Ποδόσφαιρο

Η Γαλατά Σαράι ήρθε στην Ελλάδα για φιλικό και γύρισε στην Τουρκία...με εντολή Χαρδαλιά!

Όπως δήλωσε ο υψυπουργός Πολιτικής Προστασίας τα μέλη της αποστολής της τουρκικής ομάδας αρνήθηκαν να κάνουν rapid test...

Επίθεση κατά των ελληνικών αρχών από τη Γαλατασαράι!

 Η τουρκική ομάδα ταξίδεψε σήμερα το απόγευμα στη χώρας μας, ενόψει του προγραμματισμένου φιλικού με τον Ολυμπιακό, μία ημέρα μετά (13/7).

Ωστόσο, οι αρχές στο «Ελ. Βενιζέλος» μπλόκαραν την είσοδο της αποστολής στη χώρα, καθώς δεν δέχονταν τα αποτελέσματα των τεστ που έδωσε η τουρκική ομάδα, με αποτέλεσμα να παραμείνει αρκετή ώρα στο διεθνές αεροδρόμιο.

Από ‘κει και πέρα, όμως, οι άνθρωποι της Γαλατά υποστηρίζουν πως η συμπεριφορά των ανθρώπων του αεροδρομίου ήταν απρεπής και γι' αυτό απαιτούν «δημόσια συγγνώμη»!

Στη συνέχεια, το κανάλι «A Spor» φιλοξένησε δήλωση του προέδρου της τουρκικής ομάδας, Μπουράκ Ελμάς, ο οποίος είπε: «Πρόκειται για πολιτικό γεγονός και από τον Ολυμπιακό μας διαβεβαίωσαν πως νιώθουν ντροπή».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε θέση για τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η αποστολή της τουρκικής ομάδας ήταν υποχρεωμένη να υποβληθεί σε rapid test βάσει της ΚΥΑ και εφόσον αρνήθηκαν, τότε έδωσε ο ίδιος την εντολή να μην επιτραπεί η είσοδός τους στην Ελλάδα.

"Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β' 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου. 

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια