Διπλό Ευρώπης: Ο Άρης νίκησε 1-2 τον Παναθηναϊκό με ανατροπή!

Ποδόσφαιρο
Διπλό Ευρώπης: Ο Άρης νίκησε 1-2 τον Παναθηναϊκό με ανατροπή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Θεσσαλονικείς είναι πλέον πολύ κοντά στον στόχο

Ο Άρης πήρε ένα μεγάλο διπλό στη «Λεωφόρο» και μάλιστα με ανατροπή.

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 1-2 του Παναθηναϊκού και τον άφησαν στην 5η θέση και το -8 από αυτούς, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν έχουν εξασφαλίσει το δικό τους ευρωπαϊκό… εισιτήριο.

Η ομάδα του Μπόλονι προηγήθηκε με τον Σανκαρέ, όμως με την αποβολή του Μαουρίσιο αποδιοργανώθηκε.

Οι «κίτρινοι»… χτύπησαν δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά και πήραν το πολύτιμο «τρίποντο» χάρη στα γκολ των Μάνου και Γκαρσία.

Στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες οι ομάδες μπήκαν με διάθεση να πάρουν κατοχή, να δημιουργήσουν και όχι να περιμένουν τον αντίπαλο τους για να επιτεθούν.

Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν αρκετά ψηλά, την ώρα που οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν σωστά και γρήγορα την μπάλα, με τον ρυθμό να είναι σχετικά καλός.

Αμφότερες οι ομάδες, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να μην προκύψουν κλασικές ευκαιρίες για γκολ σε αυτό το διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός είδε τον Μακέντα να μην μπορεί να ολοκληρώσει σωστά την προσπάθειά του στο 5’ και τον Κουέστα να του λέει «όχι» στο 11ο λεπτό.

Ενώ στον αντίποδα ο Άρης είδε την κεφαλιά του Μπερτόλιο από καλή θέση στο 9’ να περνάει άουτ, όπως και το σουτ του Τζέγκο στο 24ο λεπτό.

Η… δύναμη της συνήθειας έφερε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ, καθώς από κλέψιμο του Μαουρίσιο και σέντρα… λουκούμι του Χουάνκαρ από αριστερά ο Σανκαρέ σκόραρε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, κάνοντας το 1-0 στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας του, αμέσως μετά το ημίωρο!

Οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύθηκαν να κάνουν φάση για γκολ στη συνέχεια, όμως η ευκαιρία τους δόθηκε έστω και από το… πουθενά, στο 42’.

Με τον Αλεξανδρόπουλο να πέφτει πάνω στον Ρόουζ, μετά από σπρώξιμο του… Βέλεθ, τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι, αλλά τον Μάνο να στέκεται άτυχος τρία λεπτά μετά, αφού η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Διούδη και κατέληξε άουτ στην συνέχεια!

Στην επανάληψη, ο Άρης μπήκε πιο δυνατά κι απείλησε άμεσα με ισοφάριση αλλά ο Διούδης απέκρουσε το πονηρό, σκαστό, σουτ του Μαντσίνι, ενώ ο Μοερτόλιο στη συνέχεια σούταρε στα… πουλιά.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους νωρίς νωρίς, με τον Μαουρίσιο να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 52’ και να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες.

Πράγμα που αφενός επέτρεψε στους «κίτρινους» να… εγκατασταθούν στην αντίπαλη εστία, αφετέρου να φτάσουν τελικά και στην υπέρ τους ανατροπή…

Με τον Μάνο να εκμεταλλεύεται την κάκιστη αμυντική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού αλλά και την κατά λάθος πάσα του Μολό, για να νικήσει τον Διούδη σε τετ α τετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 62’.

Ενώ, σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά μετά, ήραν η σειρά του Διούδη να μην αποκρούσει σωστά το σουτ του Σάσα και τον Γκαρσία στην επαναφορά να «τσιμπάει» την μπάλα προ του Νιάς, για να την στείλει στα δίχτυα, κάνοντας το 1-2!

Το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να ξαναμπεί… ποτέ στο παιχνίδι, παρά την προσπάθεια του Λάζλο Μπόλονι να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης.

Αντιθέτως, ήταν ο Άρης εκείνος που έφτασε κοντά στο να σημείωσε και τρίτο τέρμα, με τον Διούδη να επεμβαίνει σωστά στην μοντινή προβολή του Μάνου στο 79ου λεπτού, ενώ η διαχείριση του Ακη Μάντζιου οδήγησε στη συνέχεια στο 1-2… σβηστά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (70’ Ενγκμπακοτό), Βέλεθ, Νιάς, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (80’ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Αϊτόρ (58’ Σάντσες), Μακέντα (80’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (69’ Καμπετσής).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (58’ Γκάνεα), Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάκιτς, Τζέγκο (58’ Ματίγια), Σάσα, Γκαρσία (90’+4’ Ιωάννου), Μπερτόλιο (86’ Σίλβα), Μαντσίνι, Μάνος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News