Οι εκλογές, η όψιμη σέντρα του κορωνοϊού και το χρυσάφι στο Περιστέρι

Ποδόσφαιρο
Οι εκλογές, η όψιμη σέντρα του κορωνοϊού και το χρυσάφι στο Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκέφτηκαν και τον Γιάννη Κουράκη για πρόεδρο «κοινής αποδοχής» στην ΕΠΟ – Το πρώτο τηλεφώνημα Γεραπετρίτη και «σφηνάκια» για το Σαββατοκύριακο - Το άρθρο του Αντρέα Ανιέλι για το ποδόσφαιρο και και τη νέα γενιά Ζ

-Μπορεί να έχει πιάσει και καλοκαίρι όταν γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ, μαρτυρούν οι κινήσεις που έχουν κοινό τόπο αναφοράς την παραμονή του υφυπουργού.  Ο Ζαγοράκης δεν ήταν πάντως ο μόνος εκλεκτός για τον ρόλο του υποψήφιου προέδρου κοινής αποδοχής.  

-Στα λίγα πρόσωπα που κατάφεραν να βρουν «προσόντα» ικανότητας και ποδοσφαιρικής αντίληψης, ήταν ο Γιάννης Κουράκης, που έχει στο βιογραφικό του, μια άκρως επιτυχημένη θητεία ως υφυπουργός αθλητισμού, έχοντας και την εμπειρία ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ.

-Δεν ξαφνιάζει όσους γνωρίζουν από κοντά τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου, το γιατί μπορεί να επιστρέψει στην κεντρική σκηνή. Είναι ικανός, και χαίρει εκτίμησης στις διεθνείς ομοσπονδίες. Ο Ζαγοράκης το ξέρει από πρώτο χέρι και τις καλές σχέσεις που είχαν από τους καιρούς δόξας της εθνικής μας ομάδας.

-Επιτέλους τέλος στην απραξία και την αναμονή δέκα μηνών για τους ανθρώπους της Super League 2!

-Σαφώς υπήρξε μεγάλη πίεση αν σκεφτεί κανείς ότι λοιμωξιολόγοι πήραν την απόφαση την ώρα που ετοιμάζονταν για το σκληρό lockdown καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το τρίτο κύμα βρίσκεται προ των πυλών.

-Η Football League μπορεί να περιμένει με την ελπίδα πως αν όλα πάνε καλά με την επανέναρξη της Super League 2 τότε ίσως επιτραπεί η επανέναρξη με συγκεκριμένα πάντα πρωτόκολλα.

-Για τη Γ΄εθνική, ακόμη κι αν συμβεί προσεχώς, οι παράγοντες θέτουν ευλόγως προϋποθέσεις στην επιστολή τους; Το «κλείδωμα» σχολιάζει ένας από τους ποδοσφαιριστές, ο Νίκος Κατσικοκέρης, για να καταλάβουμε, μέσα από θυμό, τον πόνο της απραξίας:

«Μόνο αν ξεσηκωθούμε και κάνουμε αυτό που πρέπει, θα καταλάβουν αυτοί οι επικίνδυνοι ότι αυτό το ψέμα έχει κουράσει πλέον. Η κοροϊδία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί όσο δε μιλάμε και δεν μιλάνε και οι αρμόδιοι, για το καλό του αθλητισμού. Η ντροπή της Ευρώπης είμαστε! Δυστυχώς…».

-Όμως υπάρχει θέμα και φαίνεται στην Αγγλία όπου όλα τα πρωταθλήματα είναι ανοικτά.

-Προχτές η Premier League κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, φτάνοντας τα 40, σημειώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό από τον Αύγουστο. Σειρά είχε η EFL, όπου στα 66 κλαμπ των επαγγελματικών κατηγοριών της, ανιχνεύθηκαν 112 θετικά κρούσματα σε 3.507 παίκτες και προσωπικό. Η συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων ανησυχεί τους ειδικούς αλλά και τους παράγοντες του αγγλικού ποδoσφαίρου.

Γιατί πρόλαβε ο Γεραπετρίτης τον Χαρδαλιά…

Το πολυπόθητο νέο για την εκκίνηση της  Super League 2, σύμφωνα με το “iapopsi.gr” το έδωσε πρώτος ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τηλεφωνώντας στον πρόεδρο της διοργανώτριας Λεωνίδα Λεουτσάκο  πριν  τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και του Χαρδαλιά.

Στην κυβέρνηση μετά από τα όσα έχουν συμβεί σε αυτό το πρωτάθλημα και σε σχέση με το ανοικτό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι σε όλη την Ευρώπη, κατάλαβαν ότι προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις ομάδες και στο έμψυχο δυναμικό τους.

Δεν ήταν μόνο αυτό, όπως είχαμε τονίσει και στο άρθρο μας για την «κοροϊδία στη Super League 2», αλλά και ότι της δόθηκε και βαρύ πλήγμα, την ώρα που οι "Σουπερλιγκάτοι" είχαν κανονική αγωνιστική δράση, να μείνουν εκτός κυπέλλου οι ομάδες του δεύτερου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Θα πρέπει να το έχουν δει κατόπιν εορτής όλο αυτό το χτύπημα που δόθηκε στη δεύτερη κατηγορία και για αυτό το λόγο ο υπουργός έσπευσε χτες να ενημερώσει ευθύς για το «πράσινο» από τους λοιμωξιολόγους.  Ήδη ακόμη και την ύστατη μέρα οι παράγοντες καθώς και οι εργαζόμενοι στις ΠΑΕ της Super League 2 είχαν ανάγκη από το ανακουφιστικό νέο, βιώνοντας τόσους μήνες του «κλειδώματος» από την αρχή του κορωνοϊού, αγωνίες και λαχτάρες. Πολλοί και αφραγκίες.

