Βαθμός στο 96’ για τον ΠΑΟΚ: Ισοπαλία 1-1 με την Λάρισα στο «Αλκαζάρ»

Ποδόσφαιρο
Βαθμός στο 96’ για τον ΠΑΟΚ: Ισοπαλία 1-1 με την Λάρισα στο «Αλκαζάρ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Γκαρσία ισοφάρισε σχεδόν στην εκπνοή του αγώνα

Φινάλε από… θρίλερ είχε η αναμέτρηση της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ, που έληξε ισόπαλη 1-1 με εύστοχο πέναλτι του Βιεϊρινια στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (96’)!

Ο «δικέφαλος» του Βορρά έσωσε την… παρτίδα στην εκπνοή, με την υπόδειξη του πέναλτι να ελέγχεται και από το VAR, ενώ οι Θεσσαλοί είχαν προηγηθεί με τον Πινακά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρηση, έχοντας την κατοχή και προσπαθώντας να βρει τρόπους να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ, η οποία είχε κλείσει όλους τους χώρους.

Οι «βυσσινί» προσπαθούσαν με κάποια σουτ να αιφνιδιάσουν τον Πασχαλάκη, με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν από την άλλη να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα παρά το γεγονός πως έφταναν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, απείλησαν με τον Ελ Καντουρί και τον Σβιντέρσκι, ενώ στη συνέχεια ο Τζόλης ανέλαβε ρόλο πρωταγωνιστή χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες.

Επιθετικός μονόλογος μετά το 15ο λεπτό για τον ΠΑΟΚ, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να μη προλαβαίνει αρχικά για ελάχιστα εκατοστά τη μπάλα μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ντόουγκλας και στο 28’ μετά από ωραία κίνηση, σούταρε και έστειλε ελάχιστα άουτ τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα ο 18χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έχασε απίθανη ευκαιρία, καθώς έκανε την προβολή μετά από άστοχη έξοδο του Νάγκι, όμως ο Μπέρτος έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο ίδιος στο 38’ έκανε προβολή μπροστά από τον πορτιέρο της ΑΕΛ χωρίς να ευστοχεί, με τον Δικέφαλο να χάνει την μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου στο 43’ όταν ο Νάγκι έκανε τρομερή απόκρουση με το πόδι μετά από κεφαλιά του Ίνγκασον, ενώ στη συνέχεια ο Μουργκ σούταρε με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Με κατεβασμένες τις ταχύτητες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Δικέφαλο να έχει πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να ανησυχεί τον Νάγκι που ήταν ψύχραιμος όσες φορές χρειάστηκε. Οι «ασπρόμαυροι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες και η ΑΕΛ τους… τιμώρησε! Ο Πινακάς στο 69ο λεπτό πέτυχε ένα τρομερό γκολ, αφού πέρασε τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, πλάσαρε με το αριστερό και κέρδισε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Ο Δικέφαλος δεν έβγαλε αντίδραση και χαρακτηριστικό είναι πως έκανε ευκαιρία μετά από εννιά λεπτά, με τον Γιαννούλη να κάνει μία κεφαλιά και να στέλνει άουτ τη μπάλα. Στο 86′ ο Τζόλης έχασε καλή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, αφού βρέθηκε μόνος του, πήρε την κεφαλιά, όμως έστειλε πολύ άουτ τη μπάλα. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της ΑΕΛ, όμως στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νάγκι ανέτρεψε τον Σβιντέρσκι με τον Βιεϊρίνια να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 1-1.

ΛΑΡΙΣΑ: Ναγκί, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (71’ Γκοτζαμανίδης), Ζίζιτς, Πινακάς (83’ Γλυνός), Μπέρτος, Νικολιάς (83’ Νούνιτς), Τρούγιτς (53’ Πλατέλας).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Αουγκούστο (82’ Σβαμπ), Ελ Καντουρί, Μουργκ (87’ Τσόλακ), Ζίβκοβιτς, Τζόλης Σβιντέρσκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News