«Περίπατος» στην Τρίπολη: Άνετο διπλό ο Ολυμπιακός, 0-4 τον Αστέρα

Ποδόσφαιρο
«Περίπατος» στην Τρίπολη: Άνετο διπλό ο Ολυμπιακός, 0-4 τον Αστέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολη επικράτηση για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από την Τρίπολη, επικρατώντας με το εμφατικό 0-4 του Αστέρα για την 15η αγωνιστική.

Οι Πειραιώτες μετέτρεψαν το παιχνίδι σε… περίπατο, με σκόρερ τους Σεμέδο, Καμαρά, Φορτούνη και Μπρούμα.

Στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους της αναμέτρησης ο Αστέρας Τρίπολης έδειχνε να έχει καλά τον Ολυμπιακό στο γήπεδο, όσον αφορά την τακτική. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τα μεγάλα ατού των «ερυθρόλευκων», Βαλμπουενά-Ελ Αραμπί, ενώ παράλληλα έβγαιναν με καλές προοπτικές στην επίθεση.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα άλλαξαν εντελώς. Οι Πειραιώτες πήραν απόλυτα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κάνουν το 0-2! Ο Ματιέ Βαλμπουενά έδωσε τις πρώτες του ασίστ στο πρωτάθλημα και αμέσως το σκορ πήγε υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο 35′ ο Γάλλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Σεμέδο σηκώθηκε σχεδόν μόνος του στο κέντρο της άμυνας των Αρκάδων και έκανε το 0-1 με το κεφάλι! Το 0-2 έγινε πέντε λεπτά μετά, στο 40′.

Ίδιος δημιουργός, διαφορετικός εκτελεστής και ωραιότερης ομορφιάς το γκολ αυτό!

Κόρνερ από τον Βαλμπουενά, αυτή τη φορά η μπάλα έξω από την περιοχή, με τον Καμαρά να πιάνει το σουτ στην κίνηση και να τη στέλνει στα δίχτυα του Τσιφτσή για το 0-2 με εκπληκτικό τρόπο!

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη ευκαιρία με τον Μασούρα, αλλά έμεινε το 0-2 για το ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που είχε το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο με 2-0, στο δεύτερο μέρος έπαιξε πιο ελεύθερα. Αρχικά οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν κάπως χαλαροί και ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να βγει μπροστά.

Χωρίς όμως να κάνει κάτι το ουσιαστικό, ώστε να μπορέσει να μειώσει και να μπει ξανά στο ματς. Εκτός από μία καλή ευκαιρία του Λουίς Φερνάντεθ από κοντά, πλασάροντας άουτ.

Στη συνέχεια όμως και με τις αλλαγές που είχε κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός ανέβασε αρκετά τον ρυθμό του. Ήρθε το 0-3 επίσης από στημένη μπάλα. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 81′ και 0-3 στο ματς…

Στη συνέχεια ο Αστέρας φαινόταν σαν να παράτησε το παιχνίδι. Χαρακτηριστική η εικόνα των Αρκάδων στο 0-4, στο 86′.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναπτύχθηκαν ωραία μέσα στο γήπεδο. Ο Σουντανί έδωσε στον Καμαρά, ο μέσος από τη Γουινέα έκανε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μπρούμα, ο οποίος με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-4 στο ματς!

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (28′ λ.τρ. Τσιφτσής), Τασουλής, Καστάνο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε (70′ Καπίγια), Μπέλοκ, Σίτο (46′ Αλί Μπαμπά), Τίλικα, Κρέσπι (46′ Ριέρα), Λουίς Φερνάντεθ (77′ Τζίμας).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο (58′ Σισέ), Μπα, Χολέμπας (85′ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (58′ Φορτούνης), Μασούρας (76′ Ραντζέλοβιτς), Μπρούμα, Ελ Αραμπί (85′ Σουντανί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News