Η Γερμανία έχασε από τη Βόρεια Μακεδονία και εμείς βάλαμε την ουρά στα...Κβαρατ-σκέλια!

Ποδόσφαιρο
Η Γερμανία έχασε από τη Βόρεια Μακεδονία και εμείς βάλαμε την ουρά στα...Κβαρατ-σκέλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρέπει να καταλάβουμε πως το ποδόσφαιρο δεν είναι πια ίδιο, ένα παραπάνω χωρίς  τον κόσμο στα γήπεδα. Πρέπει να καταλάβουμε πως ομάδες και εθνικές με ονόματα που...πάντα υποτιμούσε ο πολύς κόσμος, μπορούν και έχουν δικαίωμα στο όνειρο, αφού στις χώρες τους έχουν δουλέψει σκληρά. 

Όπως εμείς πήγαμε και πήραμε ισοπαλία στην Ισπανία έτσι κι άλλες εθνικές πάνε στις έδρες που έχουν μεγαθήρια και τα καταφέρνουν! Εθνικές μικρών χωρών μάλιστα, με πολύ μικρότερη ιστορία από την Εθνική μας. Πρέπει να καταλάβουμε πως αυτή τη στιγμή η Εθνική Γεωργίας είναι... τουλάχιστον ισοδύναμη με τη δική μας Εθνική. Έχασε...με το ζόρι στη Σουηδία, δεν άξιζε να χάσει από την Ισπανία, μπορούσε να κερδίσει απόψε. Τι να λέμε τώρα, τι να λέμε, όταν βλέπουμε τον Κβαρατσκέλια  και βάζουμε... την ουρά στα σκέλια! Αλλά επειδή είναι Γεωργιανός δεν σημαίνει πως δεν ήταν ότι καλύτερο βγήκε χθες στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας...

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταιων χρόνων έκανε η Βόρεια Μακεδονία, η οποία επικράτησε χθες της Γερμανίας με σκορ 2-1, με τις δύο ομάδες να μένουν στην 2η θέση του ομίλου, δίνοντας την κορυφή στην Αρμενία. 

Η Βόρεια Μακεδονία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, με τον 37χρονο πλέον Γκόραν Πάντεφ να εκτελεί από κοντά τον Μάνουελ Νόιερ για το 1-0, έπειτα από πανέμορφο κατέβασμα και ασίστ του Ενίς Μπάρντι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+2).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί έψαξαν την ισοφάριση και την βρήκαν, με τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι, Ιλκάι Γκουντογκάν να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι για το 1-1 στο 63' , ενώ λίγο αργότερα έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, στο 80ο λεπτό ο Γκουντογκάν  έβγαλε σε κενή εστία τον Τίμο Βέρνερ, με τον επιθετικό της Τσέλσι να μην βρίσκει τη μπάλα καλά και να αστοχεί.

Έτσι, η μπάλα τιμώρησε τους Γερμανούς και στο 85΄ ο Ελμάς βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-1 με ωραίο πλασέ, από πάσα του Αντέμι, με τους παίκτες και το τεχνικό team της Βόρειας Μακεδονίας να γίνονται ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News