Ποδόσφαιρο

Τουτζάρης: «Σαν το παραμύθι με τον βοσκό και τον λύκο»

«Αν οι λοιμωξιολόγοι εξαντλήσουν το 10ήμερο, η SL2 δεν θα ξεκινήσει ούτε στις 16-17 Ιανουαρίου…»

Για θλιβερή και ακατανόητη πραγματικότητα μίλησε ο Γιώργος Τουτζάρης σχετικά με τον αποκλεισμό της Super League 2 από το Κύπελλο.

Ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη και  αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ Fm Πάτρας τόνισε ότι αν οι λοιμωξιολόγοι εξαντλήσουν το δεκαήμερο και αποφασίσουν μετά τη Δευτέρα (11/01), τότε το πρωτάθλημα δεν θα μπορέσει να εκκινήσει ούτε στις 16-17 του μήνα. Μάλιστα εύστοχα τόνισε ότι στο τέλος δεν θα τους πιστεύει κανείς και θα καταντήσουν «σαν το παραμύθι με τον βοσκό και τον λύκο». Αναλυτικά:

Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος:

«Υπήρξε μία ασυνεννοησία, κάτι που δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε κι εμείς. Ενημέρωσα στις 10.30 τους ποδοσφαιριστές μας ότι θα παίξουμε στο Κύπελλο την επόμενη εβδομάδα. Όταν τελείωσε η προπόνηση έμαθαν ότι τελικά δεν θα είμαστε στην κλήρωση. Είναι μία πολύ λυπηρή κατάσταση και μας κάνει όλους ν' απογοητευόμαστε. Είναι μία πραγματικότητα θλιβερή και ακατανόητη. Προσπαθούμε ν' ανταπεξέλθουμε και να συνεχίσουμε τουλάχιστον στο πρωτάθλημα».

Για την απάντηση που έδωσε η ΕΠΟ το μεσημέρι:

«Οι λοιμωξιολόγοι απάντησαν με έγγραφο. Έλεγαν ότι μπορούσαμε να μπούμε στην κλήρωση, αλλά θα σας δώσουμε την απάντηση αν μπορείτε να παίξετε εντός δεκαημέρου. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί να μπαίναμε στην κλήρωση και να αποφάσιζαν στις 11 του μηνός αρνητικά. Πώς θα γινόταν αυτό; Ή θα μας έλεγαν στις 10 ότι μπορούμε να παίξουμε;

Όλα αυτά προέρχονται από το ότι οι ειδικοί δεν γνωρίζουν πρακτικά θέματα που αφορούν μία κλήρωση Κυπέλλου ή πρωταθλήματος. Είναι κωμικοτραγικά. Θα μπορούσαν να υπάρχουν στην επιτροπή και άνθρωποι του ποδοσφαίρου να εξηγήσουν τι γίνεται. Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ή δεν ζητάει η επιτροπή ανθρώπους για το πρακτικό σκέλος».

Αν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 16-17 Ιανουαρίου:

«Αν εξαντλήσουν το δεκαήμερο που ζήτησαν, καταλαβαίνετε ότι δεν θα παίξουμε ούτε στις 16-17. Θα χρειαστούν τρεις, τέσσερις ημέρες νωρίτερα να οριστούν διαιτητές και οι ομάδες να οργανώσουν ταξίδια. Ταξίδια από την Ξάνθη ως τα Χανιά και από την Άρτα ως τη Ρόδο. Δεν είναι εύκολο να οργανωθούν αυτά. Πρέπει να οριστούν παρατηρητές, δεν γίνονται όλα αυτά μέσα σε δύο ώρες.

Είναι εξάρτηση των κρουσμάτων στη χώρα. Έτσι αποφασίζουν. Αν τα κρούσματα αυξηθούν, αν στην Αττική έχει πολλά και τις επόμενες ημέρες ξεπεράσουμε τα 1.000, νομίζω είναι δύσκολα τα πράγματα και για μας».

