Η προϊστορία: Το 13ο «ραντεβού» της Εθνικής με την Ισπανία

Ποδόσφαιρο
Η προϊστορία: Το 13ο «ραντεβού» της Εθνικής με την Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νίκες έχει η Ελλάδα κόντρα στους «Φούριας Ρόχας»

Η σημερινή αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την Ισπανία, θα είναι η 13η ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει δύο νίκες κόντρα στους «Φούριας Ρόχας» και μάλιστα η μία εξ αυτών ήταν καθοριστική για την πρόκριση στο Euro 2004.

Ήταν το 2003, στην τελευταία επίσκεψη της Εθνικής σε ισπανικό έδαφος, όταν και είχε επικρατήσει 0-1 με το γκολ του Γιαννακόπουλου.

Η προϊστορία είναι υπέρ της Ισπανίας καθώς στις 12 ως τώρα αναμετρήσεις, μετράει 8 νίκες.

Η στατιστική ενημέρωση από την ΕΠΟ, ενόψει του αποψινού αγώνα: «Για 6η φορά επί ισπανικού εδάφους και για 13η συνολικά θα αντιμετωπίσει η Εθνική την τρεις φορές κάτοχο του EURO (1964, 2008, 2012) και μία του Μουντιάλ (2010) Ισπανία, με την οποία έπαιξε πιο πρόσφατα το 2008 στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η τελευταία επίσκεψη της Εθνικής στο ανατολικό και κύριο τμήμα της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι αξέχαστη: στις 7 Ιουνίου του 2003 στην Σαραγόσα, με γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου η Ελλάδα νίκησε 1-0 και έβαλε τον θεμέλιο λίθο για ό,τι ακολούθησε το επόμενο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε επίσης στην Ιβηρική, αλλά στην Πορτογαλία.

Ωστόσο, στις προηγούμενες δώδεκα αναμετρήσεις της Εθνικών Ομάδων Ελλάδας και Ισπανίας, η επικράτηση των «Φούριας Ρόχας» είναι σαφής με 8 νίκες. Η «Γαλανόλευκη» έχει επικρατήσει δύο φορές: εκτός από το 2003, είχε νικήσει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το μακρινό 1957 και συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου σε αγώνα για το Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου (2-0 – 3’ Υφαντής, 43’ Πανάκης)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News