Αποφάσεις για το ποδόσφαιρο: Συνεννόηση… μηδέν!

Ποδόσφαιρο
Αποφάσεις για το ποδόσφαιρο: Συνεννόηση… μηδέν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άπαντες έχουν χάσει την μπάλα, την οποία δυστυχώς στερούνται χιλιάδες αθλητές και νέα παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Κοντεύουμε στα μέσα Φεβρουαρίου και σε λίγες εβδομάδες φτάνουμε στον Μάρτιο, συμπληρώνοντας τότε ένα χρόνο από την πρώτη καραντίνα για την πανδημία του κορωνοϊού, το πρώτο “πάγωμα” της αθλητικής δραστηριότητας.

 Ένα “πάγωμα” που δυστυχώς δεν ήταν προσωρινό, γιατί ακόμα και αν φάνηκαν αχτίδες αισιοδοξίας τους καλοκαιρινούς μήνες, ακόμα και αν μετά κόπων και βασάνων τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ξεκίνησαν τον Οκτώβριο, ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου το νέο lockdown και πλέον η αγωνιστική σεζόν που διανύουμε θεωρείται ότι έχει πάει οριστικά στα “σκουπίδια”.

Γιατί, ακόμα και αν υπήρχαν λίγες πιθανότητες για να γίνει κάποιου είδους επανεκκίνηση, η ανεπάρκεια στις ενέργειες που έγιναν “σκότωσε” κάθε ελπίδα.

Εκατοντάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες αθλητές, παιδιά ακαδημιών, προπονητές, διαιτητές κ.λπ. έχουν πλέον βαρεθεί να κάνουν υπομονή και δεν ελπίζουν πλέον σε τίποτα, περιμένοντας απλά να περάσουν οι επόμενοι μήνες και ελπίζοντας ότι το καλοκαίρι θα επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους.

Ωστόσο, το “γαϊτανάκι” της μετάθεσης ευθυνών το τελευταίο διάστημα μεταξύ των φορέων είναι απίστευτο και λες και ζουν σε άλλους κόσμους. Συνεννόηση... μηδέν! Και θα αναφέρουμε δύο παραδείγματα που δείχνουν ότι σε αυτή τη χώρα κάτι δεν πάει καλά με τις αποφάσεις για τον αθλητισμό.

Τοποθετήθηκε λοιπόν χθες το μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και είπε ότι το θέμα της Γ’ Εθνικής δεν έχει έρθει καν προς συζήτηση στην Επιτροπή. «Για τη Γ' Εθνική δεν έχει έρθει ως αίτημα και δεν ξέρω πότε θα έρθει. Επίσης δε γνωρίζω αν μπορούν να εφαρμοστούν όσα εφαρμόζονται στην Α' και στη Β' Εθνική, γιατί έχει ένα σχετικό κόστος. Αν θα μπορούσε να γίνει δε θα υπήρχε κάποιου είδους αντίρρηση», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος και συνέχισε: «Δεν έχει συζητηθεί. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δε μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε για Γ' Εθνική. Η συζήτηση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό πριν από τα μέσα της άνοιξης δε θα έχει απόδοση, δε θα υπάρχουν σύντομα χαρμόσυνα νέα».

Λίγες ώρες αργότερα η ΓΓΑ απάντησε με ανακοίνωσή της, διαψεύδοντας τον κ. Εξαδάκτυλο! Στην ανακοίνωση η ΓΓΑ αναφέρει ότι είχε αποστείλει επίσημο έγγραφο από τις 13 Ιανουαρίου προς την Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες με αίτημα επανέναρξης των προπονήσεων και για τη Γ’ Εθνική (μεταξύ άλλων πρωταθλημάτων και λοιπών αθλητικών δραστηριοτήτων), ενώ ανάλογα έγγραφα εστάλησαν άλλες τέσσερις φορές τις επόμενες εβδομάδες. Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 29 Ιανουαρίου.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρατηρείται να μην υπάρχει κανένα σημείο επαφής μεταξύ Πολιτείας και εκείνων που παίρνουν τις αποφάσεις.

Πριν λίγο καιρό ο κ. Χαρδαλιάς δήλωνε ότι ο αθλητισμός είναι στις πρώτες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, για να βγει και πάλι η ΓΓΑ και να προσπαθήσει να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Όπως βέβαια υπάρχει και η... επική ατάκα στη συνέχεια του υφυπουργού Αθλητισμού, ότι «οι λοιμωξιολόγοι πιστεύουν ότι η Γ’ Εθνική είναι πρωτάθλημα γειτονιάς». Με λίγα λόγια άπαντες έχουν χάσει την μπάλα, την οποία δυστυχώς στερούνται χιλιάδες αθλητές και νέα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, μαραζώνοντας καθημερινά όλο και περισσότερο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News