Το επίσημο αφιέρωμα της SL2 στον ΟΦ Ιεράπετρας

Ποδόσφαιρο
Το επίσημο αφιέρωμα της SL2 στον ΟΦ Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έδωσε μάχες, έπαιξε καλά παιχνίδια, αλλά η απειρία κόστισε» αναφέρει η ανασκόπηση

Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων που κάνει σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, η Super League 2 προχώρησε και στην ανασκόπηση του αφορά τον ΟΦ Ιεράπετρας. «Έδωσε μάχες, έπαιξε καλά παιχνίδια, αλλά η απειρία κόστισε» αναφέρει η διοργανώτρια αρχή. Αναλυτικά το αφιέρωμα στον ΟΦΙ:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΟΦ Ιεράπετρας κλήθηκε να αγωνιστεί στη Super League 2, έχοντας βρεθεί στην τέταρτη θέση της περσινής Football League, όταν διακόπηκε.

Η ομάδα από το Λασίθι άρπαξε την ευκαιρία και προσπάθησε να ανταποκριθεί στη νέα αυτή εμπειρία. Έδωσε μάχες, έπαιξε καλά παιχνίδια, αλλά η απειρία κόστισε. Δεν μπόρεσε να αποφύγει την τελευταία θέση, αν και στα Playouts μπήκε για να διεκδικήσει ότι μπορούσε.

Ο προπονητής

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης ξεκίνησε τη σεζόν. Ο 49χρονος Ηρακλειώτης αντικαταστάθηκε μετά από πέντε παιχνίδια, την 1η Φεβρουαρίου, έχοντας τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Ανέλαβε ο Τιμόθεος Καβακάς, που ήταν και πέρσι στην ομάδα, μέχρι τη διακοπή λόγω της πανδημίας. Δεν μπόρεσε να αλλάξει πολλά πράγματα και να βελτιώσει τη θέση της ομάδας.

Η πορεία

Με δύο παιχνίδια στην έδρα του ξεκίνησε ο ΟΦ Ιεράπετρας, με ισάριθμες ισοπαλίες με Διαγόρα Ρόδου και ΑΕ Καραϊσκάκη. Ήταν πίσω στο σκορ και στα δύο παιχνίδια. Ισόπαλο είναι και το τρίτο εντός έδρας παιχνίδι, με τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ εκτός έδρας η ομάδα δεν μπορεί να αποφύγει την ήττα από την Παναχαϊκή και τον Ιωνικό.

Ο ΟΦ Ιεράπετρας αλλάζει προπονητή και υποδέχεται τη Δόξα Δράμας, αλλά κάνει και την πρώτη ήττα εντός έδρας. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, η ομάδα δεν έχει νίκη. Έχει τέσσερις βαθμούς από ισοπαλίες στην έδρα της. Χρειάστηκε μάλιστα να φτάσει το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου για να προηγηθεί ο ΟΦ Ιεράπετρας. Άνοιξε το σκορ με τα Τρίκαλα, αλλά ισοφαρίστηκε.

Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει με την έκτη ήττα εκτός έδρας από το Διαγόρα Ρόδου.

Στις 7 Μαρτίου η ΑΕ Καραϊσκάκης ταξιδεύει στην Άρτα, όπου καταφέρνει να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην κατηγορία. Αυτό το 3-2 συνοδεύεται και από την πρώτη εντός έδρας νίκη, 1-0 επί της Παναχαϊκής.

Αισιοδοξία επικρατεί στην ομάδα, καθώς έχει ανέβει στην 11η θέση και είναι πολύ κοντά στη Δόξα Δράμας. Όμως η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Ακολουθούν οκτώ παιχνίδια χωρίς νίκη και οι τρεις ισοπαλίες σε αυτά φέρνουν στο τέλος της κανονικής περιόδου τον ΟΦ Ιεράπετρας στην τελευταία θέση με 13 βαθμούς, οκτώ μακριά από την παραμονή.

Τα Playoffs είναι μια δύσκολη υπόθεση πλέον, αλλά η ομάδα του Λασιθίου νικά στη Δράμα στο πρώτο παιχνίδι με το ευρύ 3-0.

Ξέρει ότι ψάχνει για ένα θαύμα, αλλά φέρνει 0-0 με τα Τρίκαλα εντός έδρας. Κα όταν χάνει στη Λάρισα από τον Απόλλωνα χάνει πλέον κάθε ελπίδα. Η σεζόν τελειώνει με ήττα 3-2 από την Παναχαϊκή εντός έδρας, και τη νίκη 3-0 μέσα στην Άρτα στο τελευταίο παιχνίδι.

Ταυτότητα ομάδας

Θέση: 12η

Αγώνες: 27

Νίκες: 4

Ισοπαλίες: 8

Ήττες: 15

Γκολ υπέρ: 25

Γκολ κατά: 36

Οι συμμετοχές

Συνολικά 33 ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήθηκαν στα παιχνίδια του ΟΦ Ιεράπετρας.

Νταμιάνο Γκίνη (Μ) 26

Κρίστιαν Κούστα (Ε) 25

Αντώνης Φουάσης (Α) 23

Άμπελ Μασουέρο (Α) 22

Βασίλης Βογιατζής (Μ) 22

Μάουρο Ντάλα Κόστα (Ε) 22

Καλούδης Λεμονής (Μ) 21

Γιάννης Πριόνας (Α) 20

Γιώργος Σμίλτος (Α) 19

Βίκτορ Μπαράτα (Μ) 19

Γιώργος Ζήσης (Α) 17

Παναγιώτης Αρναούτογλου (Α) 16

Στράτος Χιντζίδης (Α) 16

Μάριος Καψάλης (Α) 14

Μάρκος Ντούνης (Μ) 13

Χρήστος Αθανασόπουλος (Τ) 12

Κώστας Τεγούσης (Μ) 12

Γιάννης Παπαδόπουλος (Τ) 10

Μανώλης Περδίκης (Α) 10

Οκάν Χατζητερζόγλου (Α) 10

Γιώργος Αποστολίδης (Μ) 8

Κώστας Χατζιπιρπιρίδης (Μ) 8

Γιώργος Τσιλιγγίρης (Ε) 8

Δημήτρης Αρσενίδης (Ε) 6

Γιάννης Μανουσάκης (Τ) 5

Στέφανος Καπίας (Α) 4

Τζίλι Βουό (Ε) 4

Δημήτρης Τσακμάκης (Α) 3

Αρμάντο Γκούφας (Μ) 3

Δημήτρης Καλλιμάνης (Ε) 2

Νεκτάριος Κοτόπουλος (Ε) 2

Φίλιππος Παπαδάκης (Α) 1

Φαμπρίσιο Κόντσι (Ε) 1

Οι σκόρερ

13 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές πέτυχαν τα γκολ του ΟΦ Ιεράπετρας.

5 γκολ: Νταμιάνο Γκίνη, Κρίστιαν Κούστα

4 γκολ: Μάουρο Ντάλα Κόστα

2 γκολ: Βίκτορ Μπαράτα

1 γκολ: Μανώλης Περδίκης, Στράτος Χιντζίδης, Αντώνης Φουάσης, Καλούδης Λεμονής, Γιώργος Αποστολίδης, Βασίλης Βογιατζής, Νεκτάριος Κοτόπουλος, Γιώργος Τσιλιγγίρης, Τζίλι Βουό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News