ΟΦΗ: «100άρης» ο Λάμπρου στα πρωταθλήματα!

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: «100άρης» ο Λάμπρου στα πρωταθλήματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρός αριθμός συμμετοχών στα 23 του χρόνια σε Ελλάδα και Ολλανδία - Θέαμα με γκολ στην 4η αγωνιστική της Superleague και άλλες επιδόσεις που καταγράφουν τα στατιστικά της διοργανώτριας... 11+ 1 "Σφηνάκια" με Μητσοτάκη, Ινφαντίνο, Λιόλιο και άλλα...

Κανένα παράπονο από την 4η αγωνιστική της Superleague. Χορταστική με τα περισσότερα γκολ από κάθε προηγούμενη.

 Ο μέσος όρος των 20 γκολ που απολαύσαμε,  αγγίζει τα τρία γκολ ανά αγώνα. Να είναι καλά ο Παναθηναϊκός με την "όπερα της πεντάρας" για τον Βόλο.  Είδαμε και ξανά στους πάγκους τον Γιώργο Παράσχο, και τον… παλιό αγαπημένο του Κούγια Τζιανλούκα Φέστα.

Έτσι βγήκε και η στατιστική από τη διοργανώτρια. ΟΙ μοναδικές ομάδες χωρίς βαθμό, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης πήραν τον πρώτο. Ο Βόλος έχασε ηχηρά το απόλυτο. Χάρη στον Νέιρα και τον ΟΦΗ ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχτηκε το πρώτο του γκολ.

-Εξαιρετική η αριθμητική για τον Λάζαρο Λάμπρου. Στα 23 του ο επιθετικός του ΟΦΗ συμπλήρωσε 100 αγώνες σε πρωταθλήματα. Η πρόσθεση: 69 στη Super League  + 31 στο ολλανδικό πρωτάθλημα!

-3800 γκολ στην Α' Εθνική/Super League έφτασε ο Παναθηναϊκός, στο πέμπτο γκολ του Καρλίτος. 2037 οι αγώνες. Έχει δεχτεί 1611.

-100... αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης συμπλήρωσε ο Χοσε Λουίς Βαλιέντε. Ο 30χρονος Ισπανός μέσος (τέταρτη σεζόν στην ομάδα), μετρά 88 αγώνες στη Super League, 11 στο Κύπελλο και ένα στην Ευρώπη. Ο 15ος κατοστάρης της ΠΑΕ Αστέρα...

-20... γκολ στη SL με τον Άρη έφτασε ο Μπρούνο Γκάμα. Ο 25ος παίκτης στην ιστορία που το καταφέρνει, αλλά τέταρτος μόλις ξένος μετά τους Μιλόγεβιτς, Λόντσαρ και Κόκε.

-12... χρόνια είχε να κάνει τόσο μικρή βαθμολογική συγκομιδή ο Ατρόμητος. Ένα βαθμό από τέσσερα ματς, από το 2009, όταν είχε πάλι μια ισοπαλία, τρεις ήττες.

-4... παιχνίδια και ο Αστέρας δεν έχει σκοράρει, κάτι που του συμβαίνει πρώτη φορά στο ξεκίνημα. Στην πρώτη του σεζόν στην κατηγορία το 2007 δεν είχε σκοράρει στα τρία πρώτα.

-2... ήττες στα δύο πρώτα στην έδρα του έχει ο Ατρόμητος. Δεν του είχε συμβεί στην ιστορία του στην κατηγορία!

11+1 "Σφηνάκια

-Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνάντηση με τον Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, τη ζήτησε ο Ινφαντίνο, όπως υπολογίσαμε εξαρχής, Όπως και το ζητούμενο του για το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, που ζορίζεται στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της FIFA, φέρεται να ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να κλείσει ραντεβού με τον Έλληνα επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος είναι αρμόδιος και για θέματα ποδοσφαίρου, επιζητώντας να υπάρχει και καλή συνεργασία (της FIFA με την ΕΕ).

-Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Ινφαντίνο είναι υπέρ της παρέμβασης της UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ. Ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση του επιθυμεί την κάθαρση, ενώ σχολιάστηκε αρνητικά, το ότι το σύστημα εξανάγκασε τον Ζαγοράκη σε παραίτηση. Στην ΕΠΟ πάντως δεν ήξεραν για τη συνάντηση, παρότι ήταν προγραμματισμένη!

