Σειρά του ΟΦΗ να νικήσει τον Άρη

Ποδόσφαιρο
Σειρά του ΟΦΗ να νικήσει τον Άρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν η προϊστορία των αναμετρήσεων ΟΦΗ-Άρης, κυμαίνεται εναλλάξ, τότε… είναι σειρά για τον ΟΦΗ να πανηγυρίσει τώρα τη νίκη!

Στις τρεις τελευταίες σεζόν που οι δυο ομάδες έχουν ξαναβρεθεί στη Superleague, οι μονομαχίες τους στο «Γεντί Κουλέ», έχουν βρει τον Άρη νικητή τις δύο από αυτές. Με 0-1 πέρυσι στα πλέι οφ και 1-2 τη σεζόν 2018-19. Ο ΟΦΗ νίκησε πέρυσι στην κανονική περίοδο με σκορ 3-1, με δυο γκολ του Βαζ και ένα του Φερέιρα. Ο Ιντέγε είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 για τον Άρη.…

Οι δυο ομάδες παρά τη βαθμολογική τους διαφορά στο τρέχον πρωτάθλημα (26-15 υπέρ του Άρη), έχουν καταγράψει τις τελευταίες αγωνιστικές παρόμοια «φόρμα», με τον Άρη να έχει απώλειες με μία νίκη και μία ισοπαλία, ενώ ο ΟΦΗ με δύο ήττες.

Ο Άρης είναι ο καλύτερος ως τώρα στο πρωτάθλημα στα αποτελέσματά του εκτός έδρας, έχοντας σε 5 ματς, τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Ο ΟΦΗ στην έδρα του σε ισάριθμα παιχνίδια, μία νίκη και από δύο ισοπαλίες και ήττες.

Η παράδοση με γηπεδούχο τον ΟΦΗ είναι πάντως συντριπτική  καθώς στην ιστορία τους έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες (25 έναντι 10 του Άρη, ενώ 11 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Κάτι αντιστρόφως ανάλογο όταν τον υποδέχεται ο Άρης.

Για τον ΟΦΗ στο σημερινό ματς με την Άρη, αποτελεί βασικό μέλημα για αποκατάσταση των χαμηλών του συγκομιδών, φέτος στο «Γεντί Κουλέ» και το ζευγάρωμα στις νίκες (και δη επί του Άρη), καθώς θα ενισχύσει πολύ την προσπάθεια των παικτών και τους στόχους της ομάδας για τη συνέχεια, κλείνοντας νικηφόρα το 2020.

-Ο Σίμος έχει κάνει τα σχέδιά του, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι μια νίκη επί του Άρη και δη στο «Γεντί Κουλέ» που πεινάει φέτος για τρίποντα, αλλά και να κλείσει νικηφόρα το 2020.

-Μεγάλη η απώλεια του Ουές και του Γιαννούλη, από το ματς με τον Άρη. Είθε ο  Σελίμοβιτς να έχει κάνει διαλογισμό ψυχραιμίας και προσοχής, για να αποδώσει το ταλέντο του. Φλογερή η επάνοδος στην αποστολή του Κοσμά Τσινιαλίδη!

-Από αυτά που  χρειάζεται να επιτύχει ο ΟΦΗ για δεύτερη φορά φέτος, είναι η δεύτερη νίκη στην έδρα του και το δεύτερο ματς της σεζόν που δεν θα δεχτεί γκολ… Το καθένα από αυτά αλληλοσυνδέονται, αλλά δεν είναι ταυτόσημα. Το πρώτο μπορεί να μη χρειάζεται το δεύτερο, όμως το δεύτερο δίνει άλλη βάση διεκδίκησης της νίκης και από μόνο του αποκλείει την ήττα.

-Στον Άρη πέρασαν από κόσκινο πως παίζει ο ΟΦΗ και το επισημαίνει στις δηλώσεις του ο Σαντέ Σίλβα, τονίζοντας το «ανοικτό ποδόσφαιρο» της κρητικής ομάδας

-«Έχουμε δει τον ΟΦΗ, είναι καλή ομάδα αλλά εμείς θέλουμε μόνο τη νίκη, είμαστε έτοιμοι. Ο ΟΦΗ παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο, τους αναλύσαμε. Δουλέψαμε σε θέματα τακτικής...».

-Είπε ακόμη ότι «έχουν αφήσει πίσω τον ΠΑΟΚ». Καλό θα είναι να κρατούν ένα μεγάλο κομμάτι μαζί τους…

Άλλα «Σφηνάκια»

-Σχολιάστηκε πολύ από τους φίλους του Παναθηναϊκού -όχι μόνο- η δήλωση απογοήτευσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά τη συνάντηση του με τον Κώστα Μπακογιάννη, αναφορικά με την πρόταση για την δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ.

-Μέσα από ένα σταυρόλεξο προτάσεων, ουσιαστικά είπε αυτό που καταλάβαμε! Ότι «το μόνο που ενδιαφέρει τον Αλαφούζο είναι το οικονομικό συμφέρον του». Tου προέδρου της ΠΑΕ του πάνε όλα καλά στον Βοτανικό, με την παρούσα κυβερνητική συγκυρία…

-Ο Κάναντι έχει χάσει τα αποδυτήρια στον Ατρόμητο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ετοιμάζεται... Αλλά τι θα γίνει με το διετές συμβόλαιο του Αυστριακού που υπέγραψε το καλοκαίρι; (Πάντα κάτι γίνεται…)

-Ο κορωνοιός είναι... αλλιώς στην Ασία. Περίπου 12.000 φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν διά ζώσης τον τελικό του Champions League Ασίας, που θα φιλοξενηθεί σήμερα στο Κατάρ. Το βαρύτιμο τρόπαιο θα διεκδικήσουν η Περσέπολις από το Ιράν και η Ουλσάν από την Νότια Κορέα.

-«Πρώτα και πάνω από όλα, συγχαρητήρια. Το άξιζες. Ήσουν εκπληκτικός για πολύ καιρό και για να καταφέρεις να τερματίσεις μπροστά από τα δύο τέρατα (σ.σ. Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι) πρέπει να κάνεις κάτι εξαιρετικό». (Ανρί στον Λεβαντόφσκι, μέσω βιντεοκλήσης.)

- Μακάρι να ήταν «Μαυρογιαλούροι» πολλοί πολιτικοί όταν έρχονται στην εξουσία. Ο Μαυρογιαλούρος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) στην ταινία του Σακελλάριου «Υπάρχει και Φιλότιμο», δεν ήταν ούτε διαπλεκόμενος, ούτε λαμόγιο. Όταν έμαθε  τι παιζόταν πίσω από την πλάτη παραιτήθηκε από ηθική... Οι σύγχρονοι είναι δρομείς!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News