Ντιλέινι: Ο Δανός είχε αποκαλύψει ότι αγωνίζεται με αχρωματοψία

Ποδόσφαιρο
Ντιλέινι: Ο Δανός είχε αποκαλύψει ότι αγωνίζεται με αχρωματοψία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους καλύτερους παίκτες της Δανίας στο Euro 2020

Η Δανία εντυπωσιάζει με την πορεία της στο Euro 2020 και ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο Τόμας Ντιλέινι.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ τον συνοδεύει μια ιστορία που αποκάλυψε το 2018.

Είναι ο πρώτος παίκτες που έκανε γνωστό, ότι αγωνίζεται με αχρωματοψία, κάτι που είχε παραδεχθεί στο δίκτυο DRP3 πριν απ' το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.

«Το όνομά μου είναι Τόμας. Έχω αχρωματοψία και αυτό συμβαίνει. Την προηγούμενη μέρα στο γήπεδο δυσκολευόμουν να καταλάβω ποιος παίκτης ήταν στην ομάδα μου και ποιος στους αντιπάλους, είχε δηλώσει.

Η αξία της δήλωσής του είναι αρκετά σημαντική, όπως τόνισε η Κάθριν Άλμπανι-Γουάρντ, ιδρύτρια του οργανισμού για την ευαισθητοποίηση για την αχρωματοψία: «Είναι ο πρώτος ενεργός διάσημος παίκτης που το παραδέχεται δημόσια. Δεν νομίζω πως καταλαβαίνει τι σημαίνει. Πολλοί δεν μιλούν γι' αυτό, διότι φοβούνται πως θα επηρεάσει την αξία τους».

Ο Ντιλέινι τότε είχε περιγράψει το πρόβλημά του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον αγωνιστικό χώρο: «Είναι δύσκολο να το περιγράψεις. Είναι σαν να βλέπεις σκιές του ίδιου χρώματος. Συνήθως παίζουμε με διαφορετικά σορτσάκια, όμως στο Δανία - Μεξικό και οι δύο φορούσαμε άσπρα. Έπρεπε να κοιτάζω πρόσωπα, αλλά πολύ γρήγορα. Όταν τα πρόσωπα είναι μακριά, είναι ιδιαίτερα δύσκολο».

Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις, που οι αντίπαλοι έχουν σεβαστεί την κατάστασή του, όπως συνέβη στο Αυστραλία-Δανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Μπορούσαν να διαλέξουν διαφορετικά χρώματα και να το χρησιμοποιήσουν απέναντί μου, αλλά συμφώνησαν να παίξουν με χρώματα που με βολεύουν. Δεν θα παρατηρούσα το κίτρινο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News