«Ψαλιδίστηκαν» οι ελπίδες πρόκρισης του Άρη, ήττα 2-0 από την Αστάνα

Ποδόσφαιρο
«Ψαλιδίστηκαν» οι ελπίδες πρόκρισης του Άρη, ήττα 2-0 από την Αστάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τομάσοφ πέτυχε τα δύο γκολ των γηπεδούχων

Με το… καλημέρα απομακρύνεται το όνειρο της πρόκρισης για τον Άρη, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Αστάνα στο Καζακστάν.

Στην πρεμιέρα τους στο Europa Conference League, οι «κίτρινοι» δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έχουν… βουνό μπροστά τους ενόψει της ρεβάνς.

Ο Τομάσοφ ήταν ο «δήμιος» της ελληνικής ομάδας, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ των γηπεδούχων.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να μην επηρεάζονται από τον συνθετικό χλοοτάπητα της «Astana Arena». Αντίθετα μπήκαν με αρκετή διάθεση, φτάνοντας και στην πρώτη μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση με τον Μπερτόγλιο στο 6': Ο Νεπογκόντοβ έκανε το λάθος, ο άσος του Άρη έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον αντίπαλο πορτιέρε, ο οποίος διόρθωσε έτσι το λάθος του.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 9'. Η αντίδραση της άμυνας του Άρη ήταν πολύ κακή, με τον Τομάσοφ να εισβάλει στην περιοχή των «κιτρίνων», να πιάνει το σουτ και τον Ντένις να βάζει το «στοπ». Ό, τι δεν κατάφερε σ' αυτή τη φάση ο ο άσος της Αστάνα, το πέτυχε στο 25'. Το σουτ που έπιασε εκτός της περιοχής, βρήκε τον τερματοφύλακα των Θεσσαλονικιών στην αντίθετη κίνηση, με αποτέλεσμα να δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, χωρίς όμως να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις κολλητές φάσεις (30' και 32') με το παράλληλο γύρισμα του Μαντσίνι στον Γκαρσία και το τετ-α-τετ του δεύτερου, αντίστοιχα.

Η πρώτη σημαντική φάση στο δεύτερο μέρος άνηκε στην Αστάνα, η οποία είδε στο 54' τον Ντένις να εκτινάσσεται και να αποκρούει την κεφαλιά του Εουτζένιο. Ο Άκης Μάντζιος είχε περάσει ήδη εντός αγωνιστικού χώρου από το 46' τον Μπρούνο, στο 63' έπραξε αναλόγως και με τον Μήτρογλου, όμως έβλεπε την ομάδα του να ανήμπορη να απειλήσει. Κάτι που δεν ίσχυε με τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ (2-0), με τον Τομάσοφ στο 70' να πετάγεται στην πλάτη του Δεληζήση και να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν υπέρ του Άρη στο 75', όταν ο Σιμούνοβιτς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Κάτι που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι «κίτρινοι», με το σκορ να παραμένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΣΤΑΝΑ (Tιχόνοφ): Νεπογκόντοφ, Ρουκάβινα, Μπεϊσεμπέκοφ, Μπίτρι, Σιμούνοβιτς, Εμπόνγκ, Κουάτ (84′ Γκούρμα), Τσουπέρκα, Τομάσοφ, Μπαρσεγκιάν (87′ Μπετσιράι), Εουζένιο (78′ Τομάσεβιτς).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς (78′ Χαϊροβιτς), Γκάνεα, Δεληζήσης (77′ Τζέγκο), Μπεναλουάν, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (62′ Μήτρογλου), Μπερτόγλιο, Γκαρσία (46′ Μπρούνο), Μαντσίνι (87′ Mάνος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News