Παπαδόπουλος: «Θα είμαι στα Χανιά αν κάνουμε πρωταθλητισμό»

Ποδόσφαιρο
Παπαδόπουλος: «Θα είμαι στα Χανιά αν κάνουμε πρωταθλητισμό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε εκτενώς για το μέλλον

Τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε ο Νίκος Παπαδόπουλος, μετά το σημερινό ματς των Χανίων με το Διαγόρα.

Ταυτόχρονα, ο έμπειρος τεχνικός ήταν αποκαλυπτικός για το μέλλον, δίνοντας το στίγμα για τις αποφάσεις.

Εξέφρασε την πρόθεση να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, αρκεί ο στόχος να είναι πρωταθλητισμός.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Είναι σημαντικό ότι τελειώσαμε τη σεζόν με νίκη και είμαι χαρούμενος επειδή με ρωτάτε για τον Μυφτάρι που αυτό το παιδί έκανε το ντεμπούτο του. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε και σε άλλα παιδιά την ευκαιρία, όπως στον νεαρό τερματοφύλακα, τον Τριανταφυλλάκη, αλλά έχει το χρόνο και τα χρόνια για να παίξει ποδόσφαιρο. Οπως είπα στα παιδιά ήταν σημαντικό να τελειώσουμε τη χρονιά με νίκη γιατί είχαμε δύο ματς όπου δεν ήμασταν καλοί και ηττηθήκαμε. Η ομάδα όμως πρέπει να πω ότι έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια στο δεύτερο γύρο. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε κι εσείς ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθος, με την έννοια να χάσουμε κάποιο ματς. Επρεπε να κερδίσουμε όλα τα ματς για να υλοποιήσουμε το στόχο μας. Φτάσαμε να είμαστε στα πλέι οφ… Θεωρώ ότι ήταν πολύ αρνητικό για μας ότι χάσαμε την 4η θέση γιατί κάποια στιγμή είχαμε πάει σε αυτή τη θέση και η μία ήττα που κάναμε (Παναχαϊκή) μας έφερε χαμηλότερα, όπως κι ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε στην έδρα του Ιωνικού όπου θεωρώ ότι αξίζαμε να έχουμε κερδίσει, αλλά και στην 1η αγωνιστική των πλέι-οφ στην Ξάνθη έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, όμως αυτό που εν τέλει μένει, είναι ότι κάθε χρόνο κάτι λείπει για να υλοποιήσει η ομάδα το στόχο… Και αυτό που πρέπει να γίνει τη νέα σεζόν, σίγουρα υπάρχει ο κορμός στην ομάδα, υπάρχει αξιόλογο υλικό το οποίο το έχουμε αξιολογήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, νομίζω ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο να γίνεις πρωταθλητής και μιλάω για το οργανωτικό κομμάτι, για το χτίσιμο της ομάδας… Είναι πάρα πολύ σημαντικό να χτίσεις μία ομάδα και οργανωτικά να είσαι έτοιμος να κατακτήσεις αυτό το πράγμα. Αυτό θα συζητήσω τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο και τη διοίκηση, τους έχω ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι είμαι έτοιμος, αλλά περιμέναμε και τυπικά να τελειώσει το πρωτάθλημα ώστε να μιλήσουμε και να πω τις σκέψεις μου. Να ευχηθώ καλό καλοκαίρι, να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα και με το καλό να γνωρίσουμε το πότε θα επιστρέψουμε ξανά γιατί δεν μπορείς να προγραμματίσεις προετοιμασία όταν δεν ξέρεις πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτά είναι χρόνια προβλήματα που έχει η Σούπερ Λιγκ 2. Αυτό που θα κάνουμε όμως όλο το καλοκαίρι είναι να δουλεύουμε για να χτιστεί μία ομάδα με νοοτροπία, με μέταλλο νικητή για να κατακτήσει το πρωτάθλημα».

Για το αν θα παραμείνει τη νέα περίοδο στο τιμόνι της ομάδας: «Υπάρχει μία συμφωνία από τη στιγμή που έχω έρθει στην ομάδα. Εχω δείξει ότι είμαι ευχαριστημένος εδώ, άλλωστε το έχω πει πολλές φορές ότι σε αυτόν τον τόπο αισθάνομαι ότι μπορώ να δώσω παραπάνω πράγματα. Δεν ξέρω, ίσως μ’ εμπνέει αυτός ο τόπος, τον αγαπώ πολύ. Εξαρτάται όμως από πολλά πράγματα… Δε νομίζω δηλαδή ότι θ’ αλλάξει ο στόχος, νομίζω ότι θα είναι ο πρωταθλητισμός, οπότε δεν έχω κάποιο λόγο να μην είμαι εδώ. Εκτός κι αν αποφασίσει η διοίκηση ν’ αλλάξει το στόχο, οπότε δεν θα ήθελα να είμαι σε μία ομάδα η οποία δεν θα κάνει πρωταθλητισμό… Νομίζω ότι είμαστε όμως προς αυτή την κατεύθυνση και θέλει πολλή δουλειά για να το καταφέρουμε».

Για το πώς οραματίζεται την ομάδα των Χανίων τη νέα περίοδο: «Η αλήθεια είναι ότι όντως οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι, δε χρειάζεται αυτό να το πω εγώ, το γνωρίζουν όλοι. Πάντα τον Ιανουάριο αυτό που κάνουν οι ομάδες είναι κάποιες προσθετικές κινήσεις. Στο μυαλό μου έχω πράγματα από την εμπειρία μου στις ομάδες που ήμουν και θα δώσω ένα παράδειγμα. Και στις δύο ομάδες που ήμουν και βγήκαν στην Σούπερ Λιγκ, στον Ηρακλή και στον ΟΦΗ ήμουν από την προηγούμενη σεζόν, οπότε είχα αξιολογήσει το ρόστερ, είχαν μείνει οι παίκτες που συμφωνήσαμε να μείνουν και χτίσαμε δύο ομάδες οι οποίες θέλαμε να υλοποιήσουν το στόχο. Στον Ηρακλή κρατήσαμε 8 παίκτες εκείνη τη χρονιά και πήραμε τον Μπαρτολίνι, τον Ρομάνο και τον Περόνε, δηλαδή τον άξονα. Εχω στο μυαλό μου πράγματα, τα συζητήσω με τον πρόεδρο… Τώρα, να μην πω λεπτομέρειες, νομίζω όμως ότι θα κινηθούμε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση οπότε να κάνουμε πραγματικά μια καλή ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα έχει μέταλλο και καρδιά πρωταθλητή».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News