Διαιτησία, VAR, μικροί, μεγάλοι, παντού τα πάντα!

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία, VAR, μικροί, μεγάλοι, παντού τα πάντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο Πικέ εγκαλείται από την Επιτροπή Δεοντολογίας «καρφώνοντας» τη διαιτησία της Ρεάλ, τι περιμένεις εδώ;- Τρέχε ΟΦΗ, χόρεψε τον Βόλο! - Ουσιαστικές οι δηλώσεις του Γιάννη Ταουσιάνη στον Εργοτέλη – 11+1 ενεργειακά «σφηνάκια»!

Παντού τα πάντα, για την διαιτησία και το VAR στο ποδόσφαιρο. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο. Η επιτροπή Ανταγωνισμού της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του αμυντικού της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, υποστηρίζοντας ότι αμφισβήτησε την ακεραιότητα του πρωταθλήματος και θα κρίνει όσα είπε σε συνέντευξή του στον YouTuber DjMariio.

Εκεί εξέφρασε την μόνιμη κοινή αίσθηση, ότι η Ρεάλ παίρνει κάτι παραπάνω από τη διαιτησία σε σχέση με την Μπαρτσελόνα. Φυσικά επικαλέσθηκε τη δήλωση του πρώην διεθνή διαιτητή της Laliga Εντουάρντο Ιτουράλνντε που είχε ισχυρισθεί τον περασμένο Ιούλιο, ότι το 90% των ποδοσφαιρικών αξιωματούχων στην Ισπανία υποστηρίζει τη Ρεάλ και το 85% των διαιτητών είναι φίλαθλοι της»!

Στο επίμαχο βίντεο που στέλνει τον κεντρικό αμυντικό της Μπαρτσελόνα στην Επιτροπή, λέει επίσης ότι «σε αγώνα στο Σαν Σεμπαστιάν (σ.σ. Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2), υπάρχουν τέσσερις αμφισβητούμενες φάσεις, τις οποίες έδωσανόλες υπέρ της Ρεάλ».

Ο Πικέ λέει όμως και ακράδαντες αλήθειες: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι μεγάλοι ευνοούμαστε πολύ περισσότερο από τους μικρούς». Ωστόσο επέμεινε: «Εσύ μπορείς να κάνεις ότι συγκρίσεις θέλεις, αλλά ιστορικά η διαιτησία έχει ευνοήσει περισσότερο την Ρεάλ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά»

Παρόμοιες αμφισβητήσεις για τη δικαιοσύνης της ισπανικής διαιτησίας, έκανε και ο πρόεδρος της Κάντιθ , Μανουέλ Βιτσκάνο Φερντέντες, με ανοικτή επιστολή για μεροληπτική χρήση του VAR. Φυσικά εγκαλείται κι αυτός!

Όταν συμβαίνουν αυτά στο πιο εμπορικό πρωτάθλημα, τι μπορείς να περιμένεις στο ταλαίπωρο ελληνικό του κάθε χαλίφη; Τα συμφέροντα είναι παντού συμφέροντα και όσο μεγαλύτερα τόσο σκληρότερα.

Σφηνάκια για... ενέργεια!

-Ο Βόλος ήταν μέρος χτες του εκπληκτικού αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ. Το 4-2 μιλάει από μόνο του. Καταναλώθηκε μεγάλη ενέργεια από τους παίκτες του. Η σύνθεση ήταν κανονική. Ένα ποσοστό από τα αβαντάζ που θα κληθεί να αξιοποιήσει την Κυριακή ο ΟΦΗ, που έχει τόσες ελλείψεις, αλλά χρειάζεται την επιστροφή στις νίκες. Ο ΟΦΗ το έδειξε ότι μπορεί κι όταν αποκλείστηκε την περασμένη Πέμπτη από τον θεσμό. Θετική ενέργεια!

-«Όταν ήρθε ο Μάντζιος είχα πει ότι ο Ένινγκ δεν ταίριαζε στο στυλ παιχνιδιού του Άρη, καθώς αν εξαιρέσεις τον Κλοπ και τον Τούχελ δεν υπάρχει Γερμανός τεχνικός για να μάθεις κάτι...» (Νίκος Αναστόπουλος, προπονητής)

-Δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε το πως ο Γιάννης Ταουσιάνης έδειξε στις δηλώσεις του, ότι το πρώτο ημίχρονο στο ματς του Εργοτέλη στα Τρίκαλα δεν είχε ποιότητα: «Περισσότερο είδαμε μια αλληλεξουδετέρωση των ομάδων σε ένα αγωνιστικό χώρο που δεν ήταν ευχάριστος»!

-Είναι σπουδαίο να έχουν πλούτο οι συνεντεύξεις των προπονητών μετά τους αγώνες και όχι να περιγράφουν το ματς. Ο προπονητής του Εργοτέλη με τη λέξη «αλληλεξουδετέρωση» τα είπε όλα.  Φυσικά στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης κατά τεκμήριο ήταν ασύγκριτα καλύτερος («η ομάδα που έδειξε περισσότερο ότι ήθελε να κερδίσει ήταν η δική μας η οποία έβγαλε περισσότερα οργανωμένα πράγματα...».

-Το πάλεψε πολύ το ματς στη Λειβαδιά ο ΟΦ Ιεράπετρας και ήταν πικρό να δεχθεί το γκολ στο 97΄. Ας όψεται ο Κύπριος Ιωάννης Κωστής που έδωσε δανεικό στον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της σεζόν που έκανε τη μοιραία σέντρα στο γκολ.  Κρατάει χρόνια, αυτή κολώνια του πάρε...

-Ξέρει πολύ καλά από «κλειστά ματς» ο Θανάσης Κολιτσιδάκης που οδηγεί τη Δόξα Δράμας. Το πλήρωσε με 0-0 η Παναχαϊκή.

-Έρωτας: «Αν απορρίψουν την υποψηφιότητά μου, θα προσφύγω ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια» (Σταύρος Ψαρρόπουλος, υποψήφιος πρόεδρος ΕΠΟ).

-Η κραυγή αγωνίας από τη γαλλική λίγκα  προς την κυβέρνηση, δεν θα είναι η μόνη εξ αιτίας του κορωνοϊού. Θα το δούμε παντού να ζητούν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα  «σχέδια υποστήριξης έκτακτης ανάγκης». Οι Γάλλοι αναφέρουν πως υπάρχει «απώλεια ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για το γαλλικό ποδόσφαιρο», μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της εταιρείας, που εποπτεύει τους λογαριασμούς των συλλόγων.

-Η είδηση: Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε τους καλύτερους... 17άρηδες της Βραζιλίας!

Σε όλα υπάρχει πολιτική ευθύνη. Το θέμα είναι οι αναμείξεις με στυλ Λουδοβίκου και οι επιρροές για κομματικούς σκοπούς. Δυστυχώς στη χώρα, αφθονούμε από εξπέρ του είδους, σε όλες τις εποχές. Με αφορμή το σχόλιο «Μια σεβαστή, αλλά καθαρά πολιτική απόφαση…»

-Άκρως Επίκαιρο...: Η Άντζι Σαμίου αποκάλυψε, με ανάρτησή της στο Facebook, ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν 5 χρονών…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News