ΕΠΟ: Η ελπίδα με πρόεδρο Ζαγοράκη

Ποδόσφαιρο
ΕΠΟ: Η ελπίδα με πρόεδρο Ζαγοράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παλιό που σάπισε και το καινούργιο που μπορεί να ξαναφέρει το φως στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Απ’ όλες τις λύσεις αυτή είναι μοναδικά η καλύτερη

Ο μεγάλος στόχος για μια κανονικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου στη συνείδηση των φιλάθλων και η απολύτως αναγκαία αναβάθμιση του στις θεσμικές λειτουργίες της Ομοσπονδίας, είναι το μεγάλο στοίχημα.

Όπως ακριβώς είχε εκτιμηθεί. Ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης επιστρέφει στην ευρωομάδα της ΝΔ και θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΕΠΟ μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ..

Το έργο του εμβληματικού αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας του 2004 να ανορθώσει την ΕΠΟ θα είναι δύσκολο έργο μέσα σε ένα βαθύ κατεστημένο κατάντιας, αλλά όπως εκτιμούν άνθρωποι που τον ζουν στενά,  για να το αναλάβει σημαίνει ότι βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, στηριζόμενος ως ένα βαθμό, στις εγγυήσεις που μπορούν να του προσφέρουν η FIFA, η UEFA και η κυβέρνηση. Κυρίως όμως από την ίδια τη επίγνωση που έχει για τα υπόγεια σοκάκια και τα παραμάγαζα δεκαετιών…

Η υποψηφιότητά Ζαγοράκη είχε κλειδώσει από καιρό, όπως τονίζαμε διαρκώς, έχοντας τη στήριξη των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρά τα αντιθέτως διαδιδόμενα από μερικές ΠΑΕ, που μέχρι χτες ακόμη άφηναν να σύρεται η υποψηφιότητα Ψαρρόπουλου, που έτσι κι αλλιώς πάει προς απόσυρση λόγω ηλικιακού ορίου. Εύλογη λοιπόν η αναβολή της «τετραμερούς τηλεδιάσκεψης» (υφυπουργείο, ΕΠΟ, FIFA,UEFA)  για την ερχόμενη Δευτέρα…

Ο μεγάλος στόχος για μια κανονικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου στη συνείδηση των φιλάθλων και η απολύτως αναγκαία αναβάθμιση του στις θεσμικές λειτουργίες της Ομοσπονδίας, είναι το μεγάλο στοίχημα. Φαίνεται πως με την προσωπικότητα και την ποδοσφαιρική του εμπειρία και τη διεθνή του αναγνώριση ίσως –αυτή η υποψηφιότητα- να αποτελεί και τη μοναδική ελπίδα.

Η δε ανοικτή ανάμειξη της κυβέρνησης στα Ποδοσφαιρικά πράγματα και κόντρα στις αιτιάσεις του «Αυτοδιοίκητου», είναι ενδεικτική των διεργασιών της με τις διεθνείς ομοσπονδίες και των «Big4»

-«Ωμή παρέμβαση στις εκλογές που θυμίζει άλλα καθεστώτα» φωνάζει ο Σταύρος Ψαρόπουλος, «όταν –λέει- ο ίδιος ο υφυπουργός λέει ότι εμείς θέλουμε τον τάδε πρόεδρο για να ηγηθεί της ΕΠΟ». (Λίγη ώρα μετά βγήκε από το Μέγαρο ο Ζαγοράκης!)

-Αλήθεια, σε τι είδους πολιτεύματα, χειραγωγούνται οι εκλέκτορες και η θεσμική λειτουργία του φορέα εξαρτάται από το συμφέρον όποιου έχει επιτύχει τον έλεγχό τους; Παλιά καραβάνα ο κύριος Σταύρος τα ξέρει δια ζώσης, από εκείνες τις εποχές του Σωκράτη και των κοινών «οδηγών» της σήμερον ημέρας.

«Στον κόσμο του Ζλάταν, ο ρατσισμός δεν έχει θέση…»

«Στον κόσμο του Ζλάταν, ο ρατσισμός δεν έχει θέση. Είμαστε όλοι από την ίδια φυλή, είμαστε όλοι ίσοι! Είμαστε όλοι παίκτες, αν και κάποιοι καλύτεροι από άλλους» έγραψε ο Ιμπραϊμοβιτς στο twitter, απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν για ρατσισμό, για τη σύγκρουσή του με τον άσο της Ίντερ στη μονομαχία τους για το Κόπα Ιτάλια, όπου έβρισαν μανάδες και συζύγους τους .

Ο 39χρονος Σουηδός έχει άλλωστε πολλές φορές καταδικάσει κάθε ρατσιστική συμπεριφορά, ενώ έχει συμμετάσχει και σε σχετικές καμπάνιες.

Αφήνοντας όμως το «καρφί» με την τελευταία πρόταση προς τον Λουκάκου, ρίχνει «λάδι στη φωτιά» της διαμάχης τους, ανοίγοντας προσωπική πρόκληση το μεταξύ τους ντέρμπι πρωταθλήματος στις 21ης Φεβρουαρίου, πέραν της τεράστιας βαθμολογικής σημασίας που θα έχει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News