Με… χρυσές αλλαγές: Ο Άρης νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Ποδόσφαιρο
Με… χρυσές αλλαγές: Ο Άρης νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίλβα και Μάνος ήρθαν από τον πάγκο και σκόραραν

Ο Άρης έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την ευρωπαϊκή έξοδο, επικρατώντας 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το παιχνίδι ήταν… υπόθεση δευτέρου ημιχρόνου, με τους Σίλβα και Μάνο να έρχονται από τον πάγκο, αποτελώντας τις «χρυσές αλλαγές» του Μάντζιου.

Αμφότεροι σκόραραν και έβαλαν τη… σφραγίδα τους στην αναμέτρηση.

Aπό πλευράς Αρκάδων η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς, με τον Κώτσιρα να βγάζει σέντρα και τον Ροζ να παραχωρεί κόρνερ προ του Μπαράλες. Στην εξέλιξη της φάσης, οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν με τον Βαλιέντε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Εξαιρετική στη μετάβαση οι φιλοξενούμενοι βρίσκουν χώρους και μέχρι το 25ο λεπτό καταγράφουν πέντε τελικές με κορυφαία εκείνη του 23′ όταν σε φάση διαρκείας, ο Φερνάντεθ γίνεται αποδέκτης τη μπάλα, αλλά από κοντινή απόσταση το τελείωμα του είναι άστοχο!

Το πρώτο μισό του ματς τελειώνει με έξι τελικές του Αστέρα και μόλις μια του Άρη. Στο 36′(!) μια εκτέλεση φάουλ του Γκάμα, εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Με ευκαιρία του Αστέρα ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο. Ο Μουνάφο προσπάθησε να βρει τον Σίτο που βρισκόταν στην πλάτη του Δεληζήση και του Κουέστα, αλλά ο αρχηγός του Άρη πρόλαβε τα χειρότερα.

Απαντάει στο 50′ ο Άρης με τον Γκάμα να γίνεται κάτοχος τη μπάλας και τον Παπαδόπουλο να σταματάει το σουτ του Πορτογάλου.

Δύο λεπτά αργότερα, η παράλληλη σέντρα του Μπερτόγλιο πέρασε και δεν… ακούμπησε κανείς από τους «κιτρινόμαυρους» για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Η κατάληξη ένα αδύναμο σουτ του Ροζ που μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας των Αρκάδων.

Ο Σίλβα που αντικατέστησε τον Αργεντίνο μπήκε και παραμπήκε! 11 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, βγαίνει τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, τον πέρασε, σκόραρε και ο Άρης μπαίνει μπροστά στο σκορ. Κάτι που δευτερόλεπτα πριν, έμοιαζε πολύ μακρινό!

Ο Αστέρας δεν το παρατάει και στο 76′ Σουάρεθ, Μπαράλες και Καστάνιο παίζουν… βόλεϊ με κεφαλιές μέσα στην περιοχή του Κουέστα. Η τελευταία του Αργεντίνου στόπερ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

To παιχνίδι για τον Άρη «κλειδώνει» με την άλλη αλλαγή που είχε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο ο Άκης Μάντζιος. Ο Μάνος αφού δεν βρίσκει στόχο στη διπλή του απόπειρα στο 85′, βρίσκει τελικά δίχτυα στις καθυστερήσεις (ασίστ Σίλβα) για το τελικό 2-0!

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος):Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα (90+3′ Σάκιτς), Τζέγκο, Μπερτόγλιο (83′ Μπρούνο), Γκάμα (90+3′ Μπαγκαλιάννης), Μαντσίνι (58′ Σίλβα), Μήτρογλου (58′ Μάνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς):Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνιο, Αλβάρεζ, Μουνάφο (73′ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Τιλίκα (73′ Κρέσπι), Μπαράλες, Φερνάντες (59′ Αλί Μπαμπά), Σίτο (59′ Ριέρα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News