Τίθεται εν αμφιβόλω και η έναρξη;

«Δεν θέλω να φτάσω ως εκεί. Θα είναι μια πραγματική καταστροφή για όλους όσοι ασχολούνται. Σε όλο τον κόσμο να παίζεται το πρωτάθλημα κι εδώ όχι. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα εξαντληθεί το δεκαήμερο που ζήτησαν και θα σκεφτούν ή κάποιος θα τους βοηθήσει να σκεφτούν λογικά.

Εμείς δεν έχουμε προσκληθεί ποτέ σε σύσκεψή τους, ώστε να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ποιο είναι το πρόβλημα και πώς μπορεί να λυθεί. Υπάρχει η ΓΓΑ, το Υπουργείο Αθλητισμού που μπορεί να συμμετάσχει με τους εμπειρογνώμονες που έχει και να βοηθήσουν ν' αποφασίσουν σωστά».

Η ΓΓΑ πιέζει ή όλοι καλύπτονται πίσω από τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων;

«Οι πολιτικοί είναι λίγο δύσκολο να πάρουν ευθύνη όταν υπάρχουν οι ειδικοί που μπορούν ν' αποφασίσουν. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε πολιτικό να αγνοήσει την απόφαση ή τη γνώμη των ειδικών. Αν υπάρξουν πολλά κρούσματα και θεωρηθεί υπεύθυνο το ποδόσφαιρο, δεν θα ήθελε κανείς να είναι στη θέση κάποιου και να πάρει την ευθύνη αυτή».

Αν υπάρχει πιθανότητα έναρξης την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου:

«Δεν θα ήθελα να βάζω κάθε φορά μια ημερομηνία. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε στις 16-17, γι' αυτό πιέζουμε και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε σαν διοργανώτρια με όλες μας τις δυνάμεις. Να πείσουμε τους ειδικούς ν' απαντήσουν ως τη Δευτέρα για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Θα μπορούσε να οριστεί στις 20, αφού οι ημερομηνίες Κυπέλλου είναι πλέον ανοικτές, αλλά θέλουμε να ξεκινήσουμε στις 16-17.

Στο τέλος θα καταντήσουμε σαν το παραμύθι με τον βοσκό και τον λύκο, δεν θα μας πιστεύει κανένας. Η Δευτέρα είναι καταληκτική ημέρα για να ξεκινήσουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο. Κάθε φορά που περνά ένα Σαββατοκύριακο μας κουράζει ακόμα περισσότερο και το ηθικό μας πέφτει όλο και πιο πολύ. Δεν ξέρω αν το λέγατε στις 12 Μαρτίου του 2020 ότι τον Ιανουάριο του 2021 δεν θα είχαμε παίξει, θα σας θεωρούσα τρελό, όμως έχει συμβεί».

Η 19η Μαΐου είναι καταληκτική ημερομηνία για το τέλος;

«Νομίζω είναι 23 Μαΐου. Από ό,τι μας ειδοποίησαν είναι. Αν αλλάξει πάλι τον Απρίλιο, δεν ξέρω».

Το Τετάρτη - Κυριακή θα γίνει συνήθεια:

«Κοιτούσα το πρόγραμμα τις προάλλες και είναι πάρα πολύ δύσκολο ν' ανταπεξέλθουν μετά από 11 μήνες αποχής σε ένα πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών που θα έχει 7-8 παιχνίδια τον μήνα».

Με την ΕΡΤ τελείωσε η συμφωνία;

«Νομίζω έχει τελειώσει με 3,1 εκατ. για τις ομάδες. Δεν έχει αλλάξει κάτι».

Για τις 150 χιλιάδες που θα μοιράσει η μεγάλη κατηγορία στη SL2:

«Είναι στη θετική κατεύθυνση. Είναι μια μικρή βοήθεια στις ομάδες που προσπαθούν να είναι εντάξει στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά δεν μπορούν να έχουν έσοδα, γιατί κάνουν μόνο προπονήσεις. Το μόνο είναι το τηλεοπτικό. Έχουν βοηθήσει, όπως και ο πρόεδρος ο κύριος Μπουτσικάρης στην προσπάθειά μας να ξεκινήσουμε».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια