Νίκκι Παπαβασιλείου: «Ο Σάμι δεν αφήνει τον Εργοτέλη, ούτε την Γουάντι Ντέγκλα»

Ποδόσφαιρο
Νίκκι Παπαβασιλείου: «Ο Σάμι δεν αφήνει τον Εργοτέλη, ούτε την Γουάντι Ντέγκλα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη του Κύπριου προπονητή που αναδεικνύει την αγάπη και τον σεβασμό του Αιγύπτιου ιδιοκτήτη για την ομάδα του Ηρακλείου, ενώ σχολιάζει το lockdown… του κορωνοϊού

Ο προπονητής της Γουάντι Ντέγκλα, Μάγκεντ Σάμι, μίλησε στην εκπομπή «Sports View» και μεταξύ άλλων απάντησε σε ερώτηση για το ποια είναι τα σχέδια του Μάγκεντ Σάμι για τον Εργοτέλη. Ο Αιγύπτιος ως γνωστόν είναι ιδιοκτήτης τόσο της Ντέγκλα όσο και της ομάδας του Ηρακλείου. Ο πρώην τεχνικός του Εργοτέλη ανέφερε ότι ο Σάμι «δεν θα αφήσει την ομάδα, την σέβεται». Μίλησε και για το γεγονός ότι οι ομάδες της Super League 2 δεν έχουν παίξει εδώ και εννέα μήνες.

Για το αν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Μάγκεντ Σάμι είτε από την Γουάντι Ντέγκλα είτε από τον Εργοτέλη: «O κ. Σάμι αγαπάει τον Εργοτέλη και δεν θα αφήσει την ομάδα, την σέβεται. Έχει τον συνεργάτη του τον κ. Τουτζάρη που του έχει μεγάλη εμπιστοσύνη και σχεδιάζει κάποια πράγματα για το μέλλον για την ομάδα του Εργοτέλη. Όσο για την Γουάντι Ντέγκλα είναι μια ομάδα που είναι συνώνυμο του Μάγκετ Σάμι και δεν υπάρχει θέμα αποχώρησής του. Απλά κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματά της και ήταν μια ανάρτηση της στιγμής από τον ίδιο».

Για το τι του λέει ο Μάγκετ Σάμι για το γεγονός ότι ο Εργοτέλης και οι ομάδες της Super League 2 έχουν να παίξουν πάνω από εννέα μήνες: «Είναι πολυ μεγάλη έκπληξη για αυτόν. Μερικές φορές δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. Σαφώς και γνωρίζουμε ότι με τον κορονοϊό υπάρχει πρόβλημα παγκόσμια αλλά με ρωτάει γιατί να παίζει η Super League 1 και να μην παίζει η Super League 2».

Για το πώς βλέπει ο ίδιος το γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες στην Ελλάδα που έχουν να παίξουν εννέα μήνες: «Είναι πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα και το ζήσαμε και εμείς στην Αίγυπτο στο πρώτο lockdown γιατί ήταν πάρα πολύ δύσκολο μετά από δύο μήνες να επαναφέρουμε την ομάδα στα επίπεδα που ήταν πριν από θέμα φυσικής κατάστασης και ρυθμού αγώνα. Φαντάζομαι τώρα αυτά τα παιδιά που έχουν να παίξουν τόσους μήνες, πώς θα καταφέρουν να μπουν σε ρυθμούς πρωταθλήματος; Νομίζω ότι βλέπουμε κάτι απίστευτο. Σε όλα τα πρωταθλήματα βλέπουμε αποτελέσματα που δεν είναι λογικά και έχει επηρεάσει πάρα πολύ αυτή η κατάσταση το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πραγματικά δεν ξέρω πώς οι ομάδες και με τι έσοδα μπορούν να κρατήσουν επαγγελματίες παίκτες που ζουν από αυτό και είναι δύσκολο να το διαχειριστούν. Το ποδοσφαιρικό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα για αυτά τα παιδιά».

Για το πώς έχει δει την πορεία του Εργοτέλη από τότε που έφυγε: «Δεν μπορώ να κρίνω την περσινή χρονιά γιατί ήμουν μακριά. Ξέρω ότι η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο γιατί και αυτός ήταν ένας στόχος. Νομίζω ότι την περσινή χρονιά πήραν μεγάλες εμπειρίες όλοι και ήταν δύσκολο και για τον Γιάννη τον Ταουσιάνη γιατί ανέλαβε με το ξεκίνημα της σεζόν. Γίνανε καλές μεταγραφές αυτή την χρονιά και ήταν μια χρονιά που άξιζε να παλέψεις για την άνοδο. Με όλα αυτά τα προβλήματα όμως που υπήρχαν δεν μπορούσε πιστεύω να γίνει κάτι καλύτερο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News