O Μαρινάκης τζούνιορ μίλησε για όλα...

Ποδόσφαιρο
O Μαρινάκης τζούνιορ μίλησε για όλα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γιος του Πέτρου Μαρινάκη είναι στη Δράμα αλλά κουβαλάει όνομα με δόξα...

Ο Μιχάλης Μαρινάκης στα 19 του συστήνεται στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, φορώντας την τρέχουσα σεζόν τη φανέλα της Δόξας Δράμας στη Super League 2. Και την ιδρώνει, αφού με περισσότερα από 800 λεπτά συμμετοχής αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του Θανάση Κολιτσιδάκη στο χώρο του κέντρου των «μαυραετών». Η συζήτηση μαζί του είχε μπόλικη Super League 2, αρκετό ΟΦΗ αλλά και Μπαρτσελόνα!

«Σίγουρα το βεβαρημένο πρόγραμμα διαδραματίζει ρόλο, γι’ αυτό και υπάρχουν διακυμάνσεις στην απόδοση μας. Όμως τώρα έχουμε οικοδομήσει ένα καλό σερί και θα το συνεχίσουμε. Ήμουν σίγουρος πως θα ανακάμψουμε, η Δόξα Δράμας λειτουργεί πολύ σωστά ως σύλλογος και ως ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο στόχος που είχε τεθεί εξ αρχής είναι η παρουσία μας στην πρώτη εξάδα, αυτός δεν αλλάζει και γι’ αυτό θα παλέψουμε. 

Το φετινό πρωτάθλημα είναι κάτι σαν παρατεταμένο σπριντ! Δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα. Η κούραση είναι ψυχολογική και σωματική. Δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτείς το ματς που μόλις τελείωσε, στρέφεσαι στο επόμενο. Μπαίνεις στο λεωφορείο της αποστολής και το ξεχνάς. Ούτως ή άλλως το πρωτάθλημα της Super League 2 ανέκαθεν ήταν δύσκολο, ωστόσο οι συγκεκριμένες συνθήκες το καθιστούν ακόμη πιο απαιτητικό.

Είμαστε η Δόξα Δράμας

! Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, εννοείται πως η θέση της είναι στην πρώτη κατηγορία. Το καταλαβαίνεις πως ο κόσμος στηρίζει, αγαπάει την ομάδα όταν βγαίνεις έξω, στην πόλη. Το νιώθεις. Μιλούν για την ομάδα, ασχολούνται, είναι κοντά στους παίκτες. Όταν τελειώσει η δυσάρεστη διαδικασία με την πανδημία, θα είναι στην εξέδρα για να μας στηρίξουν με θέρμη.

Προφανώς και το πρωτάθλημα της Super League 2 έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Όπως κι εκείνο της Football League, όλα τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Εξάλλου, ακολουθούμε με συνέπεια το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο με τη μεγάλη κατηγορία. Αυτό ισχύει και για τα άλλα αθλήματα, το μπάσκετ, το βόλεϊ, όλα τα πρωταθλήματα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει.

Ο κ. Κολιτσιδάκης είναι απαιτητικός προπονητής. Ως ποδοσφαιριστής ξεχώριζε για το πάθος και την αγωνιστικότητά του. Το ίδιο απαιτεί κι από εμάς. Πρέπει να δείχνουμε καθημερινά στην προπόνηση τη βελτίωση και την πρόοδό μας, είναι το βασικό ζητούμενο για εκείνον. 

Ουσιαστικά στη Δράμα διανύω την πρώτη επαγγελματική σεζόν μου, σε αυτό το επίπεδο. Ήξερα πως μπορούσα να ανταποκριθώ, είχα υπομονή και επιμονή. Δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω. Θέλω να προσφέρω το καλύτερο δυνατό στην ομάδα, να βοηθήσω τη Δόξα να εκπληρώσει τους στόχους της, αυτό που μας τονίζει ο προπονητής μας. 

Όταν έφυγα από τον ΟΦΗ, ειδικά με τον τρόπο που έγινε, ένιωσα σοκ. Λογικό είναι. Κάθε παιδί στην ηλικία 18-19, όταν είναι σε μια ομάδα 11,12 χρόνια στενοχωριέται όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλες οι επιλογές κρίνονται με γνώμονα το μέλλον. Δεν σκέφτομαι το παρελθόν. Προφανώς και θα ήθελα κάποια στιγμή να ξαναφορέσω τη φανέλα του ΟΦΗ. Τον αγαπώ! Το παρόν είναι εδώ, στη Δόξα Δράμας, μια εξίσου ιστορική ομάδα. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ήρθα εδώ για να πάρω συμμετοχές. Και όντως έχω αγωνιστικά λεπτά, αυτό που επιζητεί κάθε ποδοσφαιριστής.

