Ποδόσφαιρο

Ζαγοράκης: «Δεν μας τιμάει να μην έχουμε ομάδα στο Europa League»

O πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ότι όλοι μαζί πρέπει να πορευτούν σαν μία ομάδα

Στο γεγονός πως δεν υπάρχει καμία ελληνική ομάδα στο Europa League αναφέρθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης κατά τη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε ότι θα δώσει μεγάλο βάρος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Να δώσουμε βάση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια δεν είναι αυτό που θέλουμε. Θα ήθελα να πάμε όλοι μαζί, σαν μία ομάδα για να πετύχουμε έναν στόχο. Το έχουμε αποδείξει, όταν πορευόμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, όταν καθένας θέλει να κοιτάξει τον εαυτό του, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Θα είμαστε κοντά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν μας τιμάει σαν χώρα να μην έχουμε ομάδα στο Europa League, να βρούμε τι φταίει να το διορθώσουμε πιο γρήγορα. Να αρχίσουμε να παίρνουμε χαρές όπως στο παρελθόν. Θα είμαστε εδώ, όσο θα είμαστε για να το εξυπηρετούμε το ποδόσφαιρο όσο το δυνατόν καλύτερα».

Παράλληλα, ο Λούκα Νικόλα (διευθυντής Ομοσπονδιών / μελών) ως εκπρόσωπος ΟΥΕΦΑ, έκανε τις επισημάνσεις τους λέγοντας τα εξής:

«Να μεταφέρω τις θερμότερες ευχές από τους κ.κ. Τσέφεριν (πρόεδρο της UEFA) και Θεοδωρίδη (ΓΓ της UEFA). Λίγες χώρες έχουν τόσο πάθος για το ποδόσφαιρο και έχουν προσφέρει τόσο όπως η Ελλάδα. Αυτό το συνέδριο ήταν να αφομοιώσει κομμάτια της Ολιστικής Μελέτης. Αυτό όμως αναβλήθηκε για τον Ιούλιο. Κάναμε δύο συναντήσεις για την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης και τις συστάσεις μας. Είμαστε πεποισμένοι πως οι προτεινόμενες αλλαγές θα βελτιώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε πολλά επίπεδα.

Πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχει και γυναικεία παρουσία αλλά και έλεγχοι διακυβέρνησης και έλεγχος στον χρόνο της θητείας. Η προσδοκία μας είναι οι προτεινόμενες αλλαγές στην ΕΠΟ να υιοθετηθούν πλήρως. Η συνέχιση της στήριξης της UEFA θα φανεί από την Έκτακτη Συνέλευση τον Ιούλιο. Για τον αθλητικό Νόμο πάντα ήμασταν ανένδοτοι για την ανεξαρτησία της ΕΠΟ. Έχουμε ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις μας.

Ισχύουν και σήμερα αυτές οι επιφυλάξεις. Δυστυχώς δεν έγινε ποτέ μία συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Σήμερα κάποια θέματα είναι πιο πιεστικά όμως ο αντίκτυπος στις εκλογές της ΕΠΣ. Οι UEFA και FIFA έστειλαν επιστολή στο Υπουργείο (Υφυπουργείο Αθλητισμού) για μία συνάντηση και με παρούσα την ΕΠΟ για να επιλύσουμε τα θέματα αυτά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια