Σημαντική προσθήκη: Ο Κυπριανού ξανά στο τεχνικό τιμ του ΟΦΗ!

Ποδόσφαιρο
Σημαντική προσθήκη: Ο Κυπριανού ξανά στο τεχνικό τιμ του ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κύπριος γυμναστής στους άμεσους συνεργάτες του Νιόπλια

Ολοκληρώθηκε το «παζλ» για το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ, με μια σημαντική προσθήκη.

Στο πλευρό του Νίκου Νιόπλια, είναι από σήμερα και ο Ευθύμης Κυπριανού, που είναι ξανά στο Ηράκλειο για τους «ασπρόμαυρους».

Ο Κύπριος γυμναστής είχε συνεργαστεί για ένα διάστημα με την κρητική ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2019, όταν είχε αναλάβει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, μαζί με τον Γιάννη Σαμαρά, πριν την συμφωνία με τον Γιώργο Σίμο.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές έλεγαν τα καλύτερα εκείνο το διάστημα, για την δουλειά που είχε γίνει στην Ολλανδία, με σύγχρονη μεθοδολογία σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κυπριανού πέρα από το κομμάτι της εκγύμνασης, θα είναι και από τους άμεσος συνεργάτες του Νίκου Νιόπλια.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει ότι από σήμερα στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας εντάσσεται και ο Ευθύμιος Κυπριανού, ως Assistant και Head of Performance.

Eίναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής ποδοσφαίρου UEFA A’, επαγγελματίας αθλητικός επιστήμονας και προπονητής φυσικής κατάστασης. Έχει εργαστεί στην Aspire Academy, στην Εθνική ομάδα του Κατάρ, στην Εθνική ομάδα της Κύπρου, στην A.E. Λεμεσού και τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο του Liverpool, John Moores. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Αθλητικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και του μεταπτυχιακού τίτλου Sports Coaching & Management από το Kingston University του Λονδίνου.

Συγγραφέας του βιβλίου «Εξισορρόπηση Φυσικού & Τακτικού Φορτίου στο Ποδόσφαιρο: Μια Ολιστική Προσέγγιση» που περιγράφει μια νέα προσέγγιση στη φυσική προετοιμασία για ποδοσφαιριστές. H ερευνητική του δράση επικεντρώνεται στον έλεγχο και τη διαχείριση του προπονητικού φορτίου των ποδοσφαιριστών σε σχέση με τη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους.

Ευθύμη, καλώς ήρθες στην οικογένεια του ΟΦΗ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News