Ελλάδα-Σουηδία 2-1: Πήρε τη νίκη με ψυχή και ελπίζει ακόμα για την 2η θέση

Ποδόσφαιρο
Ελλάδα-Σουηδία 2-1: Πήρε τη νίκη με ψυχή και ελπίζει ακόμα για την 2η θέση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οξυγόνο» για την Εθνική μας και επικράτηση… ψυχολογίας

«Ζωντανή» στη διεκδίκηση της 2ης θέσης του ομίλου έμεινε η Εθνική μας ομάδα, νικώντας χθες τη Σουηδία με 2-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με τον Ότο Ρεχάγκελ στις εξέδρες και την… αύρα του στον αγωνιστικό χώρο, η «γαλανόλευκη» επικράτησε χάρη στην ψυχή, το πάθος και τη μαχητικότητα που «έβγαλε» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατήρησε τις ελπίδες του, χάρη στα γκολ των Μπακασέτα και Παυλίδη.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει πλέον ποια θα είναι η επόμενη μέρα με τον Τζον Φαν’τ Σιπ, καθώς η αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία θεωρούνταν μέχρι χθες δεδομένη.

Οι Σουηδοί μπήκαν δυνατά στο ματς με υψηλά ποσοστά κατοχής και πίεσαν για το γκολ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ισορρόπησε μετά το 20λεπτο και είχε τις δικές του καλές στιγμές.

Ισορροπημένο το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, με τους Σουηδούς να απειλούν και πάλι πρώτοι, αλλά ο Φόρσμπεργκ δεν βρήκε εστία.

Η μία ώρα παιχνιδιού είχε συμπληρωθεί και η Ελλάδα καλούνταν να πάρει ρίσκα και όχι να περιμένει. Στο 62’ Δουβίκας και Μπακασέτας συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έμεινε όρθιος παρά το τάκλιν δύο αντιπάλων και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Όλσεν για το 1-0. Στην επόμενη φάση, ο Μπουχαλάκης άγγιξε το 2-0, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ, για να έρθει στο 67' το δοκάρι των Σουηδών με τον Κλάεσον!

Είχαμε γλιτώσει, αλλά το ματς είχε γίνει… ροντέο και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, κάτι που ευνόησε την Ελλάδα αφού ο Τζόλης λίγο μετά την είσοδό του έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας για να σπάσει στον Παυλίδη που σε κενή εστία έγραψε το 2-0. Το γκολ αρχικά δεν μέτρησε για οφσάιντ στον Τζόλη, ωστόσο μέσω VAR η απόφαση... ανατράπηκε (78'). Η Ελλάδα είχε το πάνω χέρι αλλά τρία λεπτά αργότερα οι Σουηδοί μείωσαν με τον Κουάεσον για να βάλουν φωτιά στο παιχνίδι, το οποίο απέκτησε φρενήρη ρυθμό και οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά. Η αυτοθυσία των Ελλήνων δεν επέτρεψε στους Σουηδούς να βρουν το γκολ και στο τέλος πανηγύρισαν τη σημαντική νίκη.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν'τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Ζέκα, Μπουαλάκης, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Παυλίδης (95' Βρουσάι), Δουβίκας (71' Τζόλης).

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιαν Άντερσον): Όλσεν, Γιόχανσον (77' Κραφτ), Ελάντερ (88' Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον (77' Κάρλσον), Όλσον, Σβάνμπεργκ, (66' Κουάισον) Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (88' Τέλιν), Ίσακ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News