«Μήνυμα»… αντεπίθεσης: Άρεσε η Εθνική μας στο 1-1 με το Βέλγιο!

Ποδόσφαιρο
«Μήνυμα»… αντεπίθεσης: Άρεσε η Εθνική μας στο 1-1 με το Βέλγιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ καλή εμφάνιση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε σαν ίσος προς ίσο στο έκτος έδρας φιλικό με το Βέλγιο.

Το τελικό 1-1 ήταν απόρροια της μεγάλης προσπάθειας των διεθνών, που με μαχητικότητα και ενέργεια, είχαν εξαιρετική απόδοση σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ένα αποτέλεσμα που δίνει σημαντική τόνωση… αυτοπεποίθησης, με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές του Φαντ Σιπ να δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε δυνατό μπάσιμο στο ματς βρίσκοντας δύο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο με το χαμένο τετ-α-τετ του Μασούρα στο 3' έπειτα από λάθος γύρισμα στη βελγική άμυνα και το κοντινό σουτ του Μπακασέτα στο 10' από γύρισμα του Μασούρα που απέκρουσε εκ νέου ο Μινιολέ.

Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα από το τέταρτο περίπου και μετά και ταλαιπώρησαν την -αρκετά οπισθοχωρημένη- άμυνα της Ελλάδας, η οποία με τη σειρά της προσπαθούσε να παίξει παιχνίδι αντεπιθέσεων. Γρήγορα προηγήθηκαν και στο σκορ οι Βέλγοι, στο 20ο λεπτό, όταν μια λάθος πάσα του Παυλίδη έβγαλε τους Βέλγους στην ταχύτατη αντεπίθεση.

Καράσκο και Τοργκάν Αζάρ έκρυψαν τη μπάλα και ο τελευταίος από πολύ κοντά έγραψε το 1-0. Στο 23' ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε σουτ του Αλντερβάιρελντ και στο 36' ο Αζάρ σούταρε εξ επαφής στο δοκάρι και άουτ μετά από γύρισμα του Ντοκού, στις επόμενες δύο φάσεις των γηπεδούχων για το 2-0.

«Απάντηση» με Τζαβέλλα

Η Εθνική μας ήταν αυτή που πρώτη άρχισε να απειλεί στην επανάληψη και να... προειδοποιεί. Στο 58' ο Γιαννούλης για λίγο δεν πήρε την κεφαλιά προ του Μινιολέ μετά από σέντρα του Ανδρούτσου, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μινιολέ και πάλι έσωσε διαγώνιο σουτ του Μασούρα εντός περιοχής, μετά από μπαλιά του Μπουχαλάκη στην πλάτη της άμυνας. Ότι δεν συνέβη σε αυτές τις φάσεις, ήρθε τελικά μετά από μια στημένη μπάλα στο 66'. Ο κορυφαίος της Εθνικής σε αυτό το ματς, Γιώργος Μασούρας, εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος «σημάδεψε» δοκάρι με ωραία κεφαλιά-ψαράκι, όμως ο Τζαβέλλας πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 1-1.

Στο τελευταίο 20λεπτο το ματς «άνοιξε» περισσότερο, με το Βέλγιο να προσπαθεί -χωρίς αποτέλεσμα- να διασπάσει, κυρίως με ατομικές προσπάθειες, την καλά στημένη άμυνα της Εθνικής. Αυτή, όπως και ολόκληρη φυσικά η ελληνική ομάδα, είχε πάρει πια ψυχολογία μετά το 1-1 και μετά τις αλλαγές του Φαν'τ Σχιπ που φρέσκαραν τη μεσαία γραμμή, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο να κρατήσει αυτή την ισοπαλία.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90’ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82’ Τίλεμανς), Ντεναγιέ, Μπογιατά, Μενιέ, Ντεντόνκερ, Πρατ, Τ. Αζάρ (74’ Τσαντλί), Ντοκού (46’ Μέρτενς), Λουκάκου (46’ Μπατσουαγί), Καράσκο (74’ Τροσάρ).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαντ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79’ Σάλιακας), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60’ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69’ Σιώπης), Γαλανόπουλος (69’ Ζέκα), Γιαννούλης, Μπακασέτας (79’ Μάνταλος), Μασούρας, Παυλίδης (60’ Πέλκας).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News