ΟΦΗ: Οι 13 βαθμοί που ανεβάζουν τη «φόρμα»

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Οι 13 βαθμοί που ανεβάζουν τη «φόρμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία στους 8 τελευταίους αγώνες Το κοντράστ στις κάρτες Μεγιάδο και Βεϊρίνια – Τα… ελληνικά του Γκατούζοαπό τον ΟΦΗ – Κερδοφόρες ομάδες ποδοσφαίρου στην πανδημία του κορωνοϊού – Ρονάλντο 15/15 - «Σφηνάκια» και Μπρούνο!

Με τα δυο συνεχόμενα αποτελέσματα με Λαμία και Ατρόμητο που συνδυάστηκαν με καλές εμφανίσεις, βελτίωσε τους δείκτες του, με 4 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια του (Βόλος, Γιάννινα, ΑΕΛ, Λαμία), συν την ισοπαλία της Κυριακής εκτός έδρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στους οκτώ τελευταίους αγώνες πέτυχε μέσο όρο βαθμών ανά παιχνίδι 1,63  ( 37% υψηλότερος από τον συνολικό μ.ό.). Από την αρχή του πρωταθλήματος 1,16.

Οι αγώνες του στο «Γεντί Κουλέ» αντιπροσωπεύουν το 47% των συνολικών βαθμών του και το 50% των γκολ που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής.

Ο ΟΦΗ έχει την πέμπτη καλύτερη επίθεση με 18 γκολ (τόσα και ο Βόλος), μετά τον Ολυμπιακό (42), ΠΑΟΚ (26), ΑΕΚ (24) και Άρη (22), ενώ βελτίωσε τη θέση του στην άμυνα (23) αφήνοντας πίσω του το Βόλο (24) τη Λαμία (26) και την ΑΕΛ (26). Πόσο μάλλον όταν για δεύτερη συνεχή αγωνιστική έχει μηδέν παθητικό!

-(Τυχαίο το μηδέν παθητικό στην άμυνα του ΟΦΗ στις δυο τελευταίες αγωνιστικές;).

Συγχρονισμός… στις κάρτες

Μερικά πράγματα έχουν συχνά έναν συγχρονισμό για να επισημαίνουν σκανδαλώδεις συγκρίσεις.

Μπορεί να φαίνεται σύμπτωση, αλλά την Κυριακή που ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, δεν θα έχει τον Μεγιάδο.

Εξυγιαντική η διαιτησία. Ο Βεϊρίνια που χτύπησε παίκτη του Βόλου στο πρόσωπο δεν πήρε καν κάρτα και παίζει την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Μεγιάδο με δεύτερη τραβηγμένη κίτρινη έως ανύπαρκτη δεν θα είναι εμπόδιο στα σχέδια του «Δικεφάλου» στο Ηράκλειο την Κυριακή.

Θα πεις αν τιμωρούνταν ο Βεϊρίνια, θα έπαιζε ξεκούραστος στο «Γεντί Κουλέ», αλλά πόσο αξιολογείται η  απώλεια του Αργεντίνου;

(Χωρίς να ξεχνάμε πόσο αδικήθηκε ο ΟΦΗ από τη διαιτησία στην Τούμπα).

Τα... ελληνικά του Γκατούζο από τον ΟΦΗ

-«Λένε τόσες μα...κιες, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε»! Ο Γκατούζο, θα έχει μέσα του το ελληνικό πέρασμα και την μεγάλη εμπειρία του ΟΦΗ. Η δήλωσή του μετά την επιστροφή της Νάπολι στος νίκες εκτός έδρας  με την Ουντινέζε, το επιβεβαιώνει ρητά!

Στο τέλος του αγώνα που έγινε στο Dacia Arena, ο Γκατούζο, επιτέθηκε στην υπερβολική κριτική που ασκείται στη Νάπολι, η οποία, είπε, θα επηρέαζε τους παίκτες: «Δεν χρειάζεται να σπαταλάμε ενέργεια ακούγοντας ορισμένα πράγματα. Αν παραμείνουμε σε καλό δρόμο μπορούμε να βελτιωθούμε».

Είπε φυσικά και στη γλώσσα του: "Η Νάπολι θέλει πάντα να είναι όμορφη. Δεν μπορούμε πάντα να είμαστε ο Μπραντ Πιτ, με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια. Μερικές φορές πρέπει να είμαστε λίγο άσχημοι, σαν εμένα."!!!

Μπρούνο ετοιμάζεται να επιστρέψει στην δράση και το ενδιαφέρον είναι έντονο από τον Απόλλωνα Λεμεσού για να τον πάρει δανεικό, από τον Ολυμπιακό. Στον άνθρωπο που του άνοιξε την πύλη στο λιμάνι...

-Ποιος είπε ότι η κατάσταση της πανδημίας που υποχρεώνει τις ομάδες να αγωνίζονται χωρίς θεατές, έχει μόνο ζημιές; Έχει και κέρδη!

Μπενφίκα κατέγραψε το υψηλότερο με 41,7 εκατ. ευρώ (+12,3 συγκριτικά με πέρυσι), η Μπάγερν είναι επίσης θετική (+5,9 και μεταξύ των πρωταθλητών με το υψηλότερο κέρδος).Κέρδη και για τη Σεβίλλη (146,6 εκατ. ευρώ έσοδα, 6,3%, καθαρά κέρδη 1,2 εκατομμύρια) αλλά και τον Άγιαξ (έκλεισε την περασμένη σεζόν με κέρδος 20,4 εκατ. ευρώ).

Ρεάλ μεταξύ των πρωταθλητών έχει τα υψηλότερα έσοδα (681,2 εκατ. ευρώ, -8% με το 2019) αλλά στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη με 708 εκατ. ευρώ.

Λίβερπουλ, έχει την υψηλότερη αξία ομάδας την 1η Ιανουαρίου 2021 (1.094,3 εκατ. ευρώ, -5% σε συγκριτικά με πέρυσι). Απώλειες για Παρί ΣΖ 125,8 εκατομμυρίων.

-Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στην έκθεση «The European Champions Report 2021» της Kpmg, τα «μαύρα πρόβατα» βρίσκονται στην Ιταλία, με τις υψηλότερες απώλειες για τη Ρόμα (204 εκατ. ευρώ) και της Μίλαν (194,6 εκατ. ευρώ).

-Η έκθεση αναφέρει ότι συνολικά τα λειτουργικά έσοδα (εκτός από τα κέρδη από μεταγραφές) μειώθηκαν από 7,303 σε 6,289 δισεκατομμύρια ευρώ.

-Την ίδια ώρα που το 80% των Ιαπώνων ζητάει ακύρωση ή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση στο όνομα του κορωνοϊού….

Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός παίκτης που σκοράρει τουλάχιστον 15 γκολ σε κάθε μία από τις 15 τελευταίες σεζόν στα πέντε πρώτα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News