Εκεί που οι Γερμανοί έφαγαν έξι... κάθε διεθνής θέλει να παίξει! Ε Γιώργο Γιακουμάκη;

Ποδόσφαιρο
Εκεί που οι Γερμανοί έφαγαν έξι... κάθε διεθνής θέλει να παίξει! Ε Γιώργο Γιακουμάκη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο βράδυ, ανήμερα της μεγάλης επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821, η Εθνική Ελλάδος (του ποδοσφαίρου) δοκιμάζεται κόντρα σε ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα στον πλανήτη σε εθνικό επίπεδο...

Ασφαλώς οι πιθανότητες είναι με τους γηπεδούχους, πολλοί θεωρούν πως πάμε να...κάνουμε τον σάκο του μποξ αλλά εγώ θα προσθέσω πως αφού... τον ρόλο αυτόν τον είχαν πριν λίγους μήνες οι παίκτες της Εθνικής Γερμανίας, μόνο...κέρδη μπορούμε να έχουμε  από το ματσάκι στη Γρανάδα! Ακόμα και με βαρύ σκορ να χάσεις (μόνο μην ξεφύγει τελείως) εκεί, δε θα κατηγορηθείς και πολύ! Αν όμως κάνεις μια απλή ήττα τότε σίγουρα κάτι θα έχεις δείξει. Η αλήθεια είναι πως περιμένουμε με μια σχετική ανυπομονησία να δούμε το παιχνίδι και λόγω της πιθανής συμμετοχής, ενδεχομένως από το ξεκίνημα, του Γιώργου Γιακουμάκη. Γράφουμε ενδεχομένως καθώς μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης ο Φαν Σιπ δεν το έχει αποφασίσει. Το σκέφτεται αν τον έχει στους αρχικούς 11. Φανταστείτε τι έχει να γινει αν ο Ηρακλειώτης επιθετικός παίξει και έχει καλή απόδοση και δη αν...σκοράρει! Και βέβαια κάθε διεθνής που θα διακριθεί εκεί θα ανεβάσει και το κασέ του! Καταλαβαίνετε πόσο θέλουν όλοι και ο Γιώργος φυσικά να παίξουν και να πάνε καλά κόντρα στους Ίβηρες!

Και βέβαια να θυμίσουμε πως στον δικό μας προκριματικό όμιλο για το Μουντιάλ του Κατάρ είναι και η Σουηδία και μάλιστα έχει και Ιμπραϊμοβιτς, κάτι που δεν ήταν δεδομένο όταν έγινε η κλήρωση. 

Για μια Εθνική που δεν τα κατάφερε κόντρα σε πολύ μικρότερες ομάδες και αντιπάλους και αφού πλέον με Ζλάταν στον ορίζοντα θα είμαστε αουτσάιντερ 100% και κόντρα στους Σουηδούς η Εθνική μας καλείται να κάνει τη δική της επανάσταση και μικρά θαύματα, με το πρώτο... τη μέρα που γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου...

Μακάρι. Ας επιστρέψουμε και ας κλείσουμε με τους Ισπανούς και τα πρόσφατα κατορθώματά τους... Το βράδυ της 17ης Νοέμβρη του 2020 θυμίζει πολλά  στους Γερμανούς, έστω κι αν θέλουν να το ξεχάσουν! Ήταν το βράδυ που υπέστησαν την πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους σε επίσημο παιχνίδι, το 6-0 από την Ισπανία στη Σεβίλλη για το Nations League. Ένας αγώνας στον οποίο τα "πάντσερ" θα μπορούσαν κάλλιστα να χάσουν με μεγαλύτερο σκορ, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο. Η εικόνα τους ήταν αποκαρδιωτική και η ήττα ταπεινωτική. Η φούρια ρόχα έγινε η πρώτη εθνική ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει βάλει έξι γκολ σε Γερμανούς και Αργεντινούς (6-1 στις 27 Μαρτίου 2018). Όσο για τα "πάντσερ", ήταν η μεγαλύτερη, η πιο βαριά ήττα στην ιστορία της εθνικής σε επίσημο ματς. Και λέμε σε επίσημο, διότι στις 24 Μαΐου 1931, η Αυστρία την είχε νικήσει με 6-0 σε φιλικό στο Βερολίνο. Η "νατσιονάλμανσαφτ" είχε να δεχτεί έξι γκολ σε ένα παιχνίδι από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958, όταν ηττήθηκε 6-3 από τη Γαλλία), ενώ ο Μάνουελ Νόιερ δέχτηκε έξι γκολ σε ένα παιχνίδι για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News