"Kόκκινο πανί" ο Αυγενάκης στη SL2

Ποδόσφαιρο
"Kόκκινο πανί" ο Αυγενάκης στη SL2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βράζουν» με τον υφυπουργό και απέρριψαν την αναδιάρθρωση

Το «όχι» της SL2 στην αναδιάρθρωση που προωθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης σε Super League 2 και Football League, συνοδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις, στη συνεδρίαση της 'Ενωσης την Πέμπτη 22/4 και κατέληξε σε τεράστια ήττα του υφυπουργού Αθλητισμού.

Καμία από τις ομάδες της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας δεν επιθυμεί την αναδιάρθρωση  με τη συμμετοχή και των ομάδων της Football League. Ο λόγος είναι ότι τα έσοδα της SL2 θα μειωθούν αφού οι «ενδιαφερόμενοι» θα πολλαπλασιαστούν. Συγκεκριμένα από 14 ομάδες που η SL2 θα έχει τη νέα περίοδο σύμφωνα με την προκήρυξη, εφόσον η κατηγορία συγχωνευτεί θα γίνουν 32. Άρα τα όποια έσοδα από τηλεοπτικά, χορηγίες, στοίχημα θα διαιρεθούν με το 32.

Εξάλλου, η κίνηση του υφυπουργού Αθλητισμού να νομοθετήσει επί της αναδιάρθρωσης, διαδικασία με την οποία παρακάμπτεται η ψηφοφορία για αλλαγή της προκήρυξης, έκανε τις ομάδες να «βράζουν» με τον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ. Κι αυτό γιατί τα 3/4 για αλλαγή της προκήρυξης και απόφασης για αναδιάρθρωση, δεν υπάρχουν ενώ τώρα δεν απαιτείται η θετική γνώμη της SL2, ούτε η ψηφοφορία της.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ρωτήθηκε εάν έδωσε το «οκ» στον Λευτέρη Αυγενάκη να νομοθετήσει, και απάντησε αρνητικά ενώ το ίδιο συνέβη και με όλο το προεδρείο της Λίγκας.

Οι αντιδράσεις της SL2 είναι αμφίβολο αν θα αποτυπωθούν σε ανακοίνωση, το σίγουρο είναι όμως, ότι θα εκφραστούν στη συνάντηση που επίκειται με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Πηγή: www.sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News