Ο Σεμέδο, οι «δαίμονες» και τα νυχτερινά κέντρα

Ποδόσφαιρο
Ο Σεμέδο, οι «δαίμονες» και τα νυχτερινά κέντρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάπως έτσι το τοποθετούν οι αρθρογράφοι στην Ιβηρική Χερσόνησο! «Οι δαίμονες του Σεμέδο: Από τα μαχαιρώματα σε νυχτερινά κέντρα μέχρι την κατηγορία του βιασμού ανήλικης κοπέλας»!

Γεννημένος σε μια φτωχογειτονιά, το ποδόσφαιρο ήταν η ευκαιρία του. Η Βιγιαρεάλ πλήρωσε 15 εκατομμύρια τον Ιούνιο του 2017 στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Δυνατός, αποτελεσματικός, διεθνής με τις ομάδες νέων της Πορτογαλίας... είχε όλα τα προσόντα. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, έγινε πραγματικός πονοκέφαλος λόγω των επικίνδυνων φιλικών του σχέσεων.

Συνελήφθη για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2017 επειδή τράβηξε όπλο εναντίον υπαλλήλου νυχτερινού κέντρου στη Βαλένθια, όταν τον κάλεσε να φύγει στις οκτώ και μισή το πρωί. «Αν καλέσεις την αστυνομία, θα γυρίσω πίσω για σένα», ισχυρίστηκε ότι του είπε ο εργαζόμενος. Το όπλο δεν βρέθηκε ποτέ και ο Σεμέδο χαρακτήρισε το περιστατικό επινόηση. Στη συνέχεια χτύπησε έναν νεαρό άνδρα με ένα μπουκάλι στο πάρκινγκ μιας ντισκοτέκ και, μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο, συνελήφθη για παράνομη κράτηση, τραυματισμούς, ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή.

Είχε συνεργαστεί στην απαγωγή ενός άνδρα που είχε χρέος 5.000 ευρώ σε έναν φίλο του, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για την πώληση και αγορά ενός οχήματος. Στη δίκη ομολόγησε ότι είχε απειλήσει ακόμη και να κόψει το δάχτυλό του.

Ο Σεμέδο πέρασε 142 ημέρες στη φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 30.000 ευρώ και μετανόησε. «’Εκλαιγα πολλές νύχτες. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν τα παιδιά μου, ο πόνος της οικογένειάς μου. Σε κάνει να σκέφτεσαι αν αξίζει πραγματικά να περνάς χρόνο με ανθρώπους που δεν θέλουν το καλό σου και ακολουθούν μονοπάτια που δεν πρόκειται να σε οδηγήσουν πουθενά», εξομολογήθηκε ο παίκτης.

Η θητεία του στη Βιγιαρεάλ αμαυρώθηκε και αναζήτησε αποκατάσταση με δανεισμό στην Ουέσκα και την πορτογαλική Ρίο Άβε. Το κατάφερε επειδή, μετά την ποινή φυλάκισης πέντε ετών που του επέβαλε το δικαστήριο της Βαλένθια, ο δικαστής συμφώνησε να μην επιστρέψει στη φυλακή με αντάλλαγμα να μην πατήσει το πόδι του στην Ισπανία για οκτώ χρόνια.

Τον Ιούνιο του 2019 μεταγράφηκε έναντι 4,5 εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό, όπου ήταν βασικός παίκτης της ομάδας και παρακολουθείται και πάλι από την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής ήταν σίγουρος ότι θα ήταν στο τελευταίο Euro. «Ο Ρούμπεν είχε προβλήματα, αυτό είναι προφανές, αλλά κατάφερε να συνέλθει. Είναι πολύ αφοσιωμένος στην ομάδα, είναι άνθρωπος των αποδυτηρίων και όλοι εδώ είναι ευχαριστημένοι μαζί του. Κάνει σπουδαία δουλειά», δήλωσε ο προπονητής του, Πέδρο Μαρτίνς.

Η ανασυγκρότηση του Σεμέδο αρχίζει και πάλι μετά τη νέα διαμάχη που θα τον ξαναφέρει στο δικαστήριο.

Πηγή πληροφοριών El Mundo

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News