Η «μάχη» για τη σωτηρία: Η μπάλα είναι στα… πόδια του ΟΦΗ!

Ποδόσφαιρο
Η «μάχη» για τη σωτηρία: Η μπάλα είναι στα… πόδια του ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος στα Play out

Με γοργό ρυθμό τα Play out θα περάσουν τα… μισά του δρόμου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και τα… κομπιουτεράκια έχουν βγει πάρει «φωτιά». Με τα τωρινά δεδομένα, η «μάχη» για την σωτηρία εξελίσσεται σε… κούρσα για τρεις.

ΟΦΗ με 24 βαθμούς, Λάρισα με 23 και Παναιτωλικός με 21 διεκδικούν τη μία θέση, που δίνει απευθείας παραμονή, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως ούτε η Λαμία αισθάνεται απόλυτη… ασφάλεια με 27 βαθμούς.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε στο μίνι-πρωτάθλημα, φαίνεται πως το βαθμολογικό όριο παραμονής είναι πιθανό να ανέβει λίγο. Για αυτό ευθύνονται οι δύο εκτός έδρας νίκες της Λάρισας με Απόλλωνα Σμύρνης και Ατρόμητο.

Ο ΟΦΗ με τον βαθμό προχθές στη Ριζούπολη, παρέμεινε ψηλότερα στη βαθμολογία από Λάρισα και Παναιτωλικό, έχοντας και το ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στους δύο κύριους ανταγωνιστές.

Το γεγονός ότι έχει βρει τον τρόπο να μην… χάνει, έχει τονώσει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών. Η ομάδα του Ηρακλείου έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση, με την 2αδα αγώνων που ακολουθεί κόντρα σε Ατρόμητο (εντός) και Λάρισα (εκτός).

Αν καταφέρει να πάρει 4 βαθμούς στο σύνολο, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου, ενώ με το απόλυτο νικών θα είναι «αγκαλιά» για την παραμονή. Βέβαια, προηγείται ο Ατρόμητος και όλη η συγκέντρωση είναι εκεί, ενώ θα ακολουθήσει στο Αλκαζάρ ένα ματς «τελικός των τελικών».

Η Λάρισα, σύμφωνα με τα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει στο πρόγραμμα της με Λαμία και Βόλο, δεν είναι εύκολο να ξεπεράσει τους 28 βαθμούς.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός είναι σαφώς σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, αφού δεν μοιάζει εφικτό το σενάριο να «χτίσει» ένα σερί που θα τον πάει κοντά στους 29 με 30 βαθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, για τον ΟΦΗ είναι κομβικό, να κάνει το καθήκον του στα δύο επόμενα παιχνίδια. Αυτό θα «δυναμώσει» ακόμη περισσότερο τη θέση του κόντρα στους ανταγωνιστές και ενδεχομένως θα του προσφέρει… μαξιλαράκι για τα δύο τελευταία.

Η βαθμολογία των Play out και τα παιχνίδια που απομένουν ως το φινάλε:

7.Βόλος 38

8.ΠΑΣ Γιάννινα 34

9.Απόλλων Σμ. 30

10.Ατρόμητος 29

11.Λαμία 27

12.ΟΦΗ 24

13.Λάρισα 23

14.Παναιτωλικός 21

4η αγωνιστική

ΟΦΗ-Ατρόμητος

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμ.

Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα

Λαμία-Λάρισα

5η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός

Λάρισα-ΟΦΗ

Ατρόμητος-Λαμία

Απόλλων Σμ.-Βόλος

6η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμ.

Βόλος-Λάρισα

Λαμία-ΟΦΗ

Παναιτωλικός-Ατρόμητος

7η αγωνιστική

Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα

Απόλλων Σμ.-Λαμία

Ατρόμητος-Βόλος

ΟΦΗ-Παναιτωλικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News