default-image

Γιώργος Γιακουμάκης: "Πλάθοντας" το μέλλον του

Ποδόσφαιρο
Γιώργος Γιακουμάκης: "Πλάθοντας" το μέλλον του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα άρθρα πληθαίνουν - Το "Top-10" με το όνομά του μπορεί να μοιάσει με "Κουτί Θησαυρού"- Θα τρίβει τα μάτια του ο Μελισσανίδης - Ο ΟΦΗ δημιουργικό ερέθισμα - Από τη Γκόρνικ το άρωμα του μεγάλου πρωταγωνιστή... - Το κρίσιμο σταυροδρόμι για την Εκτόξευση είναι τώρα

Θα τρίβει τα μάτια του ο Μελισσανίδης με τον Γιώργο Γιακουμάκη. Από την αρχή που πήγε στην ΑΕΚ, οι εισηγήσεις των τεχνικών επιτελών ήταν συγκρατημένες για το παλικάρι από την Κρήτη, που πάλευε να δείξει το ταλέντο του σε κλίμα μη προωθητικό, για τον ντόρο της μεταγραφής του.

Οι εμπειρίες του μετά στον Πλατανιά και στον ΟΦΗ λειτούργησαν ως  δημιουργικό εργαλείο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του για αντεπίθεσή με ποδοσφαιρική ωριμότητα. Στην Πολωνία ένιωσε την αύρα του πρωταγωνιστή, με την αποδοχή από τη Γκόρνικ και τον κόσμο της.

Ο Γιακουμάκης πολύ ώριμος πλέον για επιλογές, γνώριζε πως από ένα πρωτάθλημα των Κάτω Χωρών, το άστρο του, μπορούσε να φωτίσει αστραφτερά το μέλλον του. Γνώστης επίσης ότι στην Ολλανδία, δουλεύουν μεθοδικά το ποδόσφαιρο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Φρανκ Ντεμουτζέ, δουλεύει πολύ μαζί του, για να βγάλει στην επιφάνεια όλα τα προσόντα του. «Ασχολούμαστε με την ολοκλήρωση των φάσεων, διατηρώντας την ηρεμία μπροστά στο γκολ. Κάνουμε προπόνηση πολύ στις κεφαλιές. Ο Γιακουμάκης έχει καλές βάσεις στην τεχνική. Τα γκολ που έχει βάλει δεν είναι τα ευκολότερα. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και φαίνεται στα γκολ. Είναι πρόθυμος να μάθει».

Τα άρθρα στον διεθνή τύπο πληθαίνουν στο όνομά του. Το μάρκετινγκ, ρίχνει έντονα φλας πάνω του.

Το όνομα του στη λίστα των 10 τοπ σκόρερ των 12 καλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, μοιάζει με κουτί θησαυρού, για τον ήδη «Ολλανδό» διεθνή της Εθνικής μας.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει δομημένη ποδοσφαιρική γνώση και φιλοσοφία. Από τα πρώτα βήματά του ο πατέρας του Μανώλης του έχει λύσει τις απορίες. Η ίδια η οικογένεια Γιακουμάκη είναι συνδυασμένη με τη στρογγυλή θεά.

«Γνωρίζουμε ότι ο Γιακουμάκης έχει ικανότητα σκόρερ. Εάν έχει την μπάλα στην περιοχή των 16 μέτρων, ναι, σκοράρει συχνά», η άποψη του προπονητή της Φένλο Ντε Κόνινγκ, με τον διευθυντή ποδοσφαίρου Σταν Φαλξ να πιστώνεται τη μεταγραφή στην... μικρή τιμή των 200.000 ευρώ που τώρα κοστολογείται σε μερικά εκατομμύρια. Στην Ολλανδία αφυπνίζονται φουλ οι μνήμες Μαχλά.

Η Φίτεσε ήταν μεγαλύτερη ομάδα και ο Μαχλάς πήγε βασικός σέντερ φορ της εθνικής Ελλάδας με το Μουντιάλ του 1994 στις πλάτες του. Ο Γιώργος...;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News