Νίκη… ανάσα ο Παναιτωλικός, 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ποδόσφαιρο
Νίκη… ανάσα ο Παναιτωλικός, 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο -1 από τον ΟΦΗ η ομάδα του Αγρινίου

Ο Παναιτωλικός πήρε σημαντική νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης και παρέμεινε… ζωντανός στη «μάχη» της παραμονής.

Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 1-0 στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής των Play out και έφτασαν τους 24 βαθμούς.

Είναι στο -1 από τον 12ο ΟΦΗ και προσπέρασαν τη Λάρισα, που αγωνίζεται όπως την Δευτέρα στην έδρα της Λαμίας.

Στο 84’ κρίθηκε το παιχνίδι, με το μοναδικό τέρμα να προέρχεται από αυτογκόλ του Λισγάρα.

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και η πίεση που ένιωθαν κυρίως οι γηπεδούχοι ήταν εμφανής.

Στο 31ο λεπτό, ο Απόλλων κατάφερε να κουνήσει τα δίχτυα της εστίας του Κνετ, με τον Μπεντινέλι να πιάνει ευθύβολο συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, στην επαναφορά από εκτέλεση κόρνερ. Όμως, ο διαιτητής Σκουλάς είχε προλάβει να σφυρίξει επιθετικό φάουλ του Λισγάρα, βάζοντας τέλος στη φάση ώστε το γκολ να θεωρηθεί τελικά ως μη επιτευχθέν.

Ο Παναιτωλικός ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με πολλά τρεξίματα αλλά λίγες φάσεις. Ο Δέλλας φρέσκαρε την ομάδα του ακόμη περισσότερο με τριπλή αλλαγή στο 63ο λεπτό, αλλά ο Απόλλων του Χάβου διατηρούσε την ισορροπία στις αμυντικές του γραμμές σχετικά εύκολα, εξουδετερώνοντας άνετα και τις σέντρες προς την περιοχή του Βέρχουλστ.

Μάλιστα, στο 82ο λεπτό ο Μπεντινέλι ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, σούταρε από γωνία και ανάγκασε τον Κνετ σε σημαντική απόκρουση.

Ένα λεπτό μετά, ωστόσο, η προσπάθεια του Παναιτωλικού ήταν αυτή που απέδωσε καρπούς, με τις τρεις αλλαγές του Δέλλα να συνεργάζονται: ο Μπαρμπόσα άφησε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του, ο Ντάλτσιο έκανε μια σπουδαία σέντρα από τα αριστερά, ο Ματσόλα έπιασε την κεφαλιά και ο Βέρχουλστ απέκρουσε ασταθώς. Ο Λισγάρας προσπάθησε να προλάβει το γκολ με ανάποδο ψαλιδάκι, όμως δεν τα κατάφερε, στέλνοντας τη στον ουρανό των διχτύων και κάνοντας το 1-0 για τον αντίπαλο του.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Μανθάτης, Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς (34' Καρασαλίδης), Περέιρα (63' Ντάλτσιο), Εντινγκά, Ντίαζ (81' Καρέλης), Ντουάρτε, Μεντόσα, Αριγίμπι (63' Μπαρμπόσα), Βέργος (63' Ματσόλα).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντομίγνκες, Χουχούμης, Κολ (88' Ρώσση), Φατιόν, Σλίβκα, Φερνάντεθ (78' Μουνιέ), Μπεντινέλι, Ιωαννίδης (66' Ντάουντα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News