Βήμα Ευρώπης για την ΑΕΚ, 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης

Ποδόσφαιρο
Βήμα Ευρώπης για την ΑΕΚ, 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυσκολεύτηκε αλλά πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά...

Βήμα Ευρώπης για την ΑΕΚ, καθώς κέρδισε σήμερα στο ΟΑΚΑ 3-1 τον Αστέρα Τριπολης. Mε ηγέτη τον Μάνταλο με ασίστ στα δύο πρώτα γκολ και σκόρερς Γαλανόπουλο, Λόπες, Αλμπάνη, η ΑΕΚ νίκησε 3-1 και τον Αστέρα μετά τον Άρη και πλέον απέκτησε καθαρό προβάδισμα για την Ευρώπη...

Η ΑΕΚ άξιζε απόλυτα την νίκη, παρά το γεγονός πως τελικά την πήρε με μεγάλο άγχος, με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέτρο Μάνταλο, που δημιούργησε τα πρώτα δύο γκολ, μεγάλη μορφή τον Λόπες που έκανε το 2-1 στο 85' με μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. 

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο, με τις φάσεις που έφτιαξε θα έπρεπε να πάρει το προβάδισμα. Είχε καλές ευκαιρίες κι ένα γκολ που ακυρώθηκε με χρήση VAR. Ο ρυθμός της έπεσε στην συνέχεια, αφού ο Αστέρας έπαιζε πολύ κοντά στην περιοχή του, αλλά όλο το ματς ήταν προσπάθεια της ΑΕΚ να ανοίξει την άμυνα και των φιλοξενούμενων να μην το επιτρέψουν. 

Οι γηπεδούχοι «γκάζωσαν» στην τελική ευθεία του ημιχρόνου και βρήκαν ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Γαλανόπουλο, μετά από συνεργασία με τον Μάνταλο. Αλλά εκεί την χτύπησαν πάλι οι γνωστές... παιδικές ασθένειες. Δέχθηκε ένα (ωραίο σε εκτέλεση βέβαια) γκολ από τον Ριέρα, δυο λεπτά μετά το 1-0 και στην μοναδική ουσιαστικά φορά που μπήκε στην περιοχή της η ομάδα του Ράσταβατς. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν το άγχος και την κλειστή άμυνα του Αστέρα. Κάποιες φορές φάνηκε... να το χάνουν, αλλά η αλήθεια είναι πως η προσπάθεια δεν σταμάτησε ποτέ. Ο Χιμένεθ δοκίμασε με αλλαγές, κάποιες ίσως λόγω ανορθόδοξες όπως στο τέλος με τον Κοσίδη, αλλά στο τέλος η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο. Χρειάστηκε βέβαια και την τύχη όταν ένα μακρινό σουτ του Ιγκλέσιας βρήκε δοκάρι(από την άλλη θα ήταν πολύ άτυχη να δεχόταν τέτοιο γκολ), σε μια από τις λίγες φορές που βγήκαν στην κόντρα οι Αρκάδες, αλλά το κλείσιμο που έκανε η ομάδα του Χιμένεθ στο παιχνίδι, ήταν εντυπωσιακό. 

Με τη βοήθεια και του Γκαρσία που ανέβηκε στο τελευταίο τέταρτο, η ΑΕΚ πίεσε πολύ, βρήκε το γκολ από τον Λόπες και στην τελευταία φάση και το τρίτο από τον Αλμπάνη. Ενώ πριν είχε χάσει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κοσίδη. 

Αναλυτικά η βαθμολογία-με εκκρεμότητα το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός-έχει ως εξής: 

1. Ολυμπιακός 76*

2. Άρης 57

3. ΑΕΚ 54

4. ΠΑΟΚ 51*

5. Παναθηναϊκός 49

6. Αστέρας Τρίπολης 44

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News