Όταν βίωσα την κατάσταση αποχωρισμού με τον ΟΦΗ, με στήριξαν οι δικοί μου άνθρωποι, ο πατέρας μου, η μητέρα μου. Ευτυχώς υπήρχε και η σημαντική βοήθεια από την G&F Scouter που με εκπροσωπεί και συνεργάζεται με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Είναι οι…δεύτεροι ποδοσφαιρικοί πατέρες μου. Είχα καταφέρει να γνωρίσω τον κ. Γκαλέτι όταν ήμουν στις ακαδημίες του ΟΦΗ. Είναι απαραίτητο να έχεις έναν εκπρόσωπο που να φροντίζει για εσένα, να είναι φίλος σου, στήριγμά σου στα δύσκολα. Εγώ έτσι τους νιώθω. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι προσηλωμένος στο δικό του κομμάτι, στην προπόνησή του, τη διατροφή του, το παιχνίδι του. Για τα υπόλοιπα πρέπει να υπάρχει η φροντίδα του μάνατζερ. 

Είναι «βαρύ» να κουβαλάς ένα όνομα σαν του πατέρα μου. Υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Το επίθετο «Μαρινάκης» μπορεί να σου ανοίξει πόρτες, να σε απογειώσει, αλλά εύκολα μπορεί και να σε προσγειώσει απότομα. Προσπαθούσα να μην δίνω βάση σε πικρόχολα σχόλια, να μένω προσηλωμένος στο στόχο μου. Ο πατέρας μου είναι πρότυπό μου και ταυτόχρονα κίνητρο. Όπως κι εκείνος κατόρθωσε να παίξει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έτσι θα ήθελα να τα καταφέρω κι εγώ. Ο μεγαλύτερος στόχος όλων, είναι να φορέσω το εθνόσημο. Αυτό είναι το όνειρό μου.

Ο πατέρας μου είναι στο προπονητικό επιτελείο της Δόξας Δράμας και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Από τότε που ξεκίνησα, είναι ο πιο αυστηρός κριτής μου. Η μόνιμη συμβουλή του είναι πως πρέπει να μένω ταπεινός. Πως τώρα έχω κάνει μια καλή αρχή, αλλά χρειάζεται δουλειά και επιμονή. Να πω την αλήθεια, πάντα το ονειρευόμουν αυτό: δηλαδή να παίζω μπάλα και να έχω προπονητή τον πατέρα μου. Είναι ακριβοδίκαιος και πολύ αυστηρός με εμένα!  

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο καλό είναι να μην περιορίζεσαι σε μία θέση. Εγώ παίζω 6αρι και 8αρι. Την τρέχουσα σεζόν έχω χρησιμοποιηθεί κατά βάση από τον προπονητή του ως 6αρι και μία φορά ως 8αρι. Ινδάλματα μου ο Μπουσκέτς, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, από την Ελλάδα ο Μπουχαλάκης. Είχα αφίσες, μάζευα χαρτάκια όταν ήμουν πιο μικρός με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για ποδοσφαιρικό έρωτα. Ο πατέρας μου είναι Ρεάλ Μαδρίτης και όταν ήμουν μικρός, μαζί βλέπαμε Ρεάλ. Μια ημέρα είδα την Μπαρτσελόνα και του είπα «μπαμπά εγώ είμαι Μπαρτσελόνα». Επομένως κάθε φορά που υπάρχει ντέρμπι, έχουμε αντιπαλότητα (σ.σ. χαμογελά). 

Είναι η πρώτη φορά που είμαι μακριά από το Ηράκλειο. Μου λείπει. Εδώ στη Δράμα έχω ένα μέλος της οικογένειάς μου, τον πατέρα μου. Η μητέρα μου θέλει ο γιος της να εκπληρώσει το όνειρό του. Προφανώς δεν έλειπαν τα σχόλια για το σχολείο, για τις σπουδές. Πού θα αφιερώσω το πρώτο γκολ μου; Ας έρθει με το καλό και θα το σκεφτώ εκείνη τη στιγμή (σ.σ. χαμογελά).

Η φετινή πορεία του ΟΦΗ είναι μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο σχεδιασμός ήταν για μια ευρωπαϊκή πορεία, εξάλλου η σεζόν ξεκίνησε με ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κανείς δεν το περίμενε. Δεν το λέω επειδή αγαπώ τον ΟΦΗ, αλλά εάν υπάρχει μια ομάδα η οποία αξίζει βάσει ιστορίας να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία, αυτή είναι ο ΟΦΗ. Εύχομαι να τα καταφέρει. 

Σε ότι αφορά συνολικά στο πρωτάθλημα της Super League, θα έλεγα πως ανεβαίνει ποιοτικά. Ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει, βρίσκεται ένα επίπεδο υψηλότερα από τις υπόλοιπες ομάδες. Βλέπουμε και τις αξιόλογες πορείες στην Ευρώπη. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, που δίνει ευκαιρία στα νέα ελληνόπουλα από τις ακαδημίες και δείχνει πως έτσι μπορείς να φτιάξεις μια ανταγωνιστική ομάδα».

Πηγή: www.novasports.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News