση, όπως και για τον  Επασί στην Εθνική Καμερούν τα δυο ματς με την Μοζαμβίκη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Σελίμοβιτς μπορεί να λάβει μεγαλύτερη προσοχή με το Λουξεμβούργο για τα ματς με Σερβία, Πορτογαλία, Αζερμπαϊτζάν και Ιρλανδία. Καλό να έχεις διεθνείς που γεμίζουν παραστάσεις…

-Μακάρι να μείνει εκεί. Από τη Ρωσία και την Euroleague επιστρέφουν στη ζωή των φιλάθλων οι άδειες κερκίδες λόγω του κορωνοϊού στις αθλητικές διοργανώσεις. Η νέα “έκρηξη” της πανδημίας εντοπίζεται στη Μόσχα και στις περιφερειακές πόλεις της...

-Σημείο των καιρών ωστόσο, το ακαταδίωκτο! Πέρα από τα σύννεφα των επιτετραμμένων για την υγειονομική πανδημία. Για άλλο λέμε. Το…. ακαταδίωκτο για τα μέλη της ΕΕΑ που νομοθέτησε ο υφυπουργός!

-Με τα φοβερά και τρομερά να τρέχουν σε ένα πρωτάθλημα, όπως η SL2, όπου η κατά τα άλλα Ανεξάρτητη Αρχή τα έχει κάνει μπάχαλο. Μιλάμε, άθλια η κατάσταση. Πανηγυράκι!

 -Διατυπώνεται εύστοχα: «Διοργανωτές: Τζουλάκης (ΕΕΑ), Λεουτσάκος (SL2), ΕΠΟ.  Έγινε κι αυτό!!! Κλήρωση με συμμετοχή από ομάδες που έχουν δυναμικό μόνο 6 ποδοσφαιριστές»!

-Νεότερα επιτεύγματα των "Ακαταδίωκτων", μετά από εκείνα τα άφθονα που προηγήθηκαν:

-Χθες έδωσαν άδεια συμμετοχής στην Καβάλα, την οποία είχαν "κόψει" πριν δέκα μέρες. (Διαθέτει έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή και οκτώ ερασιτέχνες!). Αδειοδοτήθηκε για τη SL2  και ο Ασπρόπυργος με μόλις έναν ερασιτέχνη παίκτη, αλλά "κόπηκε" η Ζάκυνθος που πάει για νέο φάκελο. Τώρα ζήτησαν και τα εμβάσματα του Bill Papas για το ιδοκτησιακό της Ξάνθης...

-Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, η ΕΕΑ κάνει άνω κάτω και την Basket League με την ανεξήγητη επιμονή της να μεταθέτει από μέρα σε μέρα κι από εβδομάδα σε εβδομάδα τις οριστικές της αποφάσεις!

-Να πως σχολιάζεται: «Για κάθε απόφαση, θα υπάρχει σίγουρα μια διαμαρτυρία, είτε από ένα γκρουπ ομάδων είτε από μεμονωμένες περιπτώσεις. Λογικό δεν είναι όταν υπάρχει κωλυσιεργία, να δημιουργούνται και αμφιβολίες; Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή δημιουργεί πρόβλημα. Και είναι ξεκάθαρο…».

-Τουλάχιστον τώρα μπορούμε να ξέρουμε στην πράξη, τι μπορεί να κάνει ένα Επιτελικό Κράτος, στον αθλητισμό μας…

 -Τυχαίο που παραιτήθηκαν δυο πρόσωπα πάνω στα οποία η ποδοσφαιρική κοινωνία ήλπιζε για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Από τον πρόεδρο Ζαγοράκη στην ΕΠΟ, ως τον πρόεδρο Λεωνίδα Μπουτσικάρη στη Super League (και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ), πόσα γκρίζα σύννεφα σηκώνουν οι παραιτήσεις τους;  Και τι βάθους παρασκήνιο; Πως θα αντιδράσει άραγε ο Αλαφούζος;

-Χθες γράφαμε για τις περιπτώσεις Γκουαρδιόλα και Αντσελότι, στα περίφημα Pandora Papers αλλά τα ονόματα είναι πολλά και σαφώς όχι μόνο αυτά που καταγράφουν η «Washington Post», ο «Guardian», η «El País» και το κανάλι «La Sexta»

-Οι υπεράκτιες εταιρείας για να γλυτώσουν φόρους απηχούν και τον  Μαουρίσιο Ποτσετίνο της Παρί Σεν Ζερμέν, τους  Χαβιέρ Ματσεράνο και Άνχελ Ντι Μαρία,  τον Καναδός πρώην πρωταθλητή της Formula 1, Ζακ Βιλνέβ, τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καναδό Έλβις Στόικο, τον πρώην αρχηγό της Εθνικής ομάδας κρίκετ της Ινδίας Σατσίν Τεντουλκάρ. (Συνεχίζεται...)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News