-Οι εξαγγελίες του νέου προέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου, είναι πολλαπλές. Θέλουν μαζί με την επιχειρηματική πείρα και τη γνώση του αθλήματος, χρήμα, μάρκετινγκ και στήριξη από την Πολιτεία. Μόνο έτσι πετυχαίνεις, αν είσαι άξιος. Ειδικά όταν οι πυλώνες των στόχων αφορούν την Εθνική ομάδα (ως επίσημη αγαπημένη), τον  Ιτούδη στον πάγκο και (ειδικώς) "προπάντων" αλλαγές στη διαιτησία.

-Τρέμετε εξ επαφής κεφαλιές… Οι  αποκρούσεις του Ντεβί Επασί, είναι βαθμοί. Οι συνάδελφοι μέτρησαν τέσσερις αποκρούσεις του που ισοδυναμούν με τρίποντο. Με τον Άρη (Ντιαγέ 83΄), με Αστέρα (Βαλιέντε 40’), με Γιάννινα (Κάργας 19΄, Μορέιρα 60΄). Σωστά ναι. Αδιαπραγμάτευτο αξίωμα: Η ομάδα ξεκινά από τον τερματοφύλακα.

-Καθένας διαβάζει την επιστολή της FIFA και της UEFA, προς τον υφυπουργό, ανάλογα το χρώμα και την ίριδα των ματιών του. Η επιστολή, όμως πέρα από τις σάλτσες, λέει συγκεκριμένα πράγματα στην αναφορά της για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Σουηδία θα αντιμετωπίσει στις 9 Οκτωβρίου το Κόσοβο και στις 12 Οκτωβρίου θα υποδεχτεί την εθνική μας ομάδα στην «Friends Arena». Με τον Ιμπραήμοβιτς...

-«Κατόπιν σχετικής απόφασης των μελών της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ και συνακόλουθου αιτήματος προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Εφετείο Αθηνών ενημέρωσε για την αντικατάσταση του κ. Παναγιώτη Φιλόπουλου από τον πρόεδρο Εφετών Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου». (Ενδιαφέρον…)

-Τα επόμενα τρία παιχνίδια της Μπαρτσελόνα στη LaLiga (μετά τον ενθουσιασμό Φατί), είναι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Βαλένθια και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Και αυτά:

-Mόνο στην Ελλάδα γίνονται. Ποιο επιτελικό κράτος…κύριε Γιώργο; Βλέπεις την ΕΕΑ με τέσσερις παρατάσεις στις θητείες της, να δείχνει... άπειρη και ασυναίσθητη.Ο έλεγχος των πόθεν έσχες των μετόχων των ΠΑΕ, αν και βασικό απαιτούμενο, τον κρατάει στον πάγο.... Αυτό το έρμο το πρωτάθλημα της SL 2 πως θα ξεκινήσει; Με… τρύπες Λευτέρη;

Ξεκινάει. Μετά, αν προκύψει «λαμογιά» πόθεν έσχες σε κάποια ΠΑΕ, αναγκαστικά θα αποβληθεί και το πρωτάθλημα θα βρεθεί με μολυσματικές αλλοιώσεις...

-Ο Σαλάχ έφτασε τα 100 γκολ  στη Premier League πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην 129χρονη ιστορία της Λίβερπουλ. Ούτε καν ο Ίαν Ρας, ο Ρότζερ Χαντ, ο Λουίς Σουάρες, ή ο Στίβεν Τζέραρντ δεν το κατάφεραν τόσο γρήγορα. Θρύλος του συλλόγου, o Αιγύπτιος!

-Υποψηφιότητα στην UEFA για τη διεξαγωγή στην Ελλάδα του τελικού αγώνα του Europa Conference League του 2023, αποφάσισε να θέσει η Ε.Ε. της ΕΠΟ. Για την Αγιά Σοφιά, Παγκρήτιο μου! Ας όψονται...οι αίτιοι και οι υπαίτιοι Παγκρήτιο μου, που σε άφησαν ξεσκέπαστο....

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News