Εθνική Ελλάδας: Νίκη 2-1 με Ονδούρα και... κέρδος τον Παυλίδη

Ποδόσφαιρο
Εθνική Ελλάδας: Νίκη 2-1 με Ονδούρα και... κέρδος τον Παυλίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και τα δύο γκολ της Εθνικής τα σημείωσε ο επιθετικός της Βίλεμ

Με πρωταγωνιστή τον Παυλίδη που σημείωσε και τα δύο γκολ και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, η Εθνική Ελλάδας νίκησε σήμερα στην Τούμπα 2-1 την Ονδούρα, σε ένα φιλικό όπου ο Φαν Σιπ είδε πράγματα ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Γεωργία.

Υπό το βλέμμα του νέου προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, η Eθνική Ελλάδος είχε όρεξη, φρεσκάδα, φάσεις και ωραίες ενέργειες αλλά υπήρξαν και κάποιοι προβληματισμοί.

Ο Ολλανδός προπονητής είδε αρκετά πράγματα που μπορεί να τον χαροποίησαν στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, όχι όμως και αμυντικά, αφού δεδομένης της δυναμικής του αντιπάλου, η γαλανόλευκη δέχτηκε αρκετές αξιόλογες τελικές.

Πάντως, έδειξε ένα δείγμα των προθέσεών του, αφού δεδομένα θα δούμε μια ομάδα με σαφώς πιο επιθετικούς προσανατολισμούς σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία στη Γρανάδα. Στα αξιοσημείωτα πέρα από τα δύο γκολ του Παυλίδη ήταν η χρησιμοποίηση του Γιώργου Γιακουμάκη στην βασική 11αδα, παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης κι έχοντας ευκαιρίες για να σκοράρει.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 14′ ο Φορτούνης έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά από τον Σιώπη, εκείνος σήκωσε το κεφάλι, είδε τον επερχόμενο Παυλίδη, του έστρωσε τη μπάλα και με το αριστερό στην κίνηση την έστειλε στη δεξιά γωνία για το 1-0.

Νέα μεγάλη μπαλιά αυτή τη φορά στα αριστερά για τον Τζόλη ο οποίος γύρισε σε πρώτο χρόνο τη μπάλα, ο Γιακουμάκης στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 21′, ο Παυλίδης πάσαρε στον Γιακουμάκη, αυτός υπέροχα βρήκε τον Τζόλη, αλλά το δεξί πλασέ του από καλή θέση κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά μετά, μεγάλη μπαλιά και πάλι στην πλάτη της άμυνας της Ονδούρας, ο Γιακουμάκης κατέβασε με το δεξί και σούταρε με το αριστερό διαγώνια αλλά άστοχα.

Δοκάρι για την Εθνική με τον Μάνταλο (31′). Ο αρχηγός της ΑΕΚ άδειασε έναν αντίπαλο, σούταρε χαμηλά με το αριστερό, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της Ονδούρας.

Τρία λεπτά μετά, από ατομική ενέργεια του Φορτούνη και 1-2 με τον Παυλίδη η μπάλα κόντραρε στρώθηκε στον Γιακουμάκη που δεν έκανε ψαλίδι και εν συνεχεία στρώθηκε ακόμα καλύτερα στον Τζόλη στη μικρή περιοχή που σούταρε δυνατά χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία.

Η ισοφάριση στο 40′. Εκτελεί φάουλ ο Φιγκερόα, πάνω στο τείχος η μπάλα και καταλήγει εκτός περιοχής στον Ροντρίγκες ο οποίος σουτάρει με δύναμη, κόντρα στον Μαυροπάνο η μπάλα αλλάζει πορεία και στα δίχτυα.

Λίγες οι καλές φάσεις στο δεύτερο μέρος. Καλή στιγμή με τον Λημνιό για την Εθνική, απέκρουσε όμως ο τερματοφύλακας της Ονδούρας το πλασέ του από πλάγια θέση κοντά στη μικρή περιοχή.

Και στο 59′ εκ νέου προβάδισμα. Καλοζυγισμένη σέντρα του Μασούρα από τα αριστερά αν και είχε χάσει την ισορροπία του, ο Παυλίδης έπιασε υπέροχη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 2-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ο Παυλίδης βγάζει τον Δουβίκα τετ α τετ με τον Μένιγιαρ που αποκρούει το πλασέ του με το αριστερό πόδι σε κόρνερ που περνά ανεκμετάλλευτο.

Στο 85′, η Ονδούρα είχε καλή τελική. Γέμισμα του Φλόρες, ο Τόρο κατεβάζει και σουτάρει αλλά στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Μαυρίας, Κυριακόπουλος (77′ Αλεξανδρόπουλος), Σβάρνας, Μαυροπάνος, Σιώπης, Μάνταλος (83′ Μπακασέτας), Φορτούνης (46′ Λημνιός), Τζόλης (46′ Μασούρας), Παυλίδης (62′ Γιαννούλης), Γιακουμάκης (46′ Δουβίκας).

ΟΝΔΟΥΡΑ: Μένιγιαρ, Ροντρίγκες, Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρεζ, Μεχία (65′ Τόρο), Ακόστα (65′ Άλεξ Λόπες), Φλόρες, Μπένγκστον (65′ Βελάσκες), Έλις, Άβιλα (46′ Κέβιν Λόπες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News