Ποδόσφαιρο: Η μπάλα και το χρήμα που ρέει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η μπάλα και το χρήμα που ρέει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αυξημένες τεχνικές στο μάρκετινγκ, οι φοροδιαφυγές, τα bitcoin και άλλα που αλλάζουν την έννοια του οπαδού... Ένα σχόλιο για την "τετραμερή" του καλούν οι Υπερκείμενοι τον υφυπουργός της χώρας μας!

-Το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως, αλλά όλο αυτό που παρακολουθούμε ως απλοί φίλαθλοι, δεν είναι μόνο η τέχνη της μπάλα. Η άλλη πλευρά των γηπέδων, έχει να κάνει με εκατομμύρια ευρώ, φοροδιαφυγές, χρήματα κάτω από το τραπέζι και άλλα συναφή, στον κυκεώνα του ίδιου του χρήματος.

-Λίγες αναφορές από την τρέχουσα διεθνή ειδησεογραφία, δείχνουν το εύρος της οικονομικής δύναμης που προσφέρουν οι φίλαθλοι στις ποδοσφαιρικές εταιρείες, αλλά και πως μερικοί ποδοσφαιριστές έχουν μάθει μόνο να εισπράττουν…

 Δικαστήριο της Μαδρίτης θα κρίνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Χάμπι Αλόνσο στις 22 Ιανουαρίου για φερόμενη φοροδιαφυγή, σε δύο δίκες στις οποίες η Εισαγγελία ζητεί φυλάκιση δύο και πέντε ετών αντίστοιχα, και την καταβολή προστίμων εκατομμυρίων ευρώ.

Στην περίπτωση του Ρονάλντο, ο οποίος κατοικεί επί του παρόντος στην Ιταλία, πέρα από τον κίνδυνο για την ποινή φυλάκισης, μπορεί να καταδικαστεί και σε 18,8 εκατομμύρια ευρώ βάσει του συμφώνου που κατέληξαν η Εισαγγελία της Μαδρίτης και το Υπουργείο Οικονομικών, όπου αναγνωρίζεται ότι έχει διαπράξει τέσσερα φορολογικά αδικήματα μεταξύ 2011 και 2014. Για το Αλόνσο, το  Υπουργείο ζητεί πέντε χρόνια φυλάκισης για τρία φορολογικά αδικήματα μεταξύ 2010 και 2012. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα.

-«Χάνουμε 8.000 εκατομμύρια ευρώ και ο Τσεφερίν αυξάνει τον μισθό του...» (Ο Πέρεθ, επιμένει να τα ρίχνει στις ηγεσίες της UEFA, για τη ESL.. ).

-Η συνέλευση της Μπαρτσελόνα ενέκρινε το δάνειο 525 εκατομμυρίων ευρώ από τη Goldman Sachs, για να ξεπεράσει  οικονομικά της ανοίγματα, για τα οποία συνεχίζεται ο έλεγχος...

-Η Βαλένθια δημιουργεί το δικό της εικονικό νόμισμα, το οποίο θα τοποθετήσει στις φανέλες της. Η πρώτη ομάδα που το επιχειρεί.

Θα εισπράξει 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία του «εικονικού νομίσματος» για την αντικατάσταση της ήδη χορηγού στοιχηματικής εταιρείας, αφού εκεί απαγορεύθηκαν από το νόμο. (Στην Ελλάδα είναι κυρίαρχες). Συν ένα ποσοστό από τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από τους φιλάθλου που εκτιμάται ότι θα διπλασιάσουν τα έσοδα της χορηγίας...

Δεν είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα στην πρωτοβουλία. Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Παρί Σε Ζερμέν, Γιουβέντους, Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι έχουν ήδη συμμετάσχει, αλλά είναι η πρώτη που δέχεται  χορηγία στη φανέλα της, στοχεύοντας να αξιοποιήσει οικονομικά τους φιλάθλους της…

-Το δέλεαρ; «Όποιος αποκτήσει αυτό το νόμισμα θα μπορεί να έχει «πραγματική δύναμη λήψης αποφάσεων» μέσω ερευνών, εκτός από την απόκτηση βραβείων και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αποκλειστικές εμπειρίες».

-Ο κόσμος αλλάζει και η έννοια οπαδός, όσο περνούν τα χρόνια θα γίνεται πιο συνθετικός ...

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο ο Τζώρτζογλου που τα είπε ωμά για την πολιτική του Αυγενάκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τους άλλους να ακούγατε, όπως τον επίσης Νεοδημοκράτη Κουπτσίδη, στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Υπάρχει θυμός στο ποδόσφαιρο για τις αναμείξεις, τόσο που πληροφορηθήκαμε ότι οι Υπερκείμενοι του έστειλαν χτες πρόσκληση για τετραμερή διάσκεψη, βάζοντας του και εναλλακτική ημερομηνία. FIFA, UEFA, ΕΠΟ, Υφυπουργός… στον αέρα του διαλόγου, γιατί το πράγμα δεν πάει άλλο. Ως εδώ και μη παρέκει με τα νομοθετήματα που φέρνουν ανακατωσούρα στα πρωταθλήματα.

Σωστά το είπε ο Τζώρτζογλου, η Κομισιόν φτιάχνει πως θα γίνονται οι διοργανώσεις της; Δεν υπάρχει πλέον κράτος στην υφήλιο να συγκριθεί με το ελληνικό αναφορικά με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο… (Υπάρχει;)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News