Ποδόσφαιρο

Επικυρώθηκε επίσημα το 1+1 για υποβιβασμό-άνοδο σε SL1 και SL2

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 1 εγκρίθηκε και επίσημα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Με αυτό τον τρόπο αποσαφηνίστηκε η κατάσταση για υποβιβασμό-άνοδο σε ότι αφορά την Super League 1 και τη Super League 2, βάζοντας τελεία σε ένα θέμα που προκάλεσε διαμάχη ανάμεσα στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες.

Έτσι, την εφετινή σεζόν θα ισχύσει ό,τι ίσχυε και τις δύο προηγούμενες: Μόνο η τελευταία ομάδα της Super League 1 θα υποβιβαστεί απ’ ευθείας στην Super League 2, ενώ η προτελευταία ομάδα θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας.

Αντίστοιχα, από την Super League 2 θα ανέβει απ’ ευθείας μόνο ο πρωταθλητής, ενώ ο δεύτερος θα δώσει μπαράζ με τον 13ο της πρώτης κατηγορίας.

Το πώς θα προκύψει ο 1ος και ο 2ος της Super League 2 (καθώς το πρωτάθλημα αυτό θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους) είναι κάτι που θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή. Πιθανότατα θα υπάρξουν αγώνες play off με τους πρώτους του κάθε ομίλου.

Κεντρική διαχείριση

Σε επίπεδο Super League τώρα, στη χθεσινή γενική συνέλευση υπογράφηκε η τροποποίηση του καταστατικού σχετικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Έτσι, είναι πλέον οριστικό ότι από τη σεζόν 2023-2024 η πρώτη τη τάξει κατηγορία θα έχει κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια