Πόσο περήφανους μας κάνεις ρε Ανδρέα...

Ποδόσφαιρο
Πόσο περήφανους μας κάνεις ρε Ανδρέα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν εύκολο να συγκρατήσουμε τα δάκρυά μας από τη συγκινητική ιστορία της μικρής Κατερίνας Ξυδάκη, της κόρης του προπονητή του Ηροδότου Ανδρέα Ξυδάκη, όταν μάθαμε πως ξεκίνησε να δίνει τη μεγάλη μάχη!

Ο Ανδρέας σκέφτηκε πως «όταν υπάρχει θέληση βρίσκεται και ο τρόπος» και έτσι σκέφτηκε να συναντήσει, τον κ. Γιώργο Χουδετσανάκη, διευθυντή του καταστήματος παιχνιδιών «Μουστάκας», για να εξασφαλίσει ένα πολύτιμο δώρο «ψυχής» στην κόρη του.

Το ξεχωριστό αυτό δώρο, δεν ήταν άλλο από μια κούκλα χωρίς μαλλιά, ένα δώρο συμβολικό και γεμάτο συναισθήματα που θα κρατούσε «παρέα» στο μικρό κορίτσι, σε ένα δύσκολο αγώνα που καλείται να αντιμετωπίσει σε τόσο τρυφερή ηλικία.

Η αφορμή αυτή στάθηκε ικανή για μια συγκινητική πράξη, καθώς οι εταιρείες «Μουστάκας» και «MATTEL» αποφάσισαν να χαρίσουν δώρα και στα 40 παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδοογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, για να χαρίσουν λίγο «φως» στις παιδικές ψυχές τους ενόψει Χριστουγέννων.

Χθες ο Ανδρέας μας συγκίνησε με τα όσα έγραψε και συγκίνησε και πολλές γυναίκες που βρίσκονται σήμερα στην έκτη δεκαετία της ζωής τους και όταν ήταν μικρά κορίτσια είχαν κούκλες... χωρίς μαλλιά γιατί οι γονείς τους δεν είχαν τα χρήματα να τους πάρουν κούκλα με μαλλιά. Εκλιπαρούσαν αυτά τα κορίτσια τον βιοπαλαιστή πατέρα να τους πάρει μια κούκλα, κι ας ήταν και φαλακρή! Και ο πατέρας τα κατάφερνε γιατί έπρεπε να παίρνει πάντα τον ρόλο του ήρωα...

Μιλήσαμε χθες με τον Ανδρέα Ξυδάκη και είπαμε πολλά που δεν γράφονται. Σίγουρα νιώθουμε περήφανοι που είναι φίλος μας και που αυτός ο άνθρωπος ζει στον ίδιο χωρο με μας, στον χώρο του αθλητισμού.

O αδελφικός του φίλος Δημήτρης Αποστολάκης, ένας άνθρωπος με "Α"  και με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία μέσα από την "Κίτρινη Αποοστολή" έγραψε στο Facebook: 

"Είμαι περήφανος που είμαστε φίλοι.. Είμαι περήφανος που ήμασταν συμπαίκτες... Είμαι περήφανος που ήμασταν συγκάτοικοι..
Να είσαι σίγουρος ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά!!
Πράξη ανθρωπιάς και αγάπης
Το ρητό «όταν υπάρχει θέληση βρίσκεται και ο τρόπος» βρίσκει άξιους ανταποκριτές την εταιρία κατασκευής παιχνιδιών Mattel."

Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο, έτσι δεν είναι; Πραγματικά τώρα κολλάει η φράση... "δεν περιγράφω άλλο". Απλά θα το γράψουμε άλλη μια φορά: Πόσο περήφανους μας κάνεις ρε Ανδρέα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News