Με το… λάθος της σεζόν: Ο Ολυμπιακός την πρόκριση, 1-1 στην έδρα του Άρη!

Ποδόσφαιρο
Με το… λάθος της σεζόν: Ο Ολυμπιακός την πρόκριση, 1-1 στην έδρα του Άρη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγικό λάθος από τον Κουέστα και ισοφάριση από τον Μπουχαλάκη

Σε ένα απίστευτο φινάλε, ο Ολυμπιακός πήρε το… εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, με το σημερινό 1-1 στην έδρα του Άρη.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με το εύστοχο πέναλτι του Γκάμα, όμως ένα τραγικό λάθος του Κουέστα στο 87’ έφερε την ισοφάριση από τον Μπουχαλάκη.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας άφησε τη μπάλα στο χορτάρι για να κάνει βολέ, ο μέσος των Πειραιωτών με πανέξυπνο τρόπο (είχε "κρυφτεί" στο κάθετο δοκάρι) την έκλεψε και εκμεταλλεύτηκε τη… γκάφα για το1-1.

Ο αρχικός ενθουσιασμός και ο στόχος για ένα γρήγορο γκολ από τους δύο, που θα άλλαζε τα δεδομένα, έφερε από μια καλή φάση για τους δύο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Κάιπερς να αστοχεί με σουτ στην κίνηση στο 8’ μετά από ωραία μπαλιά του Μασούρα, ενώ άστοχος ήταν ο Σάσα στα καπάκια.

Ισορροπία (που διατηρούσε την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών λόγω του 2-1) υπήρχε και στη συνέχεια στην αναμέτρηση, με τις στροφές να πέφτουν σταδιακά και κατά βάση μετά το εικοσάλεπτο και το παιχνίδι να έρχεται πιο κοντά στα μέτρα του Ολυμπιακού που θέλησε να ελέγξει την κατάσταση με κατοχή της μπάλας. Ο Άρης ήταν ακόμα ολοζώντανος για πρόκριση και μια στιγμή αρκούσε για να αλλάξει τα δεδομένα. Για να συμβεί αυτό χρειαζόταν κάτι παραπάνω επιθετικά από τα ατού για να διεκδικήσει κάτι καλό και μόνο η θέληση του Μαντσίνι δεν έφτανε.

Η στιγμή που λέγαμε ήταν αυτή στο 50ο λεπτό, όταν σε μια κάθετη για τον Μπερτόγλιο, ο Γκεστράνιους έδειξε την άσπρη βούλα σε μονομαχία σώμα με σώμα ανάμεσα στον Ανδρούτσο και τον Μπερτόγλιο, που κέρδισε έξυπνα το πέναλτι. Πλέον, ο Άρης είχε σκορ πρόκρισης, το οποίο έπρεπε να προστατέψει για σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο. Το παιχνίδι ήταν πολύ σφιχτό από εκεί και πέρα, δεν είχε τον ρυθμό που υπήρξε στο προηγούμενο διάστημα.

Ο Άρης, όπως αναμενόταν οχυρώθηκε καλά πίσω και περίμενε τον Ολυμπιακό, ίσως σε υπερβολικό βαθμό, δίνοντας πολύ χώρο στον αντίπαλό του. Ωστόσο, μέχρι να μπει το γκολ του Μπουχαλάκη δικαιώθηκε. Ο Μαρτίνς πέρασε όλα του τα διαθέσιμα «όπλα» στον αγωνιστικό χώρο στην τελική ευθεία και ο Μάντζιος έκανε πιο αμυντικογενές το σχήμα του. Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή και τη πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι και αρκετές ευκαιρίες για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Πέραν του άστοχου σουτ του Ανδρούτσου στο 83’ και τις κεφαλίες από Κάιπερς και Σωκράτη στο 61’. Εν τέλει, όμως, το αποτέλεσμα μετράει και τα λάθη πληρώνονται. Ο Κουέστα έκανε αφελές λάθος, αφήνοντας την μπάλα κάτω, ο Μπουχαλάκης είχε κρυφτεί πίσω του, του πήρε και το… πορτοφόλι και ισοφάρισε στο 87’, χαρίζοντας την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι (75’ Κάτσε), Μάνος (75’ Σίλβα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα (76’ Καμαρά), Σωκράτης, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (64’ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (64’ Μπρούμα), Μασούρας (64’ Φορτούνης), Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί), Χασάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News