Τα νέα γήπεδα ανοίγουν τις πόρτες για το μέλλον

Ποδόσφαιρο
Τα νέα γήπεδα ανοίγουν τις πόρτες για το μέλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τη δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη για την «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ, ότι σε «περίπου σε δέκα μήνες θα απολαύσουμε αυτό που δημιουργούμε» - «Σφηνάκια» εγχώρια και εισαγωγής…

Η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ότι οι φίλαθλοι θα το «απολαύσουν σε δέκα μήνες» είναι από τα νέα που ανεβάζουν πραγματικά την στάθμη του ποδοσφαίρου. Το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται σύγχρονα γήπεδα σε όλη την επικράτεια, να εκτοξευθεί, να τιθασεύσει συμπεριφορές, να χτίσει εποικοδομητικές νοοτροπίες.

Όσο η Superlegaue, μένει γηπεδικά πίσω στο χρόνο με  γήπεδα χωράφια και στρούγκες, τόσο θα μένει πίσω. Τα γήπεδα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις για προπονήσεις και ακαδημίες, είναι εγγυήσεις που ανοίγουν πόρτες στο μέλλον.

Αυτό που είχε πει πριν από χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης που ξεκινά το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, είναι η ουσία:  «Θα έπρεπε να με κυνηγάτε για την νέα Τούμπα, για το προπονητικό κέντρο, για τις υποδομές που θα μείνουν και όχι για τις μεταγραφές». Το όραμα επίσης του Μπούση για ένα νέο γήπεδο του ΟΦΗ αξίζει να είναι ολοζώντανο στον αέρα...

Το Ινστιτούτο

-Σε 25 χώρες της Ευρώπης λειτουργούν δραστήρια Ινστιτούτα για το ερασιτεχνικό τους ποδόσφαιρο, έχοντας επιτύχει πολλά γι' αυτό, μέσα από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της UEFA και άλλων φορέων. Η Ελλάδα γίνεται η 26η χώρα και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Τζώρτζογλου το τρέχει πολύ για να μπει τάχιστα μαζί με το Χορηγικό σε "καθεστώς" αποδόσεων.

Τόσα χρόνια και κανείς δεν κινήθηκε να βρει δρόμους στήριξης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι προφανές ότι τόσοι παράγοντες που πέρασαν με αξιώματα από την Ομοσπονδία, είχαν… άλλες προτεραιότητες στο μυαλό τους. Αν σκεφτόταν καν το ποδόσφαιρο στην πρωτεύουσα…

Οι πληροφορίες μας επιμένουν, ότι ο Τζώρτζογλου και οι συνεργάτες του μαζί με τους τεχνοκράτες και ειδικούς κάνουν πολύ σοβαρή και επίπονη δουλειά για να φανεί ένας νέος ορίζοντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

-Η Λίβερπουλ εξακολουθεί να μετράει περισσότερα τρόπαια από όλους στην Αγγλία 43-42 υπέρ της με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για την τελευταία που το είχε τόσο ανάγκη, η Βιγιαρεάλ έγινε ο εφιάλτης της! Τέσσερις συνεχόμενες σεζόν δεν έχει πάρει ούτε κυπελάκι...

-Οι ομάδες της La Liga έχουν παίξει με ομάδες της Premier League ομάδες σε 10 μεγάλους ευρωπαϊκούς τελικούς από το 2006 και τους έχουν κερδίσει όλους!

-Ο Έμερι έχει έρωτα με τις κατακτήσεις στους τελικούς αυτής της διοργάνωσης: 2020-21: Νικητής (Βιγιαρεάλ) 2018-19: Φιναλίστ (Άρσεναλ) 2015-16: Νικητής (Σεβίλη), 2014-15: Νικητής (Σεβίλλη), 2013-14: Νικητής (Σεβίλη).  Αδιαφιλονίκητος Βασιλιάς του Europa League!

-Φοβερή σεζόν για τον Τζέραντ Μορένο! Έγινε ο 10ος παίκτης από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που σκοράρει 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μαζί και 10 ασίστ!

-Αήττητοι: Η Βιγιαρεάλ, είναι η έκτη ομάδα που κατακτά αήττητη το Europa League. Οι προηγούμενες που το πέτυχαν: Στο το Κύπελλο UEFA, οι Τότεναμ (1972), Γκλάντμπαχ (1979), Γκέτεμποργκ (1982, 1987) και Άγιαξ (1992), ενώ από καταβολής Europa League τα είχε καταφέρει μόνο η Τσέλσι (σεζόν 2018/19).

-Δεν του κόστισε και τίποτα η συμμετοχή του στην εταιρεία στοιχημάτων Bethard. Τί είναι για τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς το  πρόστιμο 50.000 ευρώ που του επιβλήθηκε από την UEFA; Μπορεί άνετα πληρώσει και τις 25.000 ευρώ που επέβαλαν στη Μίλαν για την παραβίαση των κανονισμών που έκανε ο Σουηδός.

-«Τις φορές που κλείνει μια πόρτα, ανοίγει ένα σύμπαν ολόκληρο». Η Λάουρα Γκαρσία, συνεχιστής του Πάολο Κοέλιο!

-Μαθήματα: «Παραινέσεις προς δικαστικούς λειτουργούς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε Κράτος Δικαίου» (Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προς τον υφυπουργό πολιτισμού και αθλητισμού της Ελλάδας).

-Δεν ήταν δύσκολο με την κοινή γνώμη της Ιαπωνίας να είναι κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, να βγει ένας γιατρός και να σπείρει το φόβο της "Ολυμπιακής" μετάλλαξης του κορωνοϊού...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News