Ο Γιώργος Γιακουμάκης πάει να σώσει μια ομάδα μόνος του!

Ποδόσφαιρο
Ο Γιώργος Γιακουμάκης πάει να σώσει μια ομάδα μόνος του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έχουμε ξαναγράψει: Το ολλανδικό πρωτάθλημα προσφέρεται για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές καθώς ήδη έχουν κάνει καριέρα αρκετοί μεγάλοι Έλληνες παίκτες στο παρελθόν, όπως ο Γιάννης Αναστασίου, ο Γιώργος Σαμαράς και ο Άγγελος Χαριστέας, και βέβαια ο Νίκος Μαχλάς κατάφερε να κατακτήσει το Χρυσό Παπούτσι φορώντας τη φανέλα της Φίτεσε.

Στην τρέχουσα περίοδο όμως όλοι έχουν να λένε για τον Γιώργο Γιακουμάκη με τον Ηρακλειώτη επιθετικό να θυμίζει τον στους Ολλανδούς τον συμπολίτη του (μας) Νίκο Μαχλά.

Ο επιθετικός της Φένλο έχει δηλώσει παλαιότερα στην "χώρα της τουλίπας" ότι δεν θέλει να συγκρίνεται με τον Μαχλά, όμως είναι λογικό να γίνονται συγκρίσεις, αφιερώματα και υποθέσεις! Ο Νίκος Μαχλάς την πρώτη του χρονιά στην Ολλανδία είχε σκοράρει οκτώ γκολ σε 29 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα.

Φυσικά, το μεγάλο "μπαμ" έγινε τη σεζόν 1997/1998, όταν σκόραρε 34 γκολ σε 32 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και 35 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Οι (λίγο) παλιότεροι θα θυμούνται το συρτάκι στο Άρνεμ μετά τα γκολ του Μαχλά.

Στο Φένλο είχαν υποδεχτεί το καλοκαίρι του 2020 τον Γιακουμάκη με...Φραγκοσυριανή αλλά κάποιος πρέπει να τους μάθει και τον πεντοζάλη! Άλλο είναι αυτό που θέλουμε να προσθέσουμε: Ο Γιακουμάκης παίζει σε μια ομάδα που αντικειμενικά και δίκαια θα έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία αν αποφύγει τον υποβιβασμό! Μια ομάδα που για να κερδίσει πρέπει να ματώσει, μια ομάδα που χωρίς αμφιβολία αν δεν είχε τα γκολ του Γιώργου τώρα θα βρισκόταν σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη!

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις Γιακουμάκη-Μαχλά! Αυτό που ξέρουμε είναι πως ο Νικόλας είχε πάει σε μια ομάδα που εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του '90 έμπαινε στο κλαμπ των δυνατών της Ολλανδίας (Φίτεσε) με αρκετούς ποιοτικούς συμπαίκτες.

Ο Γιακουμάκης είναι σε μια ομάδα που δεν έχει την ποιότητα της τότε Φίτεσε και αυτό ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας για τον ίδιο! Κάθε γκολ και κάθε νίκη που δίνει στη Φένλο ο "Γιακούμ" είναι ένα μικρό θαύμα και ο χαρακτηρισμός "13ος θεός" (διαβάζουν ελληνική μυθολογία οι Ολλανδοί) δεν θα είναι υπερβολικός αν το καλοκαίρι η ομάδα από τη μικρή επαρχιακή πόλη έχει μείνει στην Eredivisie...

Και κάτι για τον ΟΦΗ στο τέλος: Συμφωνώ με όσους έκαναν εγκώμια για την παρουσία του στο Περιστέρι απλά θα σημειώσω δυο πράγματα: Το ένα είναι πως ο ΟΦΗ έχει δείξει πολλές φορές πως μπορεί να πάρει κάτι θετικό εκτός, συγκριτικά με τα ματς του άδειου Γεντί Κουλέ. Και το δεύτερο ότι πιέστηκε περισσότερο όταν έπαιζε με 11 εναντίον 11...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News