Άνετη πρόκριση: Στον τελικό ο Ολυμπιακός, 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Άνετη πρόκριση: Στον τελικό ο Ολυμπιακός, 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» απειλήθηκαν σε κάποιες στιγμές, όμως είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ

Το… εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε σήμερα ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη σημερινή ρεβάνς και «σφράγισαν» με νίκη την πρόκριση τους.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, όμως απειλήθηκε και σε κάποιες περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μεγάλη ευκαιρία του Παντελάκη στο 2-1, με την κεφαλιά του να περνά άουτ.

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον δεύτερο φιναλίστ του μεγάλου τελικού, που θα προκύψει από την αυριανή ρεβάνς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Το ματς όπως αναμενόταν ήταν υψηλής έντασης, με γρήγορο ρυθμό σε όλη τη διάρκειά του, δυνατά μαρκαρίσματα, εκατέρωθεν φάσεις και τον ΠΑΣ να «βοηθά» σε αυτή την εικόνα με το ότι μπήκε στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο, να πιέσει όσο μπορεί και να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούσαν. Από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Γιαννίκη βρέθηκε «ψηλά» στον αγωνιστικό χώρο για να ασκήσει έντονο πρέσινγκ στον Ολυμπιακό και να σπάσει την κυκλοφορία και το κλασικό παιχνίδι του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί, πάτησαν περιοχή σε 3-4 περιπτώσεις -χωρίς αποτέλεσμα- όμως και πάλι η διαφορά ποιότητας των «ερυθρόλευκων» ήταν εμφανής.

Η ομάδα του Μαρτίνς κυκλοφόρησε έξοχα τη μπάλα, ανάγκασε τον αντίπαλο σε λάθη με το οργανωμένο πρέσινγκ και αξιοποίησε τους χώρους που μοιραία βρήκε από τη στιγμή που ο Γιαννίκης είχε δώσει εντολή για μαζικό πρέσινγκ. Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν αρκετές φάσεις στο πρώτο μισό του α' ημιχρόνου και τελικά ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 26' με το πέναλτι του Ελ Αραμπί. Από εκεί και έπειτα, με την κατοχή να ξεπερνά το 60%, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως, κρατώντας εύκολα τη μπάλα στα πόδια και τον ΠΑΣ μακριά από την περιοχή του.

Επί της ουσίας, δεν συνήλθε ποτέ μετά το 1-0 ο ΠΑΣ, υπέπεσε σε πολλά λάθη βιασύνης, πέρα από αυτά που ανάγκασε ο Ολυμπιακός και γενικά δεν είχε απάντηση στο ταχύτατο επιθετικό τρανζίσιον που έβγαλαν οι Πειραιώτες. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έβρισκε τον τρόπο να πατά περιοχή, ήταν αναμενόμενο ότι θα έβρισκε κάποια στιγμή και τα γκολ. Τα πάντα έγιναν πιο απλά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-0 πριν το ημίχρονο και πάλι με τον πρώτο σκόρερ του, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Αντίστοιχη εικόνα είχε το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί πλήρως και να δημιουργεί πολλές φάσεις για γκολ. Μπορεί προς στιγμήν ο ΠΑΣ Γιάννινα να μείωσε με το σουτ του Καρτάλη στο 51' όμως επί της ουσίας δεν «μπήκε» ποτέ στο ματς. Πλην αυτής της φάσης δεν είχε άλλες αξιόλογες επιθέσεις, με την άμυνα του Ολυμπιακού να καθαρίζει τα πάντα. Μπροστά, όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν όλο και περισσότερους χώρους και έτσι έφταναν... όποτε ήθελαν απέναντι στον Λοντίγκιν.

Στο 56' ο Μπρούμα «απάντησε» με το 3-1 μετά την ασίστ του Ελ Αραμπί, ενώ ο Πορτογάλος έχασε και ένα... τσουβάλι γκολ στη συνέχεια. Μετά τις αλλαγές των δύο προπονητών, δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο, ο Ολυμπιακός κράτησε εύκολα το αποτέλεσμα -έχοντας φάσεις για το τέταρτο γκολ- και κάπως έτσι το τελικό σφύριγμα τον βρήκε να πανηγυρίζει την πρόκριση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σωκράτης, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (83' Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (71' Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71' Βαλμπουενά), Μασούρας (90'+2' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84' Χασάν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε (69' Κάργας), Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (46' Κρίζμαν), Καρτάλης, Παμλίδης (46' Μπρένερ) Μιλιντσεάνου (69' Λώλης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News