Η Εθνική ομάδα, είναι ένας θησαυρός που δεν προσέχουν

Ποδόσφαιρο
Η Εθνική ομάδα, είναι ένας θησαυρός που δεν προσέχουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτυχία Φαν'τ Σιπ και στην ουσία και στην εικόνα - Κάτω από την μετριότητα δεν πας πουθενά - Ο κόσμος αγαπά και νοιάζεται για την ομάδα, αλλά η ΕΠΟ ανταποκρίνεται με χαμηλά κριτήρια - Υψηλές οι τηλεθεάσεις...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Εθνική ήταν άθλια στο Κόσοβο, οι ευθύνες του προπονητή της τεράστιες και μέγα το μάθημά του. Τα τελευταία πέντε λεπτά, αντί να κρατήσει την μπάλα, ταμπουρώθηκε στην άμυνα και το ξεμπρόστιασμα ακολούθησε με ευρεία δημοσιότητα.

Η αρνητική γραφή αυτής της Εθνικής, ισοδυναμεί με την ομάδα με τις λιγότερες τελικές προσπάθειες εντός στόχου στην Ευρώπη κατά την διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πίσω από ομάδες όπως το Λιχτενστάιν, το Γιβραλτάρ, το Σαν Μαρίνο και το Κόσοβο! Η Εθνική μας ομάδα έχει συνολικά μόλις 11 τελικές και από κάτω της σε αυτό μόνο το Λιχτενστάιν και το Γιβραλτάρ. Φυσικά δεν είναι μόνο η ισοπαλία και η αποτυχία για το Κατάρ, για τη στυγνή κριτική του προπονητή.

Από την αρχή με τις κινήσεις και τις επιλογές του, ακόμη και το ύφος του, ο Φαν’τ Σιπ, φάνταζε πολύ κάτω του μετρίου, για να είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής. Ποιό Κατάρ; Μάλλον φαρσοκωμωδία… Πάντως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η ισοφάριση από το Κόσοβο, μπορεί να βγει και θετική ως προς το «γρηγορείτε», γιατί η Εθνική έχει ανάγκη στο τιμόνι της ίσως κάτι από… Δώνη(ση), που θέλει από την αρχή ο Ζαγοράκης.

Που να ξεχασθεί ο  αποκλεισμός του Παπασταθόπουλου και του Μανωλά και μετά του Σιόβα, εμφανώς, με άνωθεν «γραμμένες» εντολές. Τον παχυλό μισθό του, ωστόσο Φαν’τα Σιπ, τον υπερασπίζει Ολλανδικά!

Ο κόσμος νοιάζεται

Οι ιθύνοντες της ΕΠΟ και πρώτος απ' όλους ο πρόεδρος της Θοδωρής Ζαγοράκης, είναι υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουν τις βλάβες που έχει υποστεί η εθνική μας ομάδες μέσα από τα λάθη της ίδιας της Ομοσπονδίας.  Έχουν έναν θησαυρό στα χέρια τους και τον αντιμετωπίζουν με φτηνό τρόπο. Ο κόσμος αγαπά την Εθνική και αυτό επιβεβαιώθηκε μια ακόμη φορά παρά το στραπάτσο των επιλογών του Φαντ' Σιπ στο Κόσοβο.

Στη ζώνη της μετάδοσης του αγώνα το Open σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης 18,9% στο σύνολο του κοινού. Υψηλή τηλεθέαση σημείωσε και στο δυναμικό κοινό 18-54,  ενώ έφτασε έως και 19,5%. Κατέγραψε επίσης πρωτιά σε όλα τα ανδρικά κοινά. Συγκεκριμένα, στους άνδρες 15-24 σημείωσε μέσο όρο 31,7%, στους άνδρες 45-64 σημείωσε μέσο όρο 28,3% και στους άνδρες 18-54 σημείωσε ποσοστό 21,6%.

Σε ποιον πρέπει να δοθούν οι βαθμοί;

Γρίφος η λύση που θα πρέπει να δώσει η FIFA, για τη διακοπή του αγώνα Βραζιλίας-Αργεντινή. Ξέρει ότι όποια απόφαση θα ξεσηκώσει αντιδράσεις. Η επανάληψη του παιχνιδιού έχει σχεδόν αποκλειστεί, λόγω έλλειψης ημερομηνιών, αν και οι κανονισμοί της το επιτρέπουν.

Η  Αργεντινή πιστεύει ότι η FIFA θα της απονείμει τους τρεις βαθμούς, καθώς η διακοπή είχε να κάνει με τις Αρχές της Βραζιλίας και η θέση της είναι ότι θα πρέπει να το πληρώσουν οι γηπεδούχοι. Αμφισβητεί επίσης τον ισχυρισμό ότι οι τέσσερις παίκτες παραποίησαν τα έντυπα εισόδου τους κατά την άφιξή τους στη Βραζιλία.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας εκφράζει τη λύπη της, εξηγώντας ότι δεν είχε καμιά σχέση, με την διακοπή.

Η FIFA έχει να πάρει μια μεγάλη και περίπλοκη απόφαση. Τι θα κάνει; Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο υποθέσεις...

"Σφηνάκια"

-Υπάρχουν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το πρωτάθλημα της Super League 2, που βρίσκονται σε διεκδίκηση από τα συνδρομητικά κανάλια. Αυτή τη φορά με ενδιαφέρον, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Εκτιμάται στα υπέρ το ότι μετέχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τις δεύτερες ομάδες τους.

-Έτσι καθαρίζονται οι δουλειές. Μια επίσκεψη στο γραφείο του Γιώργου Γεραπετρίτη  στο Μέγαρο Μαξίμου και καθάρισες. Το έκανε χτες και ο Θόδωρος Καρυπίδης για το θέμα της τιμωρίας των -6 βαθμών που επιβλήθηκε στον Άρη. Φυσικά, έλαβε υποσχέσεις και … λίγο μετά έγινε γνωστό, ότι η υπόθεση Λάσκοφ οδηγείται εντός της εβδομάδας (ξανά) στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για αναψηλάφηση. Με νέα στοιχεία... Με την ευκαιρία έφτιαξαν και το επικοινωνιακό πακέτο: «Μπορεί να πάρει μπρος και το θέμα κατασκευής νέου γηπέδου του Άρη στη περιοχή του αεροδρομίου».  Πάρκο στη θέση του «Βικελίδης».

-Αποχαιρετάμε και τον σπουδαίο Ζαν-Πολ Μπελμοντό. Πλήρης ημερών στα 88 του, αφήνει εντυπώσεις με τη φυσιογνωμία και τις ταινίες του... Εμβληματική προσωπικότητα που αρχικά ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη το αντιηρωικό πνεύμα της γαλλικής «νουβέλ βαγκ» και μετά σάρωσε πρωταγωνιστώντας σε δεκάδες ταινίες του γαλλικού σινεμά. Πριν είχε ασχοληθεί με την πυγμαχία διαγράφοντας μάλιστα μια πολύ καλή πορεία στα ρινγκ. Από τους ιδρυτές της Παρί Σεν Ζερμέν. Αθλητικός τύπος!

Ιταλία κατέχει πλέον το διεθνές ρεκόρ ανδρών για συνεχόμενα αήττητα ματς, 36 στο σύνολο!

Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων στηρίζει την αντίθεση της UEFA να γίνεται κάθε δύο χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς θα χάσει την αξία του και θα επιβαρύνει τους παίκτες. Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, μίλησε χτες σε περισσότερους από 160 από τους πιο ισχυρούς συλλόγους σε μια συνεδρίαση της ECA στη Γενεύη.Πλήρης η στήριξη από τον Νάσερ Αλ Κελαϊφί που χαρακτήρισε τις προτάσεις της FIFA για διετή Παγκόσμιο Κύπελλο ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News