Ο Γιώργος Γιακουμάκης μίλησε για όλα στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV

Ποδόσφαιρο
Ο Γιώργος Γιακουμάκης μίλησε για όλα στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διεθνής άσος αναφέρθηκε από την Ολλανδία για τα όνειρά του που πραγματοποιήθηκαν, την Εθνική, τη Φένλο, το ενδεχόμενο μεταγραφής του , τον ΟΦΗ, την ΑΕΚ, τον ΠΟΑ, αλλά και για την οικογένειά του...

Ένα από τα πρόσωπα του 2020 για το ελληνικό ποδόσφαιρο... και ας είναι 3.000 χιλιόμετρα περίπου μακριά από την Ελλάδα είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης! Ο Ηρακλειώτης επιθετικός έλαμψε με το πρώτο άγγιγμα της μπάλας παίζοντας στην Ολλανδία με τη Φένλο, κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος και έχοντας δει τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα νιώθει έτοιμος να βάλει τον πήχη ψηλότερα.

Αλλά με την ωριμότητα των χρόνων που έχει-όπως λέει-πλέον στην πλάτη του! Ο Γιώργος ή Georgios όπως τον φωνάζουν στην "χώρα της τουλίπας" μας μίλησε για όλα το βράδυ του Σαββάτου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV. Και μας μίλησε από την Ολλανδία μιας και λόγω της κατάστασης που ζούμε δεν ήταν εφικτό να κάνει γιορτές στο σπίτι του, στο Ηράκλειο, για πρώτη φορά!

Αναλυτικά ο διεθνής ποδοσφαιριστής μας είπε:

Για τα Χριστούγεννα και τον πατέρα του Μανόλη:

"Όντως είναι κάπως διαφορετικό για μένα αυτό αφού πρώτη φορά δεν κάνω γιορτές με την οικογένειά μου! Την ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζει και ο πατέρας μου και είναι κάτι όμορφο (στη φωτογραφία παραπάνω ο Μανόλης Γιακουμάκης με τον Γιώργο...μωρό, όταν ο Μανόλης μεσουρανούσε στον ΠΟΑ ή Ατσαλένιο αν προτιμάτε). Ωστόσο να έχουμε υγεία και ελπίζουμε πως αυτό δεν θα χρειαστεί να γίνει ποτέ ξανά στο μέλλον!"

Για τα παιδικά του όνειρα που βγήκαν αληθινά: "Πήρα το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και έπαιξα στην Εθνική Ελλάδος. Η παρουσία στην Εθνική Ανδρών ήταν το μεγαλύτερο μου όνειρο! Υγεία να έχουμε και να βάζουμε πάντα νέους στόχους. Και σίγουρα είναι απαραίτητο να υπάρχει διάρκεια..."

                                           "Να στηρίξουμε την Εθνική, γίνεται οικογένεια"

Για την Εθνική και τα προκριματικά του Μουντιάλ: "Είναι δεδομένο πως το έργο της Εθνικής δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει όμως να παλέψουμε στα ίσα την Ισπανία και τη Σουηδία που με ή χωρίς Ζλάταν θα μας δυσκολέψει πολύ! Ακόμα και το Κόσοβο είδαμε πρόσφατα πως έχει μια καλή ομάδα που μπορεί να παίξει καλά! Εγώ όμως είμαι αισιόδοξος για την Εθνική μας και νομίζω πως πρέπει να είναι και ο κόσμος! Να μην υπάρχει φόβος! Έχουμε καλά δείγματα από την Εθνική! Αρχίζει πάλι να λειτουργεί σαν οικογένεια και τα σημάδια γενικότερα είναι καλά για το μέλλον! Πρέπει να υπάρχει στήριξη στην προσπάθεια που γίνεται!"

                      Για την Ολλανδία και το επόμενο... βήμα

"Πράγματι βρήκα την Ιθάκη μου σε αυτή τη χώρα και σε αυτή την ομάδα. Υγεία να έχουμε και θα δούμε για τη συνέχεια. Ωστόσο σε ένα χρόνο σαν το 2020 δύσκολο για τους γνωστούς λόγους για όλο τον κόσμο, εγώ επαγγελματικά είχα θετικά αποτελέσματα τόσο στο ολλανδικό πρωτάθλημα που βρέθηκα όσο και με την κλήση μου στην Εθνική (εκτενέστερη φορά στο κεντρικό θέμα της σελίδας). Ο "Γιακούμ" όπως τον φώναζαν όταν ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον ΠΟΑ και ήταν έτοιμος για τα πρώτα άλματα, ξεπέρασε άμεσα τον τραυματισμό στον αυχένα από το παιχνίδι με τη Φέγενορντ, επανήλθε κόντρα στην Αϊντχόφεν και είναι συγκεντρωμένος στη Φένλο παρά την έντονη μεταγραφολογία που έχει αναπτυχθεί αναφορικά με το όνομά του...

"Η μεταγραφολογία επηρεάζει όταν είσαι μικρότερος. Όταν για παράδειγμα πήγα στην ΑΕΚ και ήμουν 22 ετών. Τώρα είναι διαφορετικά. Εχω περάσει πολλά καλά και άσχημα στο ποδόσφαιρο αλλά ξέρω πως όταν ακούγεται το όνομά σου για μεταγραφή και δη τον Ιανουάριο είναι σημαντικό! Θεωρώ πως ο τεχνικός διευθυντής βάζει σε προτεραιότητα να σωθεί η ομάδα που δεν έχει αυτή τη στιγμή τους ιδανικούς βαθμούς. Αυτό έχω κι εγώ για προτεραιότητά μου. Βέβαια σε μια μεταγραφική περίοδο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει και σαφέστατα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Μπορεί στην Ολλανδία να μου πάνε όλα καλά μέχρι τώρα αλλά χρειάζομαι σταθερότητα και διάρκεια. Επίσης, υποθετικά πάντα, αν ερχόταν μια πρόταση από μια σημαντική ομάδα θα ενδιέφερε είτε αν ήταν από ομάδα της Ολλανδίας, είτε αν ήταν από άλλο καλό πρωταθλημα, προηγμένης ποδοσφαιρικά χώρας..."

"

                                     "Ο ΟΦΗ πρέπει να βγαίνει στην Ευρώπη"

Για τον ΟΦΗ: "Μπορώ να πω ότι είναι η ομάδα μου που υποστήριζα μικρός. Πήγαινα συχνά στο γήπεδο με τον πατέρα μου και βλέπαμε τον ΟΦΗ. Ήταν ένα όνειρό μου και αυτό, το να παίξω στον ΟΦΗ και τα κατάφερα. Ο ΟΦΗ έχει κόσμο και βαριά φανέλα. Και υπάρχουν άνθρωποι που εμπνέουν εμπιστοσύνη. Είναι δυο χρόνια τώρα που βγάζει κάτι πολύ θετικό και εκτός γηπέδου με την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση. Εύχομαι και ελπίζω ότι και αγωνιστικά θα συνεχίσει να βγαίνει στην Ευρώπη και να κάνει καλές πορείες."

                                 "Πιο καλή λύση για την ΑΕΚ τώρα ο Χιμένεθ"

Για την επιστροφή Χιμένεθ στην ΑΕΚ: "Όντως ήταν ο προπονητής μου τη χρονιά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Ενημερώθηκα πως επέστρεψε.Αυτή τη στιγμή θεωρώ πως ήταν η καλύτερη λύση για την ομάδα. Δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια χρόνου καθώς έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση αγωνιστικά και ήταν η καλύτερη λύση για να συμμαζέψει κάποια πράγματα, πάντα σε αγωνιστικό επίπεδο. (στη φωτογραφία ο Γιακουμάκης πανηγυρίζει το γκολ-μισό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη)..."

                                            "Ο ΠΟΑ πάντα θα βγάζει παίκτες"

Ο Γιώργος Γιακουμάκης στάζει μέλι όταν μιλάει για την ομάδα που έκανε μεγάλη καριέρα ο πατέρας του ο Μανόλης και που ο ίδιος μέσα από την ακαδημία και την πρώτη ομάδα έβαλε τις βάσεις για μία μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα: Ο λόγος για τον ΠΟΑ. Τον φέραμε πίσω στο Ατσαλένιο και στην ομάδα του προσφυγικού προαστίου που έχει παράδοση να βγάζει σπουδαίους ποδοσφαιριστές... "Όταν μιλούσα στην Αθήνα για τον Ατσαλένιο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και όλοι τον ήξεραν, αρχικά είχα νιώσει μια ευχάριστη έκπληξη! Ο ΠΟΑ έχει μεγάλη ιστορία, γίνεται 70αρης το 2021 και σίγουρα νιώθω όμορφα που ξεκίνησα από την Ακαδημία του. Είναι μια φοβερή Ακαδημία και ο ΠΟΑ μια ομάδα που έβγαζε και θα συνεχίσει να βγάζει παίκτες, να τους προωθεί στην πρώτη του ομάδα και στη συνέχεια αυτοί να ανεβαίνουν σκαλοπάτια και να ζουν το υψηλότερο επίπεδο..."Να σημειώσουμε πως στο παραπάνω φωτογραφικό στιγμιότυπο βλεπουμε τον Γιώργο Γιακουμάκη  (δεξιά) να πανηγυρίζει μαζί με τον Πέτρο Γιακουμάκη (νυν του Ατρομήτου) γκολ του ΠΟΑ στο γήπεδο του Ατσαλένιου με το μπλουζάκι α λα Μπαλοτέλι και το μήνυμα: "Why always Giakoum?"

Ασφαλώς η συνέντευξη άρχισε και έκλεισε με ευχές και ας ευχηθούμε και πάλι στον Γιώργο μετά το όμορφο για τον ίδιο (επαγγελματικά όπως είπε) 2020 να έχει ένα ακόμα πιο όμορφο 2021...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News