Φυσικά ο Λεουτσάκος περιμένει και για την άλλη κατηγορία, που ζει μια από τα ίδια, κάτω από την ομπρέλα της ίδιας διοργανώτριας: «Ευτυχώς θα κυλήσει η μπάλα στις 16 Ιανουαρίου. Να πάρει σειρά και η Football League και να δει ποδόσφαιρο ο κόσμος. Πήραμε το ΟΚ από την επιτροπή», δήλωσε ο πρόεδρος.

Πληρώνεται χρυσάφι η νίκη του ΟΦΗ

Δυνατή η πρόκληση με τον Ατρόμητο, ειδικά μετά την τρομερή νίκη του επί του ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ πάει όμως αισιόδοξα στο Περιστέρι, έχοντας αναπτερώσει το ηθικό του με τη νίκη του επί της Λαμίας και έχοντας αυξημένο ενεργητικό στα εκτός έδρας ματς.

Τώρα, πλέον θα πρέπει να έχει εμπεδωθεί το μήνυμα ότι απαιτείται εγρήγορση και συγκέντρωση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο και οι δυο ομάδες έδειξαν συχνά την «αχίλλειο» φτέρνα τους σε παιχνίδια. Στο ματς της Κυριακής υπάρχει και το στοιχείο της αδικίας στο πρώτο τους μας στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ.

Νωπή είναι η τελευταία φορά που η κρητική ομάδα έφυγε νικήτρια από το Περιστέρι (0-2, 5/5/19, με γκολ Νέιρα και Σάσι), ενώ πέρυσι ο Ατρόμητος νίκησε 1-0. Οι στοιχηματικές αποδόσεις δείχνουν το «ερωτηματικό» του αγώνα. Το 2.00 στον «άσσο» το δείχνει όπως και το 3.10 στην ισοπαλία

Αλλά το  4.33 στο διπλό, που δεν το περιμένουν, πληρώνεται χρυσάφι! Ας το πετύχουν!

## Έτσι κι αλλιώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης, είχε σχεδιάσει αυτόν τον κύκλο του στην ΠΑΕ ΑΕΚ, με το άνοιγμα της Αγιά Σοφιάς. Αρχικά είχε υπολογίσει το 2018, αλλά ως συνήθως το έργο πήγε πίσω…

##Τα… σπάει: «Έχω επτά παιδιά με τέσσερις διαφορετικές γυναίκες και τώρα είμαι άγαμος». Αφοπλιστική δήλωση του πρώην παίκτη της Ρεάλ Ροΐστον Ντρέντ που τα 33 του παίζει σ τη Ράθινγκ Μούρθια (4η Κατηγορία Ισπανίας)

Το άρθρο του Ανιέλι για το ποδόσφαιρο και τη νέα γενιά Ζ

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων (ECA), αλλά και της Γιουβέντους, σε άρθρο του στο νέο περιοδικό Linkiesta Forecast, αναφέρει πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 10-20 χρόνια.

«Το ποδόσφαιρο έχει κρύψει εδώ και χρόνια πολλά δομικά ελαττώματα της μονολιθικής του πυραμίδας. Σε περισσότερο από μισό αιώνα ιστορίας, έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές. Οι ερασιτέχνες δεν παίζουν πλέον, οι νέοι δεν πλησιάζουν τον αθλητισμό και οι καταναλωτές πρέπει να επιλέξουν πολύ περισσότερα από ό,τι πριν. Εν τω μεταξύ, εμφανίζεται η νέα γενιά Z, η οποία έχει αξίες, καθώς και ενδιαφέροντα, πολύ διαφορετικά από τους προκατόχους της. Το ποδοσφαιρικό θέαμα έχει τα πάντα να συνεχίσει να ανθίζει, από  τους πρωταγωνιστές έως επενδυτές και τους φιλάθλους», γράφει ο Ανιέλι.

«Η διαδικασία πόλωσης θα συνεχιστεί ασταμάτητη, οι σύλλογοι που θα βρεθούν στην κορυφή του κινήματος θα πρέπει να συζητήσουν ξανά όχι για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες μιας άπληστης ομάδας επιχειρηματιών, αλλά ώστε η προσφορά ποδοσφαίρου να είναι επαρκής στη ζήτηση και να εγγυάται την ποιότητα. Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε το κοινό, το μεγάλο καύσιμο της παράστασης, με νέα μοντέλα. Το ποδόσφαιρο του μέλλοντος έχει το καθήκον να καλλιεργεί την προστασία των επενδύσεων, επίπεδα αμοιβών και επαρκή κατανομή των εσόδων», συνέχισε.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, όπως σημείωσε η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport,  αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη συμμετοχής παικτών και συλλόγων σε ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις, όπως η κατάρτιση των ημερολογίων του ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News