Τα "χρυσά" παιδιά της ΕΠΟ, έχουν δίκιο: Παίρνουν λίγα...

Ποδόσφαιρο
Τα "χρυσά" παιδιά της ΕΠΟ, έχουν δίκιο: Παίρνουν λίγα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως... αντέχουν να βλέπουν τις μειωμένες αποδοχές του Τσέφεριν και του Θεοδωρίδη, λόγω πανδημίας και κείνοι να τη βγάζουν με επτά ή δώδεκα χιλιάρικα το μήνα; Δείτε και το "φάντασμα" που πλανάται ήδη πάνω από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο..

Το πιο σημαντικό μήνυμα που πέρασε στους φίλους του ποδοσφαίρου από τη βαβούρα της European Super League, είναι αυτό που έστειλαν οι Άγγλοι φίλαθλοι. Να αγαπούν το ποδόσφαιρο πάνω από την ομάδα τους. Τη στάση αυτή την έχει μεγάλη ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, για να βρεθεί σε καλύτερη μοίρα.

-Κάποια στιγμή μέσα στο χάος, ο Πέρεθ προκάλεσε με κακεντρέχεια τον Τσεφερίν να πει με πόσα λεφτά αμείβεται από την UEFA, χωρίς να πάρει απάντηση.

Το ψάξαμε σε οικονομικές αναλύσεις. «Η επιτροπή αποζημιώσεων της UEFA ενέκρινε μείωση μισθού 20% για τα ανώτερα διοικητικά στελέχη για τρεις μήνες από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2020. Ο Πρόεδρος Αλέξαντερ Τσέφεριν λέγεται ότι έλαβε σταθερή αποζημίωση για ακαθάριστο ποσό 2,42 εκατ. ελβετικά φράγκα το 2019-20, με τον γενικό γραμματέα Θεόδωρο Θεοδωρίδη με μόλις 1,36 εκατομμύρια, επίσης ακαθάριστα». (Όπου ένα ελβετικό φράγκο, 0,91 ευρώ...)

-Σκεφτήκαμε αμέσως πόσο δίκιο έχουν οι δικοί μας CEO και λοιποί golden boys στην ΕΠΟ, όταν βλέπουν να αμείβονται με 7 έως 12.000 ευρώ μηνιαίως; Τα καημένα τα παιδιά, πως το αντέχουν;...

(Δείτε στοιχεία από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και αμοιβές στην UEFA στο insideworldfootball.com)

Το «φάντασμα» που θα πλανάται πάνω από το ποδόσφαιρο

«Η UEFA πρέπει να ξέρει πως έχει ευθύνη για όλα αυτά. Δεν έγιναν όλες αυτές οι συνεννοήσεις χωρίς να το γνωρίζει. Υπήρξαν λόγοι που οδήγησαν αυτές τις ομάδες σε αυτή την απόφαση. Γιατί το έκαναν; Πείτε μου γιατί; Η UEFA απέτυχε να βρει λύσεις, ώστε ν’ αποφύγουμε όλες αυτές τις καταστάσεις».

Η δήλωση του Πεπ  Γκουαρδιόλα καταδεικνύει  την άλλη όψη του νομίσματος, για όσα πέρασε μέσα σε 48 ώρες περίπου το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μέσα σε όλα η UEFA και η FIFA αισθάνθηκαν την απειλή της Σούπερ Λιγκ που τίποτα δεν αποκλείει μια επόμενη προσπάθεια να είναι επιτυχής. Το ερώτημα είναι, θα βάλει και κείνη, νερό στο κρασί της;

Προς το παρόν τουλάχιστον η European Super League, μετασχηματίζεται σε φάντασμα, αλλά οι αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που είναι στο δρόμο, απέχουν πολύ από μια νίκη για τους λιγότερο «μεγάλους», πόσο μάλλον για τους «μικρούς» .

Δεν ξέρουμε αν είναι συμπτωματικό, αλλά, η νέα διάταξη του Champions League θα έχει 180 αγώνες, ίδιος αριθμός με την πρόταση των «12» και σχεδόν διπλάσιος από τα πόσα  παίζονται σήμερα στο Champions League.

Τα επόμενα χρόνια θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και θα φορτίσουν, με τις νέες τεχνολογίες (τεχνητής νοημοσύνης και το 5G) τις ανισότητες, καθώς θα διευρύνουν σημαντικά τις απαιτήσεις και τις πολυποίκιλες οικονομικές προσφορές.

Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον του αποκαλούμενου «Great Reset», εν όψει, οι πλουσιότεροι σύλλογοι θα απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από τους υπόλοιπους, και είναι άγνωστο, αν οι οπαδοί θα μπορούν να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται. Οι αποστάσεις από την αλάνα, ολοένα αποκτούν αστρικές διαστάσεις...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News