Ελένη Καλομοίρη: Πέρασαν έξι χρόνια αλλά κανείς δεν ξεχνά το κορίτσι των γηπέδων…

Ποδόσφαιρο
Ελένη Καλομοίρη: Πέρασαν έξι χρόνια αλλά κανείς δεν ξεχνά το κορίτσι των γηπέδων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλιβερή επέτειος από την 10η Δεκεμβρίου 2014 που έφυγε από τη ζωή το Λενιώ…

Μια από τις πιο οδυνηρές απώλειες των τελευταίων ετών για το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο και την κοινωνία του Κρουσώνα ήταν αυτή της Ελένης Καλομοίρη και σήμερα είναι μια θλιβερή επέτειος...

Πριν έξι χρόνια ακριβώς, στις 10 Δεκεμβρίου 2014 έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο και σε πολύ μικρή ηλικία έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω την οικογένειά της και την κορούλα της. Η Ελένη Καλομοίρη άφησε όμως και μια τεράστια παρακαταθήκη, αποτελώντας ένα από τα κορίτσια που βοήθησαν στην άνθιση του γυναικείου ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο ενώ ήταν η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στο νομό.

Κόρη ενός ανθρώπου που έγραψε κι εκείνος τη δική του ιστορία στα γήπεδα του Μπάμπη Καλομοίρη που αποτέλεσε έναν αειθαλή ποδοσφαιριστή και έπαιξε μπάλα κοντά μέχρι τα 60 χρόνια του, μπολιάστηκε από μικρή με το μικρόβιο του ποδοσφαίρου.

ΠΟΑ, Δόξα Ηρακλείου, Νέες Εργοτέλη, Νέες Ηροδότου ήταν οι ομάδες που αγωνίστηκε ενώ η μεγάλη της αγάπη πάντα ήταν ο ΟΦΗ και ήταν μόνιμα στο «Γεντί Κουλέ». Επίσης συνεργάστηκε και ως αθλητικογράφος στις εφημερίδες «Ελεύθερη Γνώμη» και «Κερκίδα» του Γιάννη Στρατάκη…

Ωστόσο ως βέρα Κρουσανιώτισσα πάντα ήταν στην καρδιά της ο ΠΑΟΚ, όπου μέχρι και λίγο πριν φύγει από τη ζωή είχε ενεργό παραγοντική προσφορά, ενώ η οικογένειά Καλομοίρη συνεχίζει να έχει ενεργό ρόλο στο σωματείο, αφού ο αδερφός της, ο Γιώργος Καλομοίρης, είναι επί χρόνια φροντιστής στον ΠΑΟΚ.

Το Λενιώ ήταν το κορίτσι των γηπέδων και τώρα παίζει ποδόσφαιρο στους ουρανούς